• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 47
Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
Малко ъпдейт :
Прикачен файл:
DSC05992.JPG
Така или ианче не останах доволен, днес почнах основата на ново :) до ден два се надявам да се получи
la_bamz - специалист
И още малко от днес. Утре малко черна боя, да заточа ножа и почвам 5 и полвинката :)
Прикачен файл:
DSC05995.JPG
Имам и една питанка, понеже си мислех, че имам WD40, но уви съм го дал на някого, дали е проблем, ако утре го намажа или пак трябва да му ударя една шкурка ?

PS : Ако има забележки или нещо което не ви харесва казвайте !!!
bimbaeco - майстор
Ако не покафенее, няма нужда да шкуриш пак. Подсуши го и го прибери на сухо.
Идеално е станало.
Лакът може би е бил гъст - най-отгоре на дръжката се вижда едно нещо като портокалова кора. Може и от светлината да е - не знам. Всеки случай е хиляда пъти по-добре от преди :partyman:
Ако ми остане влеме утре ще снимам как точа ножа, защото цяла седмица не съм спирал рендетата и са станали за точене. Дано да ти е полезно.
Фитилчо - майстор
Снимай да крАднем занаят :cool:

И според мен има забелешки по лака на дръжките- но ние сме перфекционисти явно :)

Аз бих ги намазал само с олио, апропо
bimbaeco - майстор
Става и с олио - на номер 6, дето го бях снимал в Преди и След, дръжката му е все още само с олиото от Икея и е доста по-приятна на пипане. Все пак, като му дойде времето, ще я лакирам.
Не са лоши дръжките на Ла Бамз, постарал се е много човекът. :partyman:
Фитилчо - майстор
Не съм казал, че са лоши, страхотни са.

Просто съм фен на маслото, защото се пипа дървото а не някакъв лак :goodman:
la_bamz - специалист
Да задната дръжка я минах пак с 800 шкурка и днес пак 2-3 ръце :). Надявам се, че няма да покафенее, минах го с разредител за боя.

Лек ден от мен , аз отивам малко да поспортувам :-)
la_bamz - специалист
Най-после, утре ще го тествам !!! :partyman: Остана му само боята, но през седмицата :-)
Прикачен файл:
DSC06002.JPG
Прикачен файл:
DSC06000.JPG
Прикачен файл:
DSC06003.JPG
Само се чудя, защо ми отне повече от 2 седмици, хората ги възстановяват за 2-3 часа :)
Следващото със сигурност ще се получи по-добре :cool:
Hplane - специалист
Колеги.Дайте съвет.Започнах 3-ти номер но имам проблем.Винта за регулацияна дълбочината е с начупена резба явно.Мога да го отвия от жабката но не и от месинговата част.Има ли смисъл да се занимавам или да отида при стругар да ми направи нов винт и регулатор?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: