Всичко за дърводелството
lavka86 - специалист
Добре се държи конструкцията, обрах добре луфта на винта.
Не съм сложил маркер за дебелина, но и това ще стане.
Все пак, ще се обработват малки детайли и не много отговорни.
big_death - специалист
Браво колега ! Добре е станало щрайхмусчето, и много е важно ти да си го харесваш и да ти върши работа . Иначе все има нещо за доизкусуряване , ама то после е в процес на работа. За дребни детайли е идеално и прецизно след като няма луфтове. Още един път адмирации за ентусиазма ! :partyman:
mitko64 - майстор
И мене ме кефи, имам същото ренде, а трябва да правя едни первази и нямам щрайхмус. Не знам само вместо дървените направляващи, ако се сложат телеск. носачи за чекмеджета, от тези с линейните лагери, дали няма да е по- стабилно.
lavka86 - специалист
За малки детайли става. Да ходя и да се моля на някой майстори с щрайхмус, никак не го мога.
Като отидеш и като видят "дъсчиците" и ти казват, че нямат време за твойте глупости.
И така се запалих по дърводелството. Накупих си малко машинки, другите ще си ги доизкусоряваме и така.
lavka86 - специалист
Колега mitko, може и да стане, важното е да няма луфт по хоризонтала. Аз ги направих доста стегнати и трудно се върти въртока, но мисля, че по-добре така от колкото да има луфт и да ти мърда рендето.
Абе опитай. :partyman:
griffin - майстор
Телескопичните водачи се пълнят с прах и се затлачват, или трябва често да се чистят или да се мисли нещо като кожух и да им се смени смазката че тая тяхната е супер лепкава. Дървен канал с дървен водач има вероятност да заклини в един момент може да натикаш по натам и пвц или алум водачи. Ще кажеш де как е по натам :). Иначе за точно регулиране може да се направи някакъв тип люлка за рендето, но за толкова малко може и да нема нужда :). Лафка от киров ли го зе това метабо :) и за колко.
lavka86 - специалист
Колега, Метобото го взех от Nika company www.nika.bg. В сайта е на цена 449.00лв. но при поръчка, те правят отстъпка от 10%. Получих го за 404.10лв. Пуснаха ми фактура и като взема и ДДС от 67.35лв. се получава добра сделка. На такива пари не можах да намеря нищо, що годе качествено. А в Киров се мислят за "уникални" представители на Метабо. Като ги питах, те отговориха, че не мога да намеря по-ниска цена от тяхната /около 475лв./ беше. :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Киров са много високомерни и много от стоките им стоят непродаваеми със надути цени. Просто българина още няма нагласата да се пазари за някаква стока както го правят арабите....ама това е дълга тема
griffin - майстор
ти с диск 210 ли си зел щото като гледам киров 254 диск е 660 поне в момента де
profesionalist_wood - майстор
Аз препоръчвам диск на бош със същия диаметър,правен в Германия,не в Китай ги има във Баумакс....за 90 лв. Много добър излезе

Тема "КАК ДА СИ НАПРАВИМ ЩРАЙХМУС ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКО РЕНДЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: