• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
n_a написа:
Мъжете бързо разбиват, жените дълго мислят.
Казвам, че лятото е пред теб.
Може и да си прав, малка съм още да разбирам толкова /от мъже/ :)
Противно на това обаче, аз не съм много по мисленето, стига идеята да ми се стори добра / логична.
Разбиването не ми се струва такава идея, трябва да ме убедят.
EDI - майстор
За разбиване става дума, ако има тръби и следва да се провери за теч, не на всяка цена. :lol: При теб обаче, е възможно проблема да е по-голям - от ежегодното навлажняване се натрупва мухъл под мазилката и колкото да чистиш отгоре, отдолу си мухлясва.Затова решението е махане на слоя мазилка.Я кажи, горната фуга на изолацията ти как е изпълнена - с козирка, без козирка, има ли наклон, шпакловаха ли с мрежа фугата, сложиха ли хидроизолираща паста, не са ли.
Изолацията завършва с улук :)
Картинката е следната: стената е висока около 1,5 м от пода. След това започва скосяване навътре - май етажа се води мансарден, не съм сигурна. В долния край на този скос, който е и горния край на стената, има улук да поема водата, която се стича по керемидите на скоса.
Първоначално мислех, че влагата е заради улука, но пък както вече казах, тя не започва от горния ъгъл (при улука), а около 40-50 см по надолу.
Нямам нещо напротив да изкъртя мазилката и наново да замажа, но какъв ефект ще има ако не премахна източника на влагата? Аз знам де - никакъв...:(
EDI - майстор
Я по добре направи една, две снимчици, да видим цялостната конструкция.Нямаш представа какво може водата - при теб е възможно сливане на вода някъде от улука или между него и стената и водата си тече между стената и изолацията, като избива в ниското.При такава конструкция, като при теб е възможно и проблем при керемидите - счупени, разместени.Явно проблема е от доста време, щом казваш, че от години таи влага.
не мога да прикача снимка :sad:
съобщението, което излиза, ми казва, че е стигнат максималния размер на всички прикрепени файлове. Т.е. няма място на сървъра, аз поне така го разбирам.
обаче ей тук се пробвах да я кача - дано да работи линка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=236293
това е отвътре в едната стая. утре като светне ще снимам отвън и ще пусна линка.
качих още снимки отвън на двете тераси и отвътре. Линка е същия: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=236293

Приветствам и предварително благодаря за всякакви съвети!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еми то всичко се вижда. Какво му се чудиш?!? Стената покрай улука е мокра мокра та мокра.
Виж как да го оправиш и като ти изсъхне стената, наесен, я оправи и отвътре.
masterval - майстор
Имало е проблем и преди изолацията, само дето стената е имало кога и как да изсъхва. След това влагата може да излиза само вътре.
Трябва да викнеш майстор по покривите.
Според мен крайната (вижда ми се като рязана) керемида не е много убедителна, или има някаква грешка при връзването на улуците, или там, където са обмазани престилките, или е откачен улука (между него и стената има процеп) и затова влагата влиза в стената.
ЕДИ е прав Нямаш представа какво може водата - при теб е възможно сливане на вода някъде от улука или между него и стената и водата си тече между стената и изолацията, като избива в ниското
Ако е запушен улука е възможно да прелива и при падането на терасата ти да мокри стената до 1 метър височина. Но по-вероятно да е при крайната керемида.
  • 1
  • 2

Тема "хидроизолация в/у топлоизолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: