Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
filmatoplo написа:
Тествах слънчогледови пелити -горят доста калорично даже почти двойно от дървестни с калочичност 5клв,кг, ч.Значи толкова са били калорични дървестните, само че слънчогледовите правят много пепел ,сега ще мисля котел за тях с много голям пепелник и димогарни тръби.
Че на Грейко котела не е ли такъв или се бъркам :? И някой няма ли покаже малко повече снимки и информация за този котел най после.
Evgeniy - майстор
plamenmaistora написа:
Сьс жица сензор да но кьде се врьзва?
Използвам един SNMP температурен адаптер:
http://ora-ltd.com/microweb/index.html
На времето правих една система с такива и ми остана един за резерва, че сега го ползвам за експерименти.
Сега вече има и такива с web директно.
Ruseff - специалист
maistora1965 написа:
filmatoplo написа:
Тествах слънчогледови пелити -горят доста калорично даже почти двойно от дървестни с калочичност 5клв,кг, ч.Значи толкова са били калорични дървестните, само че слънчогледовите правят много пепел ,сега ще мисля котел за тях с много голям пепелник и димогарни тръби.
Че на Грейко котела не е ли такъв или се бъркам :? И някой няма ли покаже малко повече снимки и информация за този котел най после.
На Грейко му е малко пепелничето,при постоянно горене може да се наложи да го чистиш на ден-два(зависи пак от много неща).Снимки бяха пуснати тук във темата.
Прикачен файл:
greyko.rar
(466.42 KиБ) Свален 245 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Кутията за пепел е малка, но място под горелката има бол за преливане
n.ganev - майстор
Днес отново бях при "мозъка" на горелката и котела и разговаряхме доста. В най скоро време конструкчията за чисто пелетен котел ще бъде друга - по-висока долна врата / с около 10см / и на мястото на горната врата - риза. В този си вид котела е разработен за комбинирана работа - пелетна горелка която разпалва твърдо гориво / за по-бързо / но скоро ще свършат крадените дърва :-D .
maistora1965 - специалист
Дано да е готов до лятото че моят май ще трябва да го сменявам =D>и да ги пуснат тези котли на саита си.
stilian20 - специалист
Някой слагал ли е турболатори на котела на грейко :?
n.ganev - майстор
Нищо не пречи да се сложат спирали в димогарните тръби.
stilian20 - специалист
n.ganev написа:
Нищо не пречи да се сложат спирали в димогарните тръби.
То е ясно че няма да пречи , но дали ще има осезаем ефект ?
alex_serviz - специалист
Ефект във всички случаи ще има. Дали ще е чак "осезаем" - след пробата ще си направиш изводи.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: