Нека намерим най-тънките цени.
bulhomes2 - майстор
Бе да бе. Никакви шаблони не ти трябват. Във всеки магазин ще намериш по една права линия - рафт, плот, стелаж... Мериш перпендикуляра като запомняш началото и края му. Обръщаш ъгъла от другата му страна и нагласяш началото да съвпада с това на преди малко премерения перпендикуляр. Ако и края съвпада - значи ъгъла е прав.
Прикачен файл:
Graphic1.JPG
radius - майстор
Булхомс, абсолютно вярно, няма нищо сложно - мериш 90 градуса, обръщаш ъгъла и гледаш дали съвпада. По същия начин и нивелир се проверява с обръщане.
Митко, ти изби рибата ( в моите очи). Днес сефтосах машинката, че оня ден си посчупих масата. Трябваше да изкопая 2 канала в бук. Малее голям зор, криво , чудя се с кой фрезер. абе мъка. Накрая стана, но не очаквах с толкова зор да е. М/у другото кабела ми е ~ 3.90м :) , машинката проработи на ниските степени и най-важното - лидълските ватове не са като българските ватове.
mitko64 - майстор
Предполагам, че не са като българските в ущърб на последните обаче. Имам ъглошлайф Спарки 1200w, ама в сравнение с фрезата ми малее, поне на усет. :-D Иначе си копа машинката, поне чам и круша. Имам и дъб и махагон, ще екпериментирам още.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
Te дали изобщо ще дойдат до нас тези ъгли? Всичко тръгна от една молба към Гриффин за френския Лидл.Стълбата поне аз я отписах. Дайте да разнищваме нашите предложения- дали битовете са добри?
А ето обещаните снимки на Stan73 за аматьорските ми напъни с лидълската оберфреза.
Много готино се е получило, адмирации ! :)
Кои фрезери ползва, круша ли беше дървото, импрегнира ли го после ?
radius - майстор
Ей това са 650 български вата Изображение
Вярно, че подплатени със редуктор, но безсмъртни. Някак си форсирани тия западни(източни) машинки - много ватове, пък малко моторче.
stan73 - майстор
Е това е олд скуул машина, от великите. Май никой вече няма интерес да ги прави вечни...
Аз имам една от следващите им (пак отпреди 20 и няколко години, брандирана като Елтос) - и тя не е толкова яка.
fbr - майстор
Имам такава. Що бъркалки е изпочупила, а колко пъти е сменян захранващия кабел и патроника. И продължава да работи.
bulhomes2 - майстор
Всяка си има предназначение. И аз имам такава, но я ползвам най-малко от четирите ми ръчни бормашини. Тежка, няма реверс и само 2 скорости. Наскоро и изгоря ротора - 60 лв беше ремонта.
mitko64 - майстор
Tъста я има същата, редовно бърках с нея, преди да си купя миксер. Но нещо по спомен на неговата 450w пишеше(от 1979г). Много яка направо върти 20л кофа заедно с бетона. Ама съвсем оспамихме темата. За поставката- от круша е. Ползвах фрезера с лагер и голямо R. Mразя лакове, мисля да го мина с едно масло за приклади на Balistol,да подчертае текстурата. Като за сефте на мене си ми харесва.
cvetankirilov - специалист
Това как успя да му изгириш ротора бе човек? :shock: Незнам колко тона лепила и шпакловки съм объркал с такова нещо

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: