• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
живея в гарсониера и искам дапреградя хола на две.от едната страна да е дневната,а от другата да е спалнята.в момента е преградено със секция,но така дневната става доста тъмна.моля за някакви идеи!
solo5 - майстор
понеже скоро си взех гарсониера и се мъча да направя 8 стаен :lol:
та мисля в стаята да имам и спалня и кът за гости :)
скоро гледах реклама на някакви щори които приличат на преградните стени в китайска/японска традиционна къща
скориха ми се доста добри
тъй като спалнята ще бъде от страната на дограмата през деня за да е светло ще са дръпнати, а когато има гости или е вечер могат да се дръпнат и да преградят спалнята за да не се вижда :-)
Мисля, че наи доброто за вас решение е стаклените блокчета.Така ще имате и светлина в двете помещения. :?
iv_che - помощник
Погледнете това- щора тип японска стена, която служи за преграждане.В друга тема писах и се бях объркала, че са плъзгащи врати ,но са си щори наистина и стои елегантно.
http://master-service.ru/gallery/photo. ... OURCE=1480
Здравейте, търся съвет
Искам да преградя хола, но по такъв начин, че да не се разбива, измазва, но не и с перде :-D ...Има ли вариант за това - да е ефикасно, в смисъл звукоизолирано, да не се пречи на другия, но в същото време да е мобилно.
Много ми допада идеята за стъклените тухли, но доклокото знам те се измазват, пробиват се стените или съм в грешка..
Четох и за гипсокартона- при него няма нужда от разбиване...гипсфазера пък е пропусклив....
А плъзгащите врати страшно ми харесват, но май пак нещо се разбива и са скъпи????
Въпросът е там, че апартамента не е мой и само го "наглеждам" за около 2 години с една приятелка, но все пак искаме да имаме личен живот, отделно една от друга...минаха студентските години....

МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ДАДЕТЕ СЪВЕТ!!!
za staklenite blok4eta ne vi e nuzno nishto da razbivate.Pravi se samo edna ramka i v neq se izgrazdat staklenite blok4eta.Hubavoto e 4e stava stena propuskliva na svsetlina,a s gipso kartona nqma da imate takava vazmoznost ,shte ostane tamno pomeshteieto ako ne napravite prozorec.Perdetata pak nama da sa zvukozolirashtiTaka 4e pomislete
трябжа ми нещо, което е мобилно, което лесно след това можеш да "разглобиш", не да разрушавам цяла стена, пък и не ли скъпо- 1 блок4е е към 6 лв, нали- поне 50, около 300 лв.
Мислех си нещо друго, открих един сайт на фирма правеща системи з а преграждане- Дорма(немска) и им пуснах запитване за оферта за една система много ми хареса- vаriplan-
http://www.dorma.com/bg/Products/Produc ... 7,217.html

изключително удобно и лесно е само, че сигурно е доста скъпо, чакам отговора им. Вие какво мислите, знаете ли за нещоподобно и със същия ефект, но по-евтино? :)
Тани - модератор
С преградна стена от гипскартон се изпълняват всичките ви условия! Няма никакво разбиване! Конструкцията се захваща с няколко дюбела и ако сложите вата получавате добра шумоизолация! С гипсфазер ще е още по-добра! Всичко става бързо и чисто!
naistina li?
ще стане с гипскартона, а само майстор ли може да го направи или всеки с по-десни ръце? И каква точно е технологията по изграждането?
:wink: :wink: Другият вжан въпрос? колко примерно ще струва? преградната "Стена", която бих искала да "изградя" от гипскартон е дълга около 3 метра и висока около 3 метра? знаете ли откъде е най-изгодно да се закупи гипскартон? :roll:
  • 1
  • 2

Тема "разделяне на хола на дневна и спланя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: