Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Е, то аз до тук, до колкото разбрах само един от пишещите реално го ползва, ( плюс още един -двама пишещи/подкрепящи ). Та ако има някакъв проблем ще излезе, че по споделеното от единствената бройка тук 100% има някакъв проблем. Другата възможна причина е, че при тази система в момента няма, не е имало и никога няма да има проблеми...
Кой знае!
Системата явно е добра, това никой не го отрича!
n.ganev - майстор
alex_serviz написа:
Е, то аз до тук, до колкото разбрах само един от пишещите реално го ползва, ( плюс още един -двама пишещи/подкрепящи ). Та ако има някакъв проблем ще излезе, че по споделеното от единствената бройка тук 100% има някакъв проблем. Другата възможна причина е, че при тази система в момента няма, не е имало и никога няма да има проблеми...
Кой знае!
Системата явно е добра, това никой не го отрича!
:?
plastkomfort написа:
Някой задада ли си въпроса.
Защо никой не пише за проблеми с Torch?
Може би защото няма проблеми с нея.
Както никой не пише повече в темата за горелка IVG
Защо тогава на IVG започна масово присаждане на НАТУРЕЛА?
Трифон П.Трифонов написа:
fox_vt написа:
:prayer: :prayer: Забавни сте спор няма.Капиш,ъндърстенд ме,компренде, разбрахте ли ме #-o
Разбрахме,ама ти разбра ли ,че ние разбрахме. Ние,повечко четящите,кимаме разбиращо с глава,полиглоте,а за по умните,пишещи повече,няма защо да се притесняваш.
:? Е, аз не разбрах!!! Не разбрах например с какъв котел се отопляваш / ТЕ - извинявам се , но съм си селянче и съм с килийно образование / и какви пелети са основното гориво на този котел, а за други отговори не чакам отдавна.
n.ganev написа:
fox_vt написа:
:prayer: :prayer: Забавни сте спор няма.Капиш,ъндърстенд ме,компренде, разбрахте ли ме #-o
Разбрахме,ама ти разбра ли ,че ние разбрахме. Ние,повечко четящите,кимаме разбиращо с глава,полиглоте,а за по умните,пишещи повече,няма защо да се притесняваш.
:? Е, аз не разбрах!!! Не разбрах например с какъв котел се отопляваш / ТЕ - извинявам се , но съм си селянче и съм с килийно образование / и какви пелети са основното гориво на този котел, а за други отговори не чакам отдавна.
Отговарям,само защото съм цитиран по горе.
Чакам си Боша,поръчан е,а за горелка ще почакам още година,че няма сили сега. Насочил съм се към Грейко,но...след година...кой знае. Нямам опит с пелетите.Инак,за огнярче,добър съм.
Чета и си правя нещата сам.Буфер,помпа няколко радиатора...медни тръби,твърд припой...
n.ganev - майстор
Грешно си ме разбрал [-X - не е отправено към теб, защото е ясно че се блъскаш и не четеш апокрифна литература. Много добре се знае към кого е отправен отговора, че не съм разбрал нищо. Все пак ще цитирам :
fox_vt написа:
Освен да си оставиш печката чудо или джамала ако не си твърде малък да знаеш какво е изобщо.Защо изобщо ползваш интернет и компютър да пишеш,дялкай камъни и пиши с въглен по стените #-o Торч НЕ показва калоричност и няма котел който да ти я покаже освен тестовия в лабораторията.Те грейковците затова ли започнаха със пробите на интернет модул щото е безполезна екстра,ех аман от ограничени хора със тесен мироглед [-X
plastkomfort - специалист
И защо слагат натурела?
Какво му има на IVG :?
syncho - майстор
radian написа:
Здравейте,преди 2 години събирах мнения за котел на пелети,но понеже не живея постоянно в тази каща(етаж от каща) и го отложих. Това лято мисля да го монтирам и пак започвам да питам,понеже нови модели ,нови мнения.
Имам за отопление около 80кв.м.(ориентирам се по паркета който купих на скоро за целият етаж).Мисля ,че ми е нужен котел с мощност около 15KW.
За момента сам се спрял на котел на Extraflame-HP15
Въпросът ми е;
1.Правилен ли ми е избора за котел с цена до 7000лв.?
2.Има ли други котли до тази цена с по-добри показатели?
Благодаря на всички за отделеното време
HP15 е много добър котел и не бих го сравнявал с Torch. Просто са доста различни и като изпълнение и като начин на работа. Който не си е имал работа с HP15, моля да не дава категорично мнение. Единия котел е произведен от фирма, която има традиции в производството на котли и камини на пелети, а другия от тепърва прохождаща. Ти си направи извода. Да не говорим, че това, че е "по-лек" (торча) означава, че има по-малко материал вложен в него. Ако това ти е начин да определиш кой котел да качиш по стълбите не мисля, че гледаш сериозно на въпроса. Котлето се качва веднъж, а и има хора, които за 50лв ще ти го качат и на 8-мия етаж по стълбите.
Някой ползва ли пелетен котел ,или такъв с присадена горелка ,на гравитачен принцип?
При мен котела и буфера ще са един до друг , изводите на буфера са 1.5 цола.Разликата във височината на котела и буфера е около 80см. , та си мисля,че ще се получи. Естествено,помпа ще има.
plastkomfort - специалист
Като му гледам параметрите са по-зле от на torch.
n.ganev - майстор
plastkomfort написа:
И защо слагат натурела?
Какво му има на IVG :?
Лично аз нямам преки наблюдения, но може да питаш gogobg.
LazarGanev - "Велик майстор"
Някой ползва ли пелетен котел ,или такъв с присадена горелка ,на гравитачен принцип?
При мен котела и буфера ще са един до друг , изводите на буфера са 1.5 цола.Разликата във височината на котела и буфера е около 80см. , та си мисля,че ще се получи. Естествено,помпа ще има.
Да, имам действащ такъв Бош във Виница

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: