Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
film - специалист
Здравейте. Искам да попитам за монтиране на пералня - в кухнята няма възможност и трябва да или в банята или коридора. Дали ще е възможно да се свърже с мивката в банята, тъй като тя е само със студена вода, е тези перални, които са в кухнята ги свързват със топлата вода? Ето снимки на кранчето в банята, на мивката и на другите тръби -

Изображение

Изображение

Изображение

Също да попитам маркуча за мръсната вода отдоло под мивката с канала ли се свързва? Извинявам се, че въпросите ми звучат глупаво, но не съм наясно с нещата и ще се радвам на съвети.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Каква е пералнята?
film - специалист
Тази е най-плитката, която намирам - http://www.technopolis.bg/b2c/details/6 ... 1-C-ECO-EU INDESIT-IWSC-51051-C-ECO-EU
batvenko - специалист
Пералнята е най-добре да се свърже към студена вода - някои дрехи си искат да се перат при 30 градуса. В банята не е удачно да се монтира. Но ако все пак няма къде, тя /банята/ трябва да е с добра вентилация. Като гледам може да махнеш канелката на мивката и да монтираш една тетка и от там да захраниш пералнята със студена вода - не забравяй да сложиш спирателен кран след тетката /държа много на този елемент и винаги го монтирам, задължително е затворен когато пералнята не работи/. Може да я захраниш и от студената вода за бойлера - пак с тетка.... Заустването в канала под мивката - трябва да монтираш едно У 50 мм разклонение и да сложиш едно допълнително уплътнение на маркуча за мръсната вода /има го във всяка железария и струва стотинки/. Не забравяй, че най горната точка на маркуча за мръсната вода от пералнята трябва да е на височина от 60 до 90 см от пода - така водата ще се задържа в пералнята.
film - специалист
Да и моята идея за в банята беше в краен случай, предпочитам в коридора. На снимката съм опитал да покажа идеята си, в момента не съм в къщата, за да снимам точно както е -

Изображение

Пералнята трябва да е до стената в коридора, срещу банята. За маркучите мисля, че трябва да се пробие дупка до касата на вратата, за да минат оттам. След това в дюшемето да се направи улеи, в които да стоят и после като стигнат до стената може да се захванат за нея и да се вдигнат нагоре. Това обаче не знам дали изпълнява изискването за височина 60-90 см и като цяло не знам дали е най-добрия начин, но и мястото не позволява друго.
chapara - майстор
Е няма такава идея, при коридор широк 110-120 см. прекосили да сложиш пералня :shock: :-D :rolleyes: :toimonster:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Колкото по гледам и мисля, толкоз по ми се засилва увереността, че Трябва да направиш място за пералнята в кухнята
film - специалист
На друго място няма къде да я сложа. Като е строена къщата не е оставено място за пералня.
chapara - майстор
Мазето, в САЩ почти във всяка къща пералното и сушилно е там :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
chapara написа:
Мазето, в САЩ почти във всяка къща пералното и сушилно е там :wink:
Ха-ха-ха-ха. Да. Ама техните къщи нямат нищо общо с наще. (и мазето е един огромен подреден килер, със шкафове, гладачно, телевизор, фотьойли.... организацията на американския живот и съответно амариканската къща са нещо много различно
Та, във всяка кухня може да се намери място за пералня! Аз мога.

Тема "Малко помощ за монтаж на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: