• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasi92 - майстор
термометъра е отделен но има и такива които се заскопчават с пружина върху металната тръба-важно е да заработи системата на този етап.Обезвъздушителя автоматичен но с месингова капачка която ще трябва да стои затворена след процедурите.Щом е лесно източи цялата система и след това пълни бавно.След 5 минути работа на помпата спираш и пак обезвъздушаваш като се опитаи да пуснеш леко допълването с вода по обичаиният начин за допълване от крана.
plamenogn - специалист
krasi92 написа:
термометъра е отделен но има и такива които се заскопчават с пружина върху металната тръба-важно е да заработи системата на този етап.Обезвъздушителя автоматичен но с месингова капачка която ще трябва да стои затворена след процедурите.Щом е лесно източи цялата система и след това пълни бавно.След 5 минути работа на помпата спираш и пак обезвъздушаваш като се опитаи да пуснеш леко допълването с вода по обичаиният начин за допълване от крана.
Има ли проблем в това да пълня (бавно) празната система през РС, от крана, който имам?
И пак да питам: някой майстор от София няма ли тук да помогне? :)
krasi92 - майстор
не пълни отгоре.Може и от крана за изтакане.
plamenogn - специалист
krasi92 написа:
не пълни отгоре.Може и от крана за изтакане.
Аз досега през него съм пълнил (двата пъти). от крана само доливам при обезвъздушаване.
plastkomfort - специалист
А възможно ли е ризата на камината да има пробив :?
krasi92 - майстор
Айде към 9 серия маи се очертава.Що е то пробив и има ли почва у нас
krasi92 - майстор
Излезе ли въздуха колега.Дай някакво инфо по развитието на въпроса.
plamenogn - специалист
krasi92 написа:
Излезе ли въздуха колега.Дай някакво инфо по развитието на въпроса.
Планирам да сложим обезвъздушител на камината пък да видим.. Интересното е, че въздухът намаля и има само в първите два радиатора, в началото на двата кръга. Останалите са без още преди да сложим обезв. на камината. :supz:
ico_3 - специалист
Да повдигна малко темата.Имам проблем с въздух в системата.Как да обезвъздуша правилно?До преди 10 дни нямах проблеми но тръбите бучаха и реших че системата иска доливане на вода,долях и оттогава постояно бълбуника убих се от обезвъздушаване ефект няма.
krasi92 - майстор
Прочете ли всичко от началото на темата.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Въздух в радиаторите, който не излиза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: