• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте
Нуждая се от съвет.
Живея на последния етаж на кооперация от 5 етажа, повдигащи се плочи и тухла, ако това има някакво значение.
Искам да си направя изолация ( най вече против горещините ) и ми беше казано че ще е най подходящо ако
поставя стиропор на плочата над апартамента.
Та въпроса ми е.
Това ефективно ли е, с какъв материял да бъде направено, дебелина, метод на поставяне.
Благодаря предварително за съвета и мнонието ви.
chapara - майстор
Фибран 6-8 см. от горната страна, армировъчна мрежа и замазка 4 см. защото там се ходи по някога и стиропора ще се повреди.
Изглежда, че не съм обяснил правилно.
Изолацията ще я слагам на последната плоча, която е всъщност покрив, а на по долната, т.е. на плочата на апартамента.
Там никой не ходи и не мисля да слагам мазилка, за да ми излезе по евтино. Само ще залепя изолацията.
Въпроса е каква да е изолацията, колко да е дебела и кой е най удачния начин за поставяне.
Разстоянието между двете плочи е 70-80см, не съм сигурен
шоп - майстор
Слагай смело минерална вата на руло. Няколко слоя (20-30 см) кръстосано. Евтино, лесно, бързо. За 1-2 часа и си готов. Някога, ако се преправя покрива, може да си я свалиш. Нищо не хабиш-нищо не хвърляш
Успехи
chapara - майстор
Magdanoza написа:
Изглежда, че не съм обяснил правилно.
Изолацията ще я слагам на последната плоча, която е всъщност покрив, а на по долната, т.е. на плочата на апартамента.
Там никой не ходи и не мисля да слагам мазилка, за да ми излезе по евтино. Само ще залепя изолацията.
Въпроса е каква да е изолацията, колко да е дебела и кой е най удачния начин за поставяне.
Разстоянието между двете плочи е 70-80см, не съм сигурен
Много добре разбрах за какво става дума, тъй наречения уж топъл покрив :lol: , който в това малкото пространство има отвори за проветряване на фасадата :wink: Има щрангове и все пак се ходи рядко там. По лесния вариант е насипване на перлит, дори да го разбутат , може да се подреди отново. Там трябва по план да има керамзит около 20 см.
Блока е от 1971.
На тази плоча няма нищо освен куришки от гълъби.ми е я
Все още не ми е ясно каква изолация да поставя.
Първоначално мислех да поставя вътрешна изолация от минерална вата и гипскартон но ми казаха, че ще е по добре да изолирам плочата.
Нямам представа дали е така или не и какво да направя.
От Сливен съм.
chapara - майстор
Като първо спрете подхода на гълъбите с решетки, а после застелете 20 тина см с перлит и се надявайте да не се влиза там, за да не се разбутва перлита-катинар на капака за влизане там. Това е най-безболезненото, перлита е лек и сравнително евтин. :wink:
8180 - майстор
chapara написа:
Като първо спрете подхода на гълъбите с решетки, а после застелете 20 тина см с перлит и се надявайте да не се влиза там, за да не се разбутва перлита-катинар на капака за влизане там. Това е най-безболезненото, перлита е лек и сравнително евтин. :wink:
Да и няма никакъв проблем да го "разбута" вятъра.
Аз съм за предишното предложение на chapara, но вместо Фибран - стиропор (ЕПС), може малко по-плътен 8-10см, тук-таме залепен с пяна, при желание фугиран (пак с пяна) БЕЗ нищо (и пълзене) отгоре - то докато се "замазва/армира" ще се "огази" повече отколкото за целия му живот. Ако е много зор да се ходи - пътеки от ОСБ или друго (при евтин/лек стиропор).

Фибранът няма место там - принципно! Може и да навреди (или не) - смята се.

За вата се колебая - вероятно трябва да се защити отгоре - поне за вятър.
Благодаря за съветите. Оценя
-Ще си сложа мрежи отворите там където липсват.
***Никой никога не е влизал в това пространство и аз държа ключ.
Което е по изгодно, него ще сложа, но ми се струва че този перлит ще е по евтино да бъде поставен.
Престо ще се разстеле и толкова.
120 кв. м - парите за труд няма да са много - само почистване и разстилане.
Като че ли перлита го продават на литри, но май сметката ми излиза по около 2 торби на м кв, което е около 25 лева.
Като че ли излиза около 3к лева !!!
Ако е 10см стиропор ще е доста по евтино, но като гледам има най различни видове и съответно цени.
Може ли да ме посъветвате кой от тях е подходящ ако ще избирам този вариант поради цената.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за изолация на междупокривно пространсво на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: