• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
От една страна си прав, но от друга - слагам го и ако не тече... значи е ок. Все пак беше монтиран така, че и да се сцепи, единствено ще загубя вода. Наводнение няма как да се получи. В мазето съм с магнетвентил и като ме няма и изгася основния ток, спирам автоматично водата. На аварийния работи само осветлението, сота и хладилника. Откакто жената остави ютията само по нагревател ... Ама як нагревател, стопил алуминия и пластмасата и след седмица като отидохме пак си беше здрав, червен и работещ. Руска работа :lol:
Та винаги първо защитавам нещата от нещастни случаи доколкото мога и после ги пускам в действие. Бойлера е в тава свързана с улука. Кожух с изолация още не съм му направил, защото все се чудя, да режа ли или не :? По всичко личи че ще режа. Мисля че и серпентината е от неръждавейка и май се е спукала като замръзна една година. Не съм сигурен, защото беше преди 20-тина години и бях запушил всичките отвори. Тогава даже и не знаех че има. Едва преди година я открих по случайност като ми потрябваха повече отвори. Явно не бях ползвал отворите със серпентината. Сега от нея не тече силно - като от цепка шурти и се чува.

:partyman:
agj - майстор
ivanovbg написа:
- слагам го и ако не тече... значи е ок.
А ако текне :?:
Сваляш ,заваряваш и пак качваш ....!А пък и ако втория път пак тече..-пак отново....!! :roll:
ivanovbg - майстор
Абе то така и така ще го режа и заварявам на тавана. Нали се сещаш че ще трябва да събирам бригада за да го свалим от третия етаж, а после за качването не ми се мисли. :lol: Виж, може да го напълня малко над заварката и да го напомпам с компресорче за гуми за да не губя много вода. Виждам откъде капе, завъртам го така че да се падне отгоре и заварявам, и така ..., докато не спре :wink:

mir4oto - специалист
Като чета тук, на този бойлер какво му се готви, седя и си мисля колко авантюристи имало на този свят, то да заваряваш неръждавейка си е цяло приключение особено пък тънка. Но нищо нали пък за това съществуват форумите да се споделят успехи, мъки и неволи. :lol:
mir4oto - специалист
ivanovbg, виждам, че все пак си решен да извършиш някакви подвизи, подготви някакъв станок, на който да въртиш бойлера докато заваряваш.
ivanovbg - майстор
Какъв станок? Не може ли просто да го търкалям по земята и да си го подпирам с трупчета :?
agj - майстор
ivanovbg написа:
Виж, може да го напълня малко над заварката и да го напомпам с компресорче за гуми за да не губя много вода. Виждам откъде капе, завъртам го така че да се падне отгоре и заварявам, и така ..., докато не спре :wink:
Може и така,но само при следните условия:
1.Пълниш до горе!Защото :колкото повече вода има ,толкова по бързо ще вдигнеш желаното налягане с това дребно компресорче !
2.За да го напомпаш с компресорчето ще ти трябва специално приспособление!
3.Абсолютно съм сигурен че като спреш да помпаш , компресора ще "глътне" вода! :shock:
4. Не заварявай когато бойлера е пълен с вода и затворен! :bulb: За целта -на една от тръбите трябва да сложиш кран ,източваш част от водата и оставяш крана отворен , и така заваряваш!
ivanovbg - майстор
Приспособлението е ясно - една водопроводна капа се пробива и се слага вентил от автомобилна джанта. Така хем може да си стои напомпано, хем няма да глътне вода компресора, не че има възможност защото ще е отгоре помпането. А и не съм чак толкова бос в заварките и се надявам да няма течове. За сефте ще заварявам неръждавейка, та затова питам колко шеф прави един електрод.
agj - майстор
За приспособлението ,предположих че си сетил какво трябва да е!Но за гълтането на водата ще ми е интересно да докладваш, след като приключиш процедурата по ремонта! :) Все пак го имай в предвид!
И пак казвам -ако случайно има теч ,не се опитвай да го отстраняваш когато бойлера е напомпан и пълен с вода :!:
За електродите- акъл не мога да ти дам!Много бойлери съм заварил... но само на ВИГ - за неръждавейка го предпочитам !
idunno - специалист
Малее, що глупости могат да се напишат за една обикновена заварка, специална била щото мед към неръждавейка, колега(това обърщение е само по форум, защото заваряането не е като продаването на електрожени) agj,това изобщо не е специална заварка, даже не е заварка, а обикновена спойка с Необикновено скъп сребърен припой.След това темата стана-текне/не текне, ами тези, които могат да заваряват не им тече, на останалите - успех в начинанието :) .Малко затова кой колко скъпо взима- за тези, които не знаят, заваряването под аргон си е леееко отровно, така че не гледайте в канчето на човека, ако не ви изнася- НАПРАВЕТЕ ГО САМИ.
И малко по темата- язви по медните тръби се появяват по редица причини, няма да изброявам, за това си има ХТИ, но при такива симптоми определено и скоростта на флуида в комбинация от некачествен материал биха могли да доведат до тези "пори", разбира се има и други комбинации- галванични и т.н., но за тях-ХТИ.Факт е,че е поправимо с малко обикновен твърд припой и оксижен, да тръбата е изтъняла и ще се появи отново...е отново ще се запълни отново и толкоз.
А да не забравя заваряването на дъна и пробите.Дъната се заваряват като всичко останало, трябва да не се забравя, че са леко изтънени по краищата и трябва да се внимава, но е обикновена хоризонтална заварка.За тънките 1мм неща- е, там е ясно- тънки електроди. :) :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Язви по медна серпантина -Защо ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: