jabata написа:Защо, не е ли възможно да се направи нещо като БК на автомобилите, да изчислява според порцията гориво, необходимия въздух, показанията на кислородния сензор, температурата на изгорелите газове? А ако има и дебитомер, и като отчита темп на изходяща и входяща вода ще стане още по-точно, т.е. възможно е и няма да е толкова скъпо, ако се вгради серийно.n.ganev написа:Не случайно зададох въпроса - krasen1 ми беше каза, че Торча показвал калориите.И някой би ли ми обяснил как тък показва калориите? Сигурно котела си има една златарска теглилка, мери всяка порция преди да я пусне, и после мери и калориите които да изгорени![]()
Хора спрете да вярвате на такива неща, това просто е един евтин трик да зарибят хората, и нищо повече. Не че неможе да премери приблизително калориите, като вземе 150 фактора, и ги сметне...Но тогава просто котела няма да струва 6 ами 66 хиляди.
А това което ви показва са някакви силно осреднени данни, на базата на някакви незнам си какви пелети, и могат да се използват само купувача да си плакне очите, каккъв велик котел си взел и при за толкова пари.
А пък тези които вярват, това си е техен проблем.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
s_s1
- специалист
jabata
- специалист
s_s1 написа: Защо, не е ли възможно да се направи нещо като БК на автомобилите, да изчислява според порцията гориво, необходимия въздух, показанията на кислородния сензор, температурата на изгорелите газове? А ако има и дебитомер, и като отчита темп на изходяща и входяща вода ще стане още по-точно, т.е. възможно е и няма да е толкова скъпо, ако се вгради серийно.Ами без да навлизам в подробности ще кажа не.
Не, и причините са няколко. Като започнеме от количеството гориво и стигнем до калоричността, а това са 2 огромни неисвестни...
Но няма да обяснявам защото очевидно незнаеш какво е това пелетна горелка след като питаш.
Иначе, ако ги имаш тези показания, тогава много лесно можеш да сметнеш калоричността, но без тях е все едно да се учиме да караме кола на теория

doobref
- специалист
jabata написа:Ами без да навлизам в подробности ще кажа не.s_s1 написа: Защо, не е ли възможно да се направи нещо като БК на автомобилите, да изчислява според порцията гориво, необходимия въздух, показанията на кислородния сензор, температурата на изгорелите газове? А ако има и дебитомер, и като отчита темп на изходяща и входяща вода ще стане още по-точно, т.е. възможно е и няма да е толкова скъпо, ако се вгради серийно.
Не, и причините са няколко. Като започнеме от количеството гориво и стигнем до калоричността, а това са 2 огромни неисвестни...
Но няма да обяснявам защото очевидно незнаеш какво е това пелетна горелка след като питаш.
Иначе, ако ги имаш тези показания, тогава много лесно можеш да сметнеш калоричността, но без тях е все едно да се учиме да караме кола на теория

Като стана въпрос за Торч, колеги имайте в предвид,че като не сте се запознали с параметрите му , с проекта на фирмата относно количеството разход за единица време и топлина за същото време, не говорете глупости. Аз се топля с фероли-7 , от синият модел. Горих слънчогледовите преди една зима- безупречно ги изгаря, само проблема е многото остатъчна пепел и много мишки в склада.Разхода е с 350кг. повече от дървените пелети за сезон. Та, думата е за торча- когато поисках от фирмата да ми направи разчет за разхода - и ако гарантира,че при тази експлоатация на сегашната горелка ще смъкна разхода поне с един тон- те ми отговориха : "А,аа чувалчетата не са всички по 15кг. и от там ще дойде разхода. не гарантираме за него". НАПРАВЕТЕ СИ САМИ ИЗВОДА.
jabata
- специалист
doobref написа:Като стана въпрос за Торч, колеги имайте в предвид,че като не сте се запознали с параметрите му , с проекта на фирмата относно количеството разход за единица време и топлина за същото време, не говорете глупости. Аз се топля с фероли-7 , от синият модел. Горих слънчогледовите преди една зима- безупречно ги изгаря, само проблема е многото остатъчна пепел и много мишки в склада.Разхода е с 350кг. повече от дървените пелети за сезон. Та, думата е за торча- когато поисках от фирмата да ми направи разчет за разхода - и ако гарантира,че при тази експлоатация на сегашната горелка ще смъкна разхода поне с един тон- те ми отговориха : "А,аа чувалчетата не са всички по 15кг. и от там ще дойде разхода. не гарантираме за него". НАПРАВЕТЕ СИ САМИ ИЗВОДА.Аз да си кажа, рядко съм видял чувалчета с повече или по-малко от 15кг. Правил съм си труда и съм мерил 10 произволни чувалчета от една партида, разликата е винаги в допустимите 5 %.
А за система Торч, смея да твърдя че това е един шарен надут балон (луд на шарено се радва). А цялата система е един обикновен котел, накичен с безброй безполезни екстри, с които зарибяват наивниците, че това е супер голямо чудо на техниката. Като например показва разход и калоричност. Да не говориме, за интернет връзка, и т.н.....
fox_vt
- майстор
jabata написа:doobref написа:Като стана въпрос за Торч, колеги имайте в предвид,че като не сте се запознали с параметрите му , с проекта на фирмата относно количеството разход за единица време и топлина за същото време, не говорете глупости. Аз се топля с фероли-7 , от синият модел. Горих слънчогледовите преди една зима- безупречно ги изгаря, само проблема е многото остатъчна пепел и много мишки в склада.Разхода е с 350кг. повече от дървените пелети за сезон. Та, думата е за торча- когато поисках от фирмата да ми направи разчет за разхода - и ако гарантира,че при тази експлоатация на сегашната горелка ще смъкна разхода поне с един тон- те ми отговориха : "А,аа чувалчетата не са всички по 15кг. и от там ще дойде разхода. не гарантираме за него". НАПРАВЕТЕ СИ САМИ ИЗВОДА.Аз да си кажа, рядко съм видял чувалчета с повече или по-малко от 15кг. Правил съм си труда и съм мерил 10 произволни чувалчета от една партида, разликата е винаги в допустимите 5 %.
А за система Торч, смея да твърдя че това е един шарен надут балон (луд на шарено се радва). А цялата система е един обикновен котел, накичен с безброй безполезни екстри, с които зарибяват наивниците, че това е супер голямо чудо на техниката. Като например показва разход и калоричност. Да не говориме, за интернет връзка, и т.н.....

fox_vt
- майстор

Трифон П.Трифонов
- майстор
fox_vt написа:Разбрахме,ама ти разбра ли ,че ние разбрахме. Ние,повечко четящите,кимаме разбиращо с глава,полиглоте,а за по умните,пишещи повече,няма защо да се притесняваш.![]()
Забавни сте спор няма.Капиш,ъндърстенд ме,компренде, разбрахте ли ме
plastkomfort
- специалист
Някой задада ли си въпроса.
Защо никой не пише за проблеми с Torch?
Може би защото няма проблеми с нея.
Както никой не пише повече в темата за горелка IVG
Защо никой не пише за проблеми с Torch?
Може би защото няма проблеми с нея.
Както никой не пише повече в темата за горелка IVG
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература