Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"]Ico -3 - намали си Р2=4 и ще задържа по-дълго на Р2, вместо да прехвърля постоянно[/quote]

На 70 е.На колко да ги увелича и дали ще успее да ги направи понеже досега мах 62 градуса.Ето и снимки на комина

Прикачен файл

20150127080904.jpg

Прикачен файл

20150127080915.jpg

Прикачен файл

20150127081000.jpg
fbr - майстор
Баласирането се прави по термометър, поставяш всички кранове в средно положение, слагаш във всички стаи по един термометър, или обикаляш с един всички стаи, като тези в които температурата е по-ниска от зададената на стайния термостат, отваряш, а тези в които е по-висока- притваряш. Правиш го няколко пъти, през достатъчен период от време поради инертността, докато температурите навсякъде се задържат еднакви.
LazarGanev - "Велик майстор"
ico_3 написа:

На 70 е.На колко да ги увелича и дали ще успее да ги направи понеже досега мах 62 градуса.Ето и снимки на комина
Задай температура 80 и ще се кротне около 70*С, а после ако намалиш зададените 10/5/0, при които горелката минава на по-ниска мощност на 5/2/0, то температурата на котела ще гравитира около 75*С
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"][quote="ico_3"]

На 70 е.На колко да ги увелича и дали ще успее да ги направи понеже досега мах 62 градуса.Ето и снимки на комина[/quote]
Задай температура 80 и ще се кротне около 70*С, а после ако намалиш зададените 10/5/0, при които горелката минава на по-ниска мощност на 5/2/0, то температурата на котела ще гравитира около 75*С[/quote]

Не са 10/5/0 20/10/0 са :-D
filmatoplo - майстор
:lol: защото не може на 25ли.не ги увеличавайте толкова.
ico_3 - специалист
[quote="filmatoplo"]:lol: защото не може на 25ли.не ги увеличавайте толкова.[/quote]
Защо да не може 25 може даже отначало Лазар ме бе ше посъветвал да са на 25 и 15 защото искам горелката да работи по дълго време на по ниска мощност иначе работеше на Р3 и постоянно се гасеше от термостата и много се вдигна разхода.
n.ganev - майстор
ico_3, в друга тема бях обещал да напиша моите настройки но предупредих, че настройките са индивидуални.
С пелетите които бях до сега - Р3-6,5 ; Р2-4,5 ; Р1-3,0 пелети 6мм.
С пелетите които съм вземал за проба - Р3-4,5 ; Р2-2,7 ; Р1-1,5 пелети 8мм.
Първоначална доза - 55секунди.
Всичко останало е фабрично.
Температура на горелка зададена мах - 70гр.
Тпомпа - 55гр.
Тбгв - 50гр./ при мен е ел.магнитен вентил датчика е на 20см от дъното на бойлера/
Котела работи в диапазон 63-67гр. като модулира на първа и втора степен. Температура в стаите 23-24 гр.
Тдг = 105-135гр.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами посъветвал съм те как да я накараш да работи на ниска мощност, защото така си искал. Ама щом ти пада температурата на котела явно имаш големи радиатори. Трябва да си сложиш термовентил на котела - явно нямаш
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"]Ами посъветвал съм те как да я накараш да работи на ниска мощност, защото така си искал. Ама щом ти пада температурата на котела явно имаш големи радиатори. Трябва да си сложиш термовентил на котела - явно нямаш[/quote]

Нищо не съм казал много съм ти благодарен за съветите.Нямам термовентил изобщо не знам какво представлява и за какво служи.Описал съм радиаторите малко по напред в темата.Има и друго ако температурата е над 60 градуса помпата ще въртин постоянно това проблем ли е?Когато почивам ще експериментирам че искам да наблюдавам какво се случва.
n.ganev - майстор
ico_3 написа:
Има и друго ако температурата е над 60 градуса помпата ще въртин постоянно това проблем ли е?
Какъв да е проблема? :? Ми тя моята ако спре значи трябва да си червим яйцата и да печем Гергьовденското агне - то наближило бе.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: