Мечтата на всяка домакиня
blade_x - напреднал
Беше обсъден варианта да е напречно, но се прие, че така е по-удобно за боравене. :)
Има малко неща за доизглаждане - единият шкаф не може да влезе, защото стените са "идеално прави". Ще се наложи малко да играе секача и шкурката. Не е болка за умиране.
Остават дръжки, чекмеджета, още един шкаф долен за зеленчуци и плодове, LED осветление. Лека полека ще стане.
Аз и до тука както е станало съм доволен, като за аматьор и сефте.

Благодаря за преместването на темата. :partyman:
lokes - напреднал
Добре се справяш естествено , поздрави .
Относно газовия котлон , много странно решение на производителя е газта да е отпред пред керамичния котлон, за мен специално ако се наложи да работя на двата едновременно (случайно естествено) ще ми е неудобно да бъркам зад пламъка на горящата газ .
За мен много сбъркан модел , като слушам особено какви гимнастики са ти се наложили да правиш .
colyo - специалист
Едно естетическо предложение и от мен.
Между двете групи горни шкафове (пред "колоната") можеш да монтираш 3-4 плитки рафтчета. Така композицията ще изглежда по-завършена, пък и винаги има нужда от допълнително рафтче в една кухня......било да се наредят подправки, било за някоя декоративна джиджавка.
blade_x - напреднал
Е то просто не е сглобено още :lol: . Няма време за всичко. Снощи съм слагал малко дръжки.
Ако погледнеш снимките на проекта ще видиш как съм го измислил.
Svezar - специалист
Тоя аспиратор не се издърпва та е сложен върху страницата ?
maroka - специалист
Svezar написа:
Тоя аспиратор не се издърпва та е сложен върху страницата ?
Не с сложен върху страницата, а е стъпил върху твърдият гръб. 2-те са доста различни понятия ;)
И няма да има проблем с това, защото изтеглящият се панел е с технологичен луфт, спрямо долната част на корпуса.

Предполагам Автора на темата ще потвърди :)
Svezar - специалист
maroka написа:
И няма да има проблем с това, защото изтеглящият се панел е с технологичен луфт, спрямо долната част на корпуса.Предполагам Автора на темата ще потвърди :)
Във всички случай който съм виждал когато шкафа с аспиратора е залепен за стената има бленда с дебелината на използвания гръб с цел под изтеглящата се част да е свободно и вратичките да са на нивото другите ,но това може да е някой модел позволяващ монтаж над плоскост :idea:
maroka - специалист
Това, което се опитваш да обясниш, се нарича вертикална симетрия :)
Да, принципно е правилното решение.

Но все пак не забравяй какво е името на форума ;)
Човека се е справил със задачата, има работещ аспиратор... надявам се и студена бира :)
blade_x - напреднал
Аспиратора си работи, издърпва се и се прибира без проблем. Както отбеляза maroka има луфт от порядъка на 2-3 мм, който остава отдолу на изтеглящата се част, когато задната част на аспиратора е подпряна на гърба. Преди да е направен шкафа аспиратора се сложи и се премери всичко дали е ок. И то благодарение на този форум и съветите от него.
Не разбрах идеята за вертикалната симетрия. Ако е това 4см-та видима част на аспиратора да е под шкафа и вратите да са на едно ниво с другите - не ми изглежда по-симетрично от сегашното решение. Така е по-компактно и завършено за мен.
Имам още малко снимков материал с развитието на проекта. Ще ги кача по-късно.

Не можех да смогвам със студената бира - сглобяването се проточи :lol:
prascho - майстор
blade_x, ако е удобно да те попитам едно две неща..

1. При теб котлоните са разположени в близост до мивката. От гледна точка на удобство и функционалност как го определяш това?
2. Цялата кухня /крпус + вратички/ си я направил от едно ПДЧ. Какво е то като модел и производител? Обикновено вратичките + видимите детайли повечето ги правят от по-скъпо ПДЧ, останалата част от евтин декор.
3. При положение, че си оставил около 2см около пералнята от три страни, вибрациите от нейната работа отразяват ли се върху съседните шкафове и плота?

Мерси предварително.

Тема "Кухня - от проект до реализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: