Напишете въпрос свързан със санирането.
KingLin - майстор
kozl написа:
George.Georgiev написа:
kozl, не те разбрах... Стириопор 5см е външната изолация на топки лепен.
Да разбрах, че е стиропор. Чудя се тези с проветряемите фасади що не се притесняват :?
kozl написа:
KingLin написа:
Козл какъв е смисълът от изолацията ако пространството зад нея се вентилира?
Ти коя за коя изолация питаш? Тази от експандиран/екструдиран пенополистирол, шпаклован с мрежа? Или за системата окачена фасада? Окачените фасади стават вентилируеми като м-у фасадните плоскости има фуги.
Ето това имам в предвид, защото останах с впечатление, че сравняваш ТИ с окачена фасада.

@George.Georgiev Иначе отговора на строителя е без коментар. Или е тъп или те има тебе за тъп и трябва да му бъдат обяснени някои неща, особено ако обекта е още в срок на гаранция.
George.Georgiev - специалист
KingLin написа:
kozl написа:
George.Georgiev написа:
kozl, не те разбрах... Стириопор 5см е външната изолация на топки лепен.
Да разбрах, че е стиропор. Чудя се тези с проветряемите фасади що не се притесняват :?
kozl написа:
KingLin написа:
Козл какъв е смисълът от изолацията ако пространството зад нея се вентилира?
Ти коя за коя изолация питаш? Тази от експандиран/екструдиран пенополистирол, шпаклован с мрежа? Или за системата окачена фасада? Окачените фасади стават вентилируеми като м-у фасадните плоскости има фуги.
Ето това имам в предвид, защото останах с впечатление, че сравняваш ТИ с окачена фасада.

@George.Georgiev Иначе отговора на строителя е без коментар. Или е тъп или те има тебе за тъп и трябва да му бъдат обяснени някои неща, особено ако обекта е още в срок на гаранция.
Какво да ти кажа според мен хората са си изградили комунизма... Защото казват това си е ок и ти си се оправяй измислят си всевъзможни оправдания и така... Ще видим срещата как ще протече... Подозирам че няма да е приятно, но сградата имаше гаранция до тази година декември. Ще пиша как са минали нещата за някои от вас може и да му е забавно :)
kozl - майстор
В Циганария много неща имат гаранция докато не я потърсиш :|
Даже не се появиха. За сметка на това изкъртих контактите и видях че тухлата е с пробити прегради, което се очакваше и си вее :):) Въпроса е че измерих температурата на въздуха и беше 14 градуса,което означава че го тегли под изолацията.
Хрумна ми и друго нещо от този вариант:

http://vbox7.com/play:f207d827

Да се направи външен шев на изолацията.
KingLin - майстор
Виж на първо чете на какво попаднах. Не знам това дали ще те нахъса или откаже обаче.
Съгласно Наредба 2 за въвеждане в експлоатация на строежите гаранционните срокове се определят с договор между възложител и изпълнител, но не могат да бъдат по-малки от минималните срокове в наредбата. Друг член на наредбата обаче внася важно уточнение - когато по време на гаранционните срокове, след като обектът е въведен в експлоатация, се появят скрити дефекти, споровете при непостигане на съгласие се решават по съдебен ред. Това означава съдебно дело, което обикновено отнема няколко години. Същото важи за всички системи в новопостроената сграда
Ето и самата наредба: http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135470557
Ето и решение на съда при подобен спор: http://www.apelsad-pd.bg/protocoli/RG00 ... 70712.html
От прочетеното разбрах че да пуснеш жалбата преди изтичане на гаранционния срок ако няма полза то поне няма и вреда за теб. Парите така или иначе ще ги дадеш.
Въпроса е че гаранционния срок на сградата е минал сега декември месец. Защото сградата е била завършена 2009 и малко работата е я камилата я камилара.... Трябва да се посъветвам с адвокат. Иначе честен да бъда не ми се занимава с адвокати и съдилища. За това търся вариант да си отстраня неизправноста.
Колеги намерихме проблема след доста голямо лутане.... Оказа се остъклена тераса... Направили са малко покривче за да се възползват максимално от пространството. Та покривчето на това нещо е навлязло в моята стена и са нарушили изолацията и от там идва дърпането на въздух и циркулацията в тези контакти... Сега въпроса е как да оправя този проблем, а снимков материал предстои..
KingLin - майстор
Ако се разберете интелигентно с хората направили белята ще е най-добре. Иначе пак ще има ходене по мъките.
Щракни снимка някоя да видим и може да измъдрим нещо...
marian1 - майстор
Малко отклонение:
Колкото и странно да ви се струва, изказването на онзи за разликата в температурите и духането от контакта - може и да е вярно! ( не говоря за случая на колегата) Ще дам пример. В къщи - стена която дели хола и кухня - през средата. Имам контакт на нея - същия проблем. Краищата на стената контактуват в двата си края само чрез трегери ( в двата края са врати- все още не монтирани) към други две стени. Или с две думи казано - вътрешна стена двустранно облечена с топлоизолация и гк. Пояснения: Жилището е панелно. Изолацията (вътрешна) е ГК и вата + на някои участъци фибран. "Стената" е захваната директно за ламината, финално е боядисана. Подовите профили са хванати в ламината и фугирани със силикон. При монтажа на контакта, който се падна при фибрана (лепен с пяна) усетих течение! Нямам друго обяснение, освен разлики я температурни я знам ли какви. И за да изключа всякакви съмнения - всичко това е изработено от мен, което изключва - да е имало/пропуснато някоя фуга в панела някъде/отнякъде, от някоя от страните на въпросната стена.

Тема "Проблем с духане от контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: