Мечтата на всяка домакиня
joy4j - специалист
искам да си направя кухнята(шкафчетата) в 2 цвята-светло(почти бяло) и кафяво(но не черно), иска ми се освен това да е от дърво, но аз не мога да си представя дали е изпълнимо. Виждала съм тези изпълнения само от ПДЧ и МДФ. Какво мислите вие и ако имате снимки моля да видим.
освен това горния ред на кухнята искам да е 91см, но пък харесвам и новия модел шкафчета,които се отварят нагоре а на настрани.Практични ли са при такава височина.
Антония - специалист
Първо, за височината. Моята кухня е мъничка, долният й ред е зает почти изцяло от печка, пералня, мивка и т.н., затова трябва да разчитам почти изцяло на горните шкафове за складиране на разните съдове. Когато правихме проекта държах да стига до тавана. Понеже не може да се правят чак толкова големи шкафове -- сложихме първо един ред по-малки (които се отварят нагоре и ще са за всекидневно използваните съдове) и отгоре втори ред от нормалния (седемдесет и няколко сантиметра) размер. Най-горните рафтове ще са за неща като "официалните чинии", дето се ползват два пъти годишно, тостерът, който е чисто нов, ама не го използваме, защото не ядем хляб, и огромната безполезна тенджера :)

А за цветовете, то си е въпрос на вкус. Аз лично бих се притеснила да комбинирам два вида дърво, но то е защото съм наци-пурист/минималист направо :) И все пак... струва ми се, че ще се "бият" -- и не толкова заради цвета, колкото заради шарката на дървото.
prascho - майстор
Дай малко разяснение относно значението на думата "наци-пурист" моля :)
Profi Stroi - специалист
Предполагам цвета ще можеш да си избереш от тук

Прикачен файл

kitColors1.jpg
kitColors1.jpg (30.06 KиБ) Видяна 4403 пъти
крум - специалист
Всичко е въпрос на вкус.
По мое мнение няма да се бият.
Само в кухнята съм смесил 5 вида материали, все в дървовидната гама... не нарочно... И засега е добре - на мен ми е уютно.

Макар че един приятел-архитект обяви гениалната ми топлоизолация и финиш на бетоновата колона за "соц-отживелица"....

От друга страна се приготви за цифри за дървеното изпълнение на вратичките.
Вариант 1: фурнирован МДФ.
Вариант 2: дървен сандвич
Вариант 3: стил тотален рустик - даваш на мъжо да си купи инструменти и ти кове прекрасни вратички от дъски.
Това третото не е за съпруги със слаби нерви и малко/изчерпано търпение.
Говоря за нещо такова:
Изображение

Или такова:
Изображение

Или такова:
Изображение
shadowman - майстор
Моето мнение, че няма причина да боядисваш дърво като има МДФ, освен ако само няма да го потъмняваш използвайки байц със съответния цвят.
joy4j - специалист
с две думи таблицата по горе дава представа за това как би изглеждала комбонацията, но мисля че сте прави за това че май само при МДФ има тази възможност да се получи комбинацията от тъмно и свтло.

Тема "цветове на дърво??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: