Напишете въпрос свързан със санирането.
stenmark - специалист
Пяна за изолация не раздува.
George.Georgiev - специалист
Да кажем че с пяна за изолация се направи има ли вариант да се получи и има ли други материали, които можеме да използваме.

stenmark мерси ;)
kozl - майстор
George.Georgiev написа:
Привет, kozl според мен точно това, което описваш се получава. Според вас има ли вариант да се пробие с бургия до изолацията от вътре на вън и да се вкара някакъв вид пяна така методично ида се направи някакъв шев на самата стена. Така хем няма да има такива топлинни загуби чрез куминния ефект и ще мога да изолирам духането. Какви ви се струва?
Не мога да разбера какво искаш да получиш. Да запушиш каналите на тухлите или да не ти духа от контакта :?
Щото то за каналите ще запушиш на едно място, то потока ще минава през друго. Стените дишат.
В моето жилище няма външна изолация, сградата е измазана, като слагах дюбели при това на вътрешна стена и от дупките течение :shock: Ако зидарията е с четворки, каналите , които се получават са дълги от чупка до чупка. По сериозните майстори, шпакловат тухлите, за да се запълнят фугите м-у тях, така поне откъм фасадата няма свободен приток на въздух.
kozl написа:
George.Georgiev написа:
Привет, kozl според мен точно това, което описваш се получава. Според вас има ли вариант да се пробие с бургия до изолацията от вътре на вън и да се вкара някакъв вид пяна така методично ида се направи някакъв шев на самата стена. Така хем няма да има такива топлинни загуби чрез куминния ефект и ще мога да изолирам духането. Какви ви се струва?
Не мога да разбера какво искаш да получиш. Да запушиш каналите на тухлите или да не ти духа от контакта :?
Щото то за каналите ще запушиш на едно място, то потока ще минава през друго. Стените дишат.
В моето жилище няма външна изолация, сградата е измазана, като слагах дюбели при това на вътрешна стена и от дупките течение :shock: Ако зидарията е с четворки, каналите , които се получават са дълги от чупка до чупка. По сериозните майстори, шпакловат тухлите, за да се запълнят фугите м-у тях, така поне откъм фасадата няма свободен приток на въздух.
Така... Подозирам че духането идва от самата изолация понеже е лепена на топки и се получава коминен ефект между изолацията и тухлите. В случая тези контакти, които духат са влезли в кухина на тухла която има по някакъв начин достъп до кухината между изолацията и тухлата и се получава този ефект... Сега идеята ми е да се минат на някакви успоредни шевове стените за да няма такава голяма циркулация на въздуха (говоря за успоредна линия която минава през цялата стена) . Проблема с контакта не е грандиозен. Той може да бъде париран като извада кутията и замажа хубаво кутията и кабела или дори силиконизирам входа на кабелите в кутията. Проблема е там че циркулацията на студения въздух в стената изстудява стените и топлия въздух се качва на горе по кухината като при мен остава студения. Аз съм на 2 етаж + партер като имам само 1 жилищен етаж под мен. Което означава че мойте кухини дръжат най-студения въздух. Идеята ми е да парирам цялата тая конвенция на въздух в тези кухини, а контактите ясно.
Ето това е моята идея. По черните линии да се пробие на някаква стъпа дупки до кухината на изолацията и да се напълни с пяна за изолация. Така ще мога да минимизирам конвенцията в кухината между тухлите и изолацията.

http://www.gsstroimarket.bg/view/1032447.html

Прикачен файл

2015-02-01-12.44.jpg

Прикачен файл

2015-02-01 12.44.jpg
kozl - майстор
Не че е невъзможно, но през колко см ще трябва да се дупчи дупка до дупка :? Пяната може и да не раздува ама ако раздува какво ще стане :?
Окачените фасади, с керамични плочи или фундермакс, те са отворени и нарочно обдухваеми/проветряеми.
radius - майстор
Пяната за изолации макар и по-слабо от другата раздува.
kozl, не те разбрах... Стириопор 5см е външната изолация на топки лепен.
Добре а някакъв циментов разтвор или циментово лепило което може да се вкара през дупки? Може и на силиконова основа пак.
шоп - майстор
George.Georgiev, не мога да проумея, защо искате да направите стената на швейцарско сирене и да не постигнете ефект, защото ще работите на сляпо.

Проблема можете да си го решите външно със стълба или скеле. ПОДМАЖЕТЕ качествено отдолу с лепило за топлоизолация началото на изолацията. Така ще избегнете коминният ефект под ТИ.

Тема "Проблем с духане от контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: