• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M.Yankov - специалист
Цепнатината над вратата е така и от двете страни на стената. Другите ще ги разровя да видя състоянието на зида отдолу.
Как се процедира при измятане на тухлите? Ако измажа и отвърте с по-силен разтвор? Така или инъче и отвън ще мажа с циментов разтвор и мисля, че ще стегне... но все пак по компетентно мнение ще ми е от полза :)

П.С. ще използвам поста да попитам и за цокъла. На сминките се вижда състоянието му... необходимо ли е заедно със стените да го измазвам и него или направо мога да лепя камъка?
ivouz - специалист
Това е много по красиво и българско.
С малко повече труд двускатния ти покрив може да стане четирискатен

Прикачен файл

mira_60_02_new3.jpg
M.Yankov - специалист
С малко повече труд двускатния ти покрив може да стане четирискатен
Да и на мен ми допада повече този проект и бих го направил ако покрива беше за ремонт... но е съвсем нов... а това си е голямо перо. На този етап бих предпочел да спестя подобен разход, за да го насоча някъде другаде (оградата например)
Сега ще работя върху тази основа... може би в някой бъдещ период :)
ivouz - специалист
Е разбира се ти си решаваш!Успех! Ще следя с интерес!
ivouz - специалист
Виж какво драснах!
Барбекюто не е задължително!
Банята в дъното отляво

Прикачен файл

ууу ееее.jpg
crez - майстор
Тези пукнатини хич не ми харесват, локализирай проблема ако е възможно и тогава замазвай. Покрива е добре направен,керемидите са лепени с кал, подмени ако има счупени, подмажи капаците, но предварително смени челните дъски (предварително добре обработени,лакирани) сложи улами по ръбовете и задължително улуци и водостоци.
M.Yankov - специалист
Виж какво драснах!
Благодаря ти. Интересно е.
Наистина мисля верандата да продължава и по цялата стена от ляво. Със стълби и от задната страна към градината. За чердака обаче повече трява да поумувам :?

Дано спре тоя дъжд че наистина искам да ревизирам покрива, както каза колегата - да огледам за счупени керемиди, капаци, челните дъски, комините също ще подмажа..

Моля за съвет и по този пост -
Цепнатината над вратата е така и от двете страни на стената. Другите ще ги разровя да видя състоянието на зида отдолу.
Как се процедира при измятане на тухлите? Ако измажа и отвърте с по-силен разтвор? Така или инъче и отвън ще мажа с циментов разтвор и мисля, че ще стегне... но все пак по компетентно мнение ще ми е от полза :)

П.С. ще използвам поста да попитам и за цокъла. На сминките се вижда състоянието му... необходимо ли е заедно със стените да го измазвам и него или направо мога да лепя камъка?
chapara - майстор
Хайде и аз да се включа малко. Честито за придобивката. Относно лепенето на камъка, може директно върху бетона, но бих препоръчал подмазване на дупките и полагане на течна хидроизолация за всеки случай преди камъка най-малко. Ако ще се ползва приземния етаж задължителен дренаж около къщата при положение че няма. За покривната конструкция има препарати против дървояд (зооаптеки и места с препарати за аграрна защита). Едно обилно напръскване ще е доста полезно за във времето. За пукнатините-сваляне на мазилката за по голяма яснота. Може да се зачистят фугите на хоризонталните редове от двете страни, така че да може да се напъха винкел от край до край на стените-залепен с хубаво лепило. Той ще пренесе товара и ще предпази от продължаващо увисване. Това нещо двустранно. След това измазването, като може да се постави и вгради армировъчна мрежа заварена за винкелите. Така стената ще се укрепи. Също така ако подпорите на покрива са на рядко могат да се сгъстят, като на пода се постави една греда и подпорите стъпят на нея за да се разпредели товара на покрива, който е доста тежък с това си изпълнение. При верандата покрива може да направи чупка и да се намали наклона.
ivouz - специалист
Мой съвет:
Разрови мазилката ако са мръднали тухлите ,напълни цепнатините между тях обилно с пяна
после шпакловай с гипс така ще видиш дали са активни ,ако не ,армираща мрежа и теракол
отвътре .
Цокъла, камък поне малко на редове.
Дано съм бил полезен.
ivouz - специалист
Писали сме едновременно сhapara за таваните съм абсолютно съгласен с него!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: