От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
Има някаква вероятност и да е "забил". Колко е напрежението на батерията в момента? Гледам, че е запоена, но може да пробваш да я извадиш и да постои така известно време уреда без никакво захранване.
Вече са ме изпреварили за напрежението :)
bobko - специалист
Седяла е и без напрежение доста време,но щом казвате ще разпоя батериите и ще оставя уреда без никакво напрежение.Не съ мерил батериите какво напрежение дават.и това ще направя.
DMN - майстор
Все пак първо измери напрежението на батерията. След това разглобяване, пробвал ли си го дали не се е оправил?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Не виждам какво е положението на мястото в което се включва щепсела. Да не би там да са окъсили двата чевени, или при набиване на щепсела да окъсява двата червени.
Може да развиеш болтчето на единият червен - да е откачен. Забиваш щепсела и мериш за верига между това болтче и болтчето на другият червен - не трябва да има връзка.
kuuuuuul - майстор
Нов подобен уред 12лв в магазините за "немски стоки" вместо да се мъчиш.
FM STEREO - специалист
Не е трябвало да въртиш тримерите сега дори и да го оправиш няма да отчита вярно и ще трябва да се калибрира,гледам на снимката се виждат някой съмнителни спойки,провери ги,огледай хубаво пистите(пътечките) да няма някъде прекъсване.
todortv - майстор
Какво е напрежението върху ценера 5.1?
Измери резисторите 1к.
Под товар какво е напрежението върху шунта.

П.П. Ако го оправиш сложи бушон. На мен ми прилича на ремонтиран.
Не може китаеца да сложи варистор и толкова грозни жици мост.
bobko - специалист
Колега,така го купих,не съм подменял предпазител.Ще замеря както е казал колега и ще пиша.Не е въпроса да си купя нов,нали е идея аз да си го направя сам(по точно сам с помощта на образовани и знаещи съфорумци).
bobko - специалист
todortv написа:
Какво е напрежението върху ценера 5.1?
Измери резисторите 1к.
Под товар какво е напрежението върху шунта.

П.П. Ако го оправиш сложи бушон. На мен ми прилича на ремонтиран.
Не може китаеца да сложи варистор и толкова грозни жици мост.
Днес отново се занимавах с уреда измерих всичко което казахте.
-Напрежение на ценера-4,87 волта
-Измерени всички резистори всичките са си в норма(на варистора даде 240 ома при изключено положение)
-Напрежение на шунта под товар 1000 вата 230 волта
-Напрежение на батерията при изключено положение 3,48 волта при включено 4,07 волта
Съмнявам се в транзисторчето или варистора вие какво ще кажете?С транзисторите съм зле с измерванията им на този урок не съм бил в училище :)
sbirov - специалист
bobko написа:
-Напрежение на шунта под товар 1000 вата 230 волта ...
:shock:
Това как го измери :?

Тема "Измервателен уред не отчита ток.Къде е проблема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: