Radoslaw написа:С преoбразувател RS232/485 разстоянието не би било никакъв проблем.GSM модула може да се върже на мястото на стайния термостат или последователно заедно със него.
Едва ли ,обаче това е най важното.Просто контролера в този си вид няма входове за GSM и интернет модули.Може би следващите модели ,ще ги имат.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
nikisv
- специалист
filmatoplo
- майстор

alex_serviz
- специалист
1. Ако клиента има свободен комп. с интернет се свързва с горелката. След това както клиента, така и ти се свързваш през интернет ( да речем с Тим Вивиер, която е свободна ) с комп-а при горелката.
2. Ако клиента няма свободен комп. с интернет, който да се свърже с горелката - инсталираш си програмката на твой лап-топ. Закачваш го за горелката на клиента, оставяш го да поработи заедно с горелката ден-два. След това отваряш файлчетата със записите по дни ( те са с разширение .csv, ако не се лъжа, та би трябвало да се отварят с Excel ). От тях можеш да видиш на всеки 5 секунди какво е вършила горелката, съответно моментното състояние на разни параметри ).
Практически по-интересен е първия вариант. При него и клиента си следи горелката, а и ти можеш да я погледнеш дистанционно.
Е, съвсем друго си е да я видиш на живо! Но смятам, че в доста от случайте ще ти отмени ходене до клиента.
2. Ако клиента няма свободен комп. с интернет, който да се свърже с горелката - инсталираш си програмката на твой лап-топ. Закачваш го за горелката на клиента, оставяш го да поработи заедно с горелката ден-два. След това отваряш файлчетата със записите по дни ( те са с разширение .csv, ако не се лъжа, та би трябвало да се отварят с Excel ). От тях можеш да видиш на всеки 5 секунди какво е вършила горелката, съответно моментното състояние на разни параметри ).
Практически по-интересен е първия вариант. При него и клиента си следи горелката, а и ти можеш да я погледнеш дистанционно.
Е, съвсем друго си е да я видиш на живо! Но смятам, че в доста от случайте ще ти отмени ходене до клиента.
stilian20
- специалист
filmatoplo написа:За онлайн управление на контролера на Грейко някой от горните ми постове трябва да ти свърши работа, не съм ги пробвал !!!Колеги не съм бил в час по електроника, вие сте професионалисти в тази свера, каквото решение измислите ще е в полза, освен он оф горелката би могла да се настройва, отделно и контрол на други функции по инсталацията от разстояние. .
Ако искаш да управляваш и други функции на инсталацията мисля, че най евтиния вариант ще е с някой стар компютър и съответно котролери за него.
Какво искаш да управлявш по инсталацията?
masterpit
- специалист
Привет и от мен! От доста време следя темата и искам да ви благодаря за всички мнения и препоръки. Начинаещ съм по темата, но се уча бързо. Имам един въпрос към стожерите в тематиката. Трябва ли да настроя работата на Р3 така, че при подаване на нова порция пелети (слъчогледова люспа), да няма спад при силата на огъня примерно от 187 до 179? При Р2 го оптимизирах но, когато пробвам това на 3-та, или започват да падат въгленчета или губя от мощността и по-бавно вдига градусите.
Един съвет за мониторинга на системата. Не използвайте СОМ към USB по-дълъг от 5м, това може да блокира контролер, като предаде грешна информация. Отваряйте status.csv файловете винаги с notepad, там информацията е по-пълна. В подменю Status Chart може да видите по детайлна информация, като застанете върху диаграмата по часове, натискате левия бутон на мишката и дърпате малко надолу и в дясно (zoom in) респективно на ляво (zoom out). Има активни радио бутони, който не са отбелязани, като такива. Но когато чукнете с мишката върху тях те се активират. Примерно State, Tset, Feeder Capacity. Успех!
Благодаря на Alex за отделеното време. Истински професионалист. Монтирахме и пуснахме горелката за под 2 часа.
Един съвет за мониторинга на системата. Не използвайте СОМ към USB по-дълъг от 5м, това може да блокира контролер, като предаде грешна информация. Отваряйте status.csv файловете винаги с notepad, там информацията е по-пълна. В подменю Status Chart може да видите по детайлна информация, като застанете върху диаграмата по часове, натискате левия бутон на мишката и дърпате малко надолу и в дясно (zoom in) респективно на ляво (zoom out). Има активни радио бутони, който не са отбелязани, като такива. Но когато чукнете с мишката върху тях те се активират. Примерно State, Tset, Feeder Capacity. Успех!
Благодаря на Alex за отделеното време. Истински професионалист. Монтирахме и пуснахме горелката за под 2 часа.
Стоян Петришки
- специалист
здравеите на всички във групата понеже съм нов и не мога да праштам лични бих помолил лазар ганев за телефонен номер за връска със него решил съм да се обурудвам със RB 20 и бих искал да те попитам за един твои проект със присадена горелка на камина. Благодаря предварително поздрави на всичкЗ
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература