Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
Уфф .. май минах на режим легло-маса и обратно :partyman: koveslav при мен не гори денонощно. Пали се около 12 и последно слагам дърва около 00 ч.Не е изстинала напълно- водата в ризата е около 30-35 градуса. Паля на отворена врата докато позагрее. Ако е затворена и изстинала повече понякога изпотява стъклата. Нарочно не давам фирмата и модела да не прозвучи като реклама. :lol: Явно никой не знае как може да се провери стъклото #-o . Пробвах със запалка, по метода за проверка на стъклопакет ( щом е метализирано, би трябвало да даде също двоен пламък), дава двоен пламък, но и от вътрешна и външна страна е еднакво и разминаването е минимално и не може да се види разлика в цвета на втория пламък. Пуснах темата защото се чудя вермакулитът на облицованата страна в началото се зацапва, а след час-два горене става почти бял .. по скоро сивкав , т.е изчиства се от нагара, а стъклото не. Явно ще си ги чистя така на 3-4 дни. [-( Има още два варианта, които обмислям, но малко да поизтрезнеем, че сега всякакви щуротии ми идват в главата... :partyman:
bai_bradyra - специалист
Май открих нещо. Този линкhttp://keraliteglassceramic.com/products/. Точка 5 проверка с молива и т.3 и 4 от коя страна трябва да е покритието... и за най-голямо мое учудване метализираната страна трябва да е отвън. Започвам проби... ама по-късно :partyman: :rolleyes: :rolleyes:
maxuel82 - специалист
Няма начин да не се цапа стъклото каквито и дърва да горите ,каквото и да е стъклото с тази разлика ,че с мокри дърва стъклото се цапа много по-бързо !Няма начин иска си периодично почистване !Аз моето го чистя на 2 седмици веднъж ето с този препарат се чисти много лесно
Прикачен файл:
untitled.png
Който иска да гледа живия огън и да му е кеф ще чисти стъкло :idea: Ето моето стъкло е чистено точно на 25.12. т.е. преди 7 дни като камината е спирла да гори само през ноща за около 6-8 часа на денонощие не гори

Прикачен файл

SNV81294.JPG
colyo - специалист
Колеги ще използвам темата да попитам нещо. Имам камина с водна риза и до преди 10-ина дни на всеки една две седмици чистих стъклото от сажди. Взимах една гъбичка и с веро и търкане и мъркане се чистеше. Някой от колегите по-назад в темата сподели за един препарат от Кауфланд "сано-форте". Взех за проба и се оказа, че чисти страхотно, дори го препоръчах на жената за фурната. И тук се появи гадния проблем. Сега стъклото се опушва зверски за няколко часа и се налага да го чистя всяка сутрин.
Възможно ли е да съм почистил покритието на стъклото с този препарат и за това да се цапа толкова бързо?
bai_bradyra - специалист
Аз не съм забелязал такъв проблем, но след като мина с форте-то, минавам и с влажна домакинска хартия (топка леко намокрена от едната страна и последващо забърсване със сухата страна). Относно покритието, както казах по-горе то е от външната страна на камината, така , че не може да си го изтъркал.
bai_bradyra - специалист
Да споделя резултата от експериментите: :rolleyes: . По съвет на колегите погледнах и установих, че между стъклото и вратичката наистина има оставен малък отвор, който явно при почистване на стъклото съм запушил тук там. Почистих и понеже ми се стори малък подложих в ъглите монета от 2 ст. ( понеже там са скобите, които държат стъклото към вратата и там е най- притиснато - като дистанционна шайба). Еефекта е супер. Чистя стъкло на седмица... и то ако не ме домързи :rolleyes: Имам чувство, че се подобри и горенето. :partyman:
agj - майстор
А бе то и аз подлагам ,само че не монета ами кибритена клечка !Но това го правя само за да не ми дрънка стъклото когато има по силно засмукване на въздух ....!А за зацапването на стъклото,ми се струва че причината съвсем не е това малко разстояние между стъклото и вратичката !
bai_bradyra - специалист
Мисля, че при мен е от това. Другите условия май ги изпълнявам- добър комин, сухи дърва ( сравнително ) И явно сега това се явява като вторичен въздух, защото забелязвам , че и горенето се подобри. Пламъкът сега е жълто син, та чак на моменти син все едно газ гори :roll: Пробвах и с по-дебела монета, ефекта не е добър, може би влиза по- голямо количество студен въздух в камерата.. знам ли. Експериментирай. :wink:

Тема "Стъкла на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: