Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
EDI - майстор
Абе, намират се още, ама по по-старите скътани дюкяни. :-D :lol:
lov - майстор
Ей аман от вас бре само дърти пенсии ли пишат из тоя форум от немане на друга работа. :lol:

:partyman:
nikolovvd - майстор
A-a-a пенсията е още далеч, но като се пенсионираме ще почнем да си ходим на гости, за да си харчим пенсиите в добра компания. :lol:
lov - майстор
Далеко, далеко та колко да е далеко кат се обърнеш сякаш беше вчера само дето въжето се е навило толкова на врата че почнало да те души. :)
Добре дошли от сладка приказка и добра компания не се отказвам па таман и ще разгледаме някой дърт чертеж, добре отлежал в някоя стъклена папка.
:partyman:
fox_vt - майстор
lov написа:
Че ти трябва да си умрял хептен от страх ако си виждал най старите електродни бойлери които имаше на времето по фабриките. В место нагреватели три графитни електрода топнати директно във водата. Да не говорим че имаше и подобни за битова употреба. И съвсем не бяха самоделка ами правени някъде из европата. И голям лукс някой да ти го купи и донесе.Пускаш водата и тяпочва да пълни съда през преливник. Колкото повече вода в него толкова по натопени електродите и по голяма мощност. Спираш водата и те остават на сухо и изключва. Имаше едни бакелитови проточни и те си бяха с открит нагревател вътре във водата. Канталова спирала навита на керамична макара и водата минава през нея. Кат се сетя колко пъти е прогаряла защото първо трябва да пуснеш водата и след това да включиш нагревателя. Копчето отгоре на корпуса. Със завързани очи можех да я сменя. Па няма умрели или поне не се сещам освен за някоя юнашка изцепка.
Относно това бойлерче което виждам от снимката. Нагревателите са тръбни вървят успоредно от двете страни на водната спирала и предполагам тук там са го прикапали с малко припой. Надяват се само на добрата проводимост на медта ама дано и снимката им е само за реклама и са сложили някаква изолация към тоя пластмасов корпус. Рових да извадя карантията на едно истинско такова но след като по принуда ми замина системата на творческия безпорядък вече нищо не мога да намеря. Преди 3-4 месеца ми е минало през ръцете и съм го подредил някъде. Но както и да е нашите производители преоткриват топлата вода макар че по ми се струва че е поръчано някъде из китайските гаражи и сега търсим балами. Щото доста съм ползвал такова и на 14 киловата тъкмо успява да сгрее нормално водата за един нормален душ. На пълна мощност вече си ставаше да си налееш ваната и да се сгрееш и изкъпеш като хората. С тия мижави мощности става само за подмиване май.
Това добре но съществената разлика от този на снимката и този с графитените електроди е една единствена ,факта че единия е с нагревател вътре а другия отвън.А при този бойлер мощноста е 3 ли беше или 3,5 кв ха сега ми кажете толкова мощен нагревател до колко градуса ще се нагрее при почти въздушно охлаждане :?: Виждал съм наживо 2 кв бързовар какво му се случва и как сублимира от твърдо в газообразно състояние :lol:
MamaMy - майстор
Не намирайте кусури бе колеги! Това се нарича бойлер, но само условно. Това си е Юнга за миене на чинии. Идеята е водата да се отвърне колкото да не се спича мазнината. Иначе за тази си цел и мощност си е съвсем добре направена. Ловя бас, че ще изкара петорно повече от ментетата в началото на демокрацията. Алуминиеви казанчета 1мм стена. Изгниваха за 2 години ако не се запалят преди това. И си бяха чисто български. А помня преди години едни руски със стъклен цилиндър. ако не ги оставиш да замръзнат зимата няма свършване.
lov - майстор
Е все пак отчитай факта че медта има достатъчно голяма топлопроводимост и вероятно освен механичен контакт са направили някаква спойка и не се осланят на някаква магия. Иначе има нагреватели от такъв тип с почти същия размер и си работят във въздушна среда почти до 8-900 градуса без проблемно. Той най добре е целия да се обмива от водата ама в гаража как да го направиш по тудния начин :lol:
fox_vt - майстор
Да това ми беше идеята какво ще стане със всичко в кутията при тези градуси :lol: Ако се нагряват "само" до 60-70 градуса то няма да стоплят водата толкова бързо.Възможно е да разчитат на термоизключвателите да изключат и да работят он офф постоянно докато не залепнат контактите и всичко стане на топка разтопена пластмаса и сини светещи буркани [-o<
kozl - майстор
Dare_Devil написа:
Вчера занесох бойлера за гаранционен ремонт, очаквам отговор към средата на седмицата.
Ко ли стаа :? Средата мина, на края и се вижда края, а отговор нема на проблема. А и Dare_Devil не се вмъквал форумно след 27 януари.
И като нема информация, следва интерпретация........................... :motz:

Тема "Странен проблем с проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: