Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ani69 - напреднал
Здравейте
имам масивна тухлена къща на един етаж.Искам да си издигна още един етаж,но вместо скосен покрив да имам тераса.Възможно ли е това.
Благодаря ви предварително
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Възможно е. А дали е възможно да издигнеш още един етаж?
ani69 - напреднал
n_a написа:
Възможно е. А дали е възможно да издигнеш още един етаж?
В какъв смисъл дали е възможно.Къщата се намира на едно село и има 2 декъра двор
nasko8 - помощник
vazmojno e no zavisi dali ima 4aka6ti jeleza za kolonite koito 6te prodaljat ako ima6 jelezata nikakav problem
prascho - майстор
Искат да кажат дали първия етаж е достатъчно стабилно укрепен за да поеме натоварването на евентуален втори етаж. Важно е в случая да вземеш под внимание какви са ти основите на къщата!!!
ani69 - напреднал
Основите са каменни-3 метра/2 под земята и един над земята.Отгоре е лята плоча и е строен първия етаж с тухла.Искаме да Маханем покрива,ако има нужда от укрепване, укрепваме и леем плоча.После строим втория етаж,но вместо да му сложим покрив-искам да излеем още една плоча и върху нея да бъде терасата.Незнам обаче,дали няма да тече вода,как трябва да изолираме и такива неща :?
prascho - майстор
За всичко това ви трябва съдействие от строителен инженер. Що се отнася до покрива очевидно е необходимостта от много добра хидро и топлоизолация.
lyki - специалист
A задавал ли си въпроса защо този тип къщи с тераси на покрива ги има само около екватора ,и по тропика. Колкото отиваш на север проц ента на наклона на покрива се увеличава :?: На север са даже като кули. :wink:
todor_velikov - специалист
:klatsch: :klatsch: :klatsch:
много глупости изчетох досега :-D
виж сега ако ти издържат основите прави го.на мойта вила имам такава плоча и отгоре тераса и за 30г.не е протекло.сега като че ли почва да се появяват някакви петънца,ама това е защото отгоре на някой места е почнало да се пука.като направиш плочата отгоре може да сложиш някаква хидроизолация(сега на новите блокове терасите които изграят и покрив на долния етаж слагат воалит.и отгоре може да си направиш една мозайка.айде успех :)
ani69 - напреднал
благодаря ви.
Разгледах между другото доста сайтове и реших да си направя покривна градина.Не аз -естествено специалисти ще я правят

Тема "вместо покрив-тераса.Възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: