• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 30
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Шублера е в съседното помещение :) то се води лятна кухня и евентуално ще се прави беседка навес отвън. Тука вратата я оставих да се отваря т.к ако трябва да разбичвам 4 метра само я отварям и някой трябва да подпира :), удобно е и за правене на боклуци зад къщата че да не ме гледат всички пред къщата.
mavryt4o - майстор
ето и моята работилница остана място за едно стругче

Прикачен файл

02022015983.jpg
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Има много голяма разлика само за пример ще дам че с духалката на листа винаги оставаше в дъното на циркуляра опилки и даже мислех да преправям целия шкаф за да е по чисто. В момента дъното си остава чисто като режа :-D. Колкото по дълги са тръбите толкова повече отслабва аспирацията, т. е направи си системата възможно най къса за да имаш по малко загуби. Първата версия аспирация имаше тоя проблем, беше с много тръби за духалката и не засмукваше кой знае колко. Според мен няма смисъл от метални тръби, при мен на 10-на см в пласмасовите тръби имам завити винтчета които влизат и в самата кухина вътре и всички са вързани с една жица и заемени, ток ме е бил само от крайните гъвкави връзки :-). Гледал съм и аз взривяващи се аспирации обаче там турбините са с размер на стая а и праха който се носи в системата е примерно 100-200 кила в минута, ако работиш сам няма как да генерираш толкова прах :-D. Не ползвай купешки гейтове всички ги плюят че се задръстват (може би някои по скъпи са измислени по добре). Ако трябва друго инфо мога да помагам малко с снимки и опит, но за съжаление в момента не мога да пръсна цялата система за да я снимам :-D.
и мен ме интересува може ли да се включи абрихт към аспирацията има ли тягата да смуче талаша от абрихта той ми е 90 процента от боклука
griffin - майстор
Ами старата аспирация от духалката за листа успешно се справяше с абрихт 200мм, новата има повече тяга. С 260мм не съм я пробвал, но според мен и за нея ще стигне, ако машините ти са нагоре в размерите не мога да гадая. Ако имаш по голям абрихт може да видиш с аспирация с по мощен мотор и да сложиш по къси тръби евентуално. Вариант е и да не слагаш сепаратори т.к те спъват малко аспирацията, но аз не смея че перките на турбината са пласмасови :).
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Ами старата аспирация от духалката за листа успешно се справяше с абрихт 200мм, новата има повече тяга. С 260мм не съм я пробвал, но според мен и за нея ще стигне, ако машините ти са нагоре в размерите не мога да гадая. Ако имаш по голям абрихт може да видиш с аспирация с по мощен мотор и да сложиш по къси тръби евентуално. Вариант е и да не слагаш сепаратори т.к те спъват малко аспирацията, но аз не смея че перките на турбината са пласмасови :).
значи моята турбина е фалшива уш голяма трифазна ама няма сила хвърлям и талаша в тръбата на 2 метра тръбен път атя каде хвърля каде остава по тръбата и се затлачва и умалява......възможни варианти неподходяща турбина ъгъл на лопатки ала бала може да е за вентилация не за аспирация какво ще кажеш?

Прикачен файл

P3310001.JPG
ZEDYCUS - майстор
Като я гледам май ще е за вентилация с тези квадратни тръби. :?
griffin - майстор
При мен лопатките са малко на брой изглеждащи горе долу така Изображение горе долу същата е турбината и на духалката за листа.
Имам една малка турбина която е наистина от вентилация за къща тя е с подобна форма Изображение, но и тя има доста силно засмукване на входа. Ако можеш погледни твоята каква е дали лопатките са чисти. Другото което ми хрумва може би аспирацията е с ниска скорост но с огромни тръби.
profesionalist_wood - майстор
Имам същата турбина като на моя аспиратор Райдер....абсолютен боклук,нищо не засмуква само вие ВУУУУУУУУУУУ! А па хеле да сложиш малък маркуч като на прахосмукачка,нищо не смуче а само шепти. И тоя маркуч е включен в комплекта! :toimonster: ](*,) Е,сори ама изгорях с 400 лева
griffin - майстор
Профи разбрах че имаш турбина на твоя аспиратор ама не разбрах каква е :)
mavryt4o - майстор
http://olx.bg/aspiratsiya-vakum-pompa-i60438920 а това чудо ако го монтирам на входа на мойта вентилация дали ще стане работата
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 30

Тема "Моята работилница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: