Казано и по друг начин - едно и също количество гориво изгаря по-бързо при по-интензивна циркулация на водата (при еднакво отворени/затворени клапи) 

jorkataG написа:Продължавай да си четеш градски митове и легенди и им вярвай па земи че си тури радиаторите на тавана да не ти заемат място в стаята и да не ти пречат на мебелите.lov написа:Според съвета ти нито едно подово не би трябвало да работи. Колкото по ниско е един радиатор толкова по натопен /не се сещам за друга дума / е в студения въздух. В една стая ако няма нещо което да го движи загретия се качва на горе и ако мериш много отчетливо може да видиш разликите в температурата.Понякога може да стигне разлика от 4-5 спрамо тавана и пода Така че достатъчно е да се осигури добър достъп в долната част на радиатора и той дори ще работи по добре.Колега аз това не съм си го изсмуквал от пръстите. Първо подовото и радиаторите са две различни неща. За подовото не знам да се слага над пода а за поставянето на радиаторите го пише в нета на доста места. Доказано е на практика че радиаторите се слагат на 18-20 см над пода за да има ефективна циркулация. Поразрови се из нета или питай тук във форума на каква височина се слагат радиаторите.
Моите са на 20 см и проблема с отоплението на стаите не стои на дневен ред тоест топло е.
alsted написа:Казано и по друг начин - едно и също количество гориво изгаря по-бързо при по-интензивна циркулация на водата (при еднакво отворени/затворени клапи)Да не забравяме, че ако помпата върти непрекъснато, много по-бавно и трудно ще се стопли водата във водната риза, поради непрекъснатото влизане на студена вода от радиаторите.
nikolovvd написа:Ти сигурно трябваше да цитираш друг пост (който и на мен ми беше направил впечатление с недомислянето си) ма карайalsted написа:Казано и по друг начин - едно и също количество гориво изгаря по-бързо при по-интензивна циркулация на водата (при еднакво отворени/затворени клапи)Да не забравяме, че ако помпата върти непрекъснато, много по-бавно и трудно ще се стопли водата във водната риза, поради непрекъснатото влизане на студена вода от радиаторите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: