• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Energyx - специалист
Това последните съвети са в стил "като ти тече покрива, купи си нови легени да подложиш" :)
Балансирането за такива малки площи става автоматично с термостатични вентили на радиаторите. Като са малки топлозагубите, и малък радиатор ще ги покрие. Изолация и дограми-това е решението. Скъпо, но еднократно. :drinkers:

-----------------------------------
Не сме толкова богати, за да си купуваме евтини решения /перефразирано/.
jorkataG - специалист
КОлега не съм от ранга на Филма или останалите спецове тук ама да попитам ЩО аджеба помпата ти работи на 3 степен? С тия радиатори 22/1800/600 не са 4 Квт а 3 - виж таблица на корадо има и течпература. Има и още ама първо това.
jabata - специалист
Нещо писането по тази тема взе да ми прилича на приказката за жабата, която вдигнала крак да я подковат и нея :lol:
Чул някой за изолация, и хоп дава съвет за изолация, кранове, и т.н. Ама като не се стопля стаята, какво ще помогне тази изолация, да не би тя да стопли? Ами не, тя няма да стопли, тя ще помогне да не бяга топлото, но няма да стопли. Ами същото е и тука, като са малки радиаторите за това помещение, как искаме да се стопли, ами няма. Не е ли по-лесно сега зимата да се увеличат радиаторите (да се сложи още един ) да преживее човека зимата, а после на лято ако има време и пари да си обмисли човека спокойно нещата, и да си направи изолация. Изолацията на една къща, не се прави на юруш през зимата. За целта трябва да реши с какви материали, как да се прави, и още куп други неща. И също така, ако се прави изолация, то трябва да е цялостна, а не някаква частична. Частичната изолация не води до намаляване на разходите за отопление.
Хайде аз да попитам, каква е ползата да изолираш една стена, при условие че стените са свързани, и топлото ще бяга от другите стени? Същото е, и при апартаментите, каква е логиката да изолираме само нашия, при условие че на съседа отгоре не е, а фасадата е обща?

Също съвет, сложи помпата на по ниска степен. Не струва нищо. Може да се окаже, че така водата се превърта по бързо през радиатора, и не отдава достатъчно.
8180 - майстор
jabata написа:
Нещо писането по тази тема взе да ми прилича на приказката за жабата, която вдигнала крак да я подковат и нея :lol:
Прав си. Много ти подхожда. :?
Здравейте, не съм компетентен за радиаторите, но мога да споделя личен опит. Къща, дограмата е сменена преди 8 години тази година аз лично направих външна изолация 8см без мазаилка, защото не ми остана време, и мога да кажа, че разликата е огромна. в момента отопляваме 3 стаи 55квм с камина без водна риза и мога да кажа, че температурата е 23-24 градуса в 2-те стаи където не е камината след няколко часа горене, през деня не се отоплява и като се приберем досега не е падала под 17гр. въпроса ми е кой ти е слагал изолацията и присъствал ли си защото ако е било на топки и през един ред не е запечатен реда смятай, че си по зле и от преди, това го казвам от изпатили. Ако не си с плочки в цялата къща според мен ти куца изолацията. А това лято ако имам време и аз ще сложа една водна риза за другите стай.
alsted - майстор
ekondev написа:
... конвертори и конвертори - тавански подови, от климатици смени последната стая радиатора с конвертор става лесно и бързо
Една идея за още по-лесна и бърза проба, при това без пари. Сложи една духалка под радиатора (да духа студено).
И мен нещо ме съмняват тези радиатори. Да не си им ограничил въздухопотока с нещо - декорация, перде ...
Мойта изолация на тавана е 2см стиропор, залепен отдолу.
rumnikkk - специалист
Помпата е на трета степен ,че е дълъг пътя на тръбите до последният радиатор-близо 20 м.Решил съм твърдо на лято ще сложа изолация на тавана,ако не съм доволен тогава да сложа и още един радиатор в стаята примерно 800/600 или 600/600.Сега като се замисля за въздухо потока, си мисля че разстоянието от радиатора до пода е малко - 8-9 см.Имам възможност да ги вдигна с поне още толкова.някъде четох че така и пада КПД-то на радиатора.На първо време може и това да направя тази зима.Иначе няма завеси,които да пречат,а външ.изолация е направена добре,защото бях до майсторите.
jorkataG - специалист
Така да почна от зад напред.
Първо радиаторите са твърде ниско вдигни ги поне на 18-20 см от пода.
Второ и при мен последния радиатор е сигурно към 20 м надалеч от котела ама помпата ми работи на 1 степен /а тя е с 2 степени/ и 2 степен я ползвам като искам да сваля малко температурата /водата се движи по-бързо и няма време да се загрее/ .
Пусни на първа степен и после ще говорим и вдигни радиаторите на МИНИМУМ 15-18 см
lov - майстор
Според съвета ти нито едно подово не би трябвало да работи. Колкото по ниско е един радиатор толкова по натопен /не се сещам за друга дума / е в студения въздух. В една стая ако няма нещо което да го движи загретия се качва на горе и ако мериш много отчетливо може да видиш разликите в температурата.Понякога може да стигне разлика от 4-5 спрамо тавана и пода Така че достатъчно е да се осигури добър достъп в долната част на радиатора и той дори ще работи по добре.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Не може да се стопли къщата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: