Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
DundyTheCroc - майстор
Щом не ти дава може би не си инсталирал драйверите за телевизора на компа
sasi4 - специалист
къде са тия драйвъри ?
DundyTheCroc - майстор
От сайта на производителя, след като ги качиш би трябвало да ти даде и възможност за по-висока резолюция.
sasi4 - специалист
А дали ще има ефект, ако свържа компютъра и телевизора с HDMI кабел и гледам Blu-ray филми, като пак казвам телевизора ми е HD Ready (720p) ?
hidrazin - майстор
sasi4 написа:
....телевизора ми е HD Ready (720p) ?
Е ами сам си си отговорил - няма да го бъде по-качествено. То животното толкова си може.
Какъвто и кабел да му сложиш няма да ти разреши да го мръднеш над 720 или както при теб 768.
Разбира се може и да използваш нещо друго. Например друг телевизор, който е HDTV 1080p.
Общо взето има ли надпис ready, ще има да чакаш. :-D
:partyman:
hidrazin - майстор
Пак заповядай. А иначе малко останаха хората дето благодарят. :?
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
sasi4 написа:
Имам VGA кабел, но на него разделителната способност е 1024x768 и е много зле :lol: картината е много ''сплескана'' от горе и от долу.
Я първо си провери настройките за монитора/телевизора.
Аз лично от години ползвам един телевизор, като монитор през VGA кабел на 1920х1080.
Нямам никакъв проблем. Използвам го за програмиране и всякакво размазване веднага ще го забележа, заради буквите.
Когато включиш втори монитор/телевизор обикновено при настройките имаш няколко опции.
- Клониране, показва същото което има на първия монитор, този на лаптопа
- Разширяване, комбинира 2-та монитора като един. Все едно работиш с един мноооого широк монитор.
- Самостоятелен, Имаш два десктопа, независими един от друг.
При първите два режима разделителната способност на втория се съобразява с първия. Само при последния режим можеш да настройваш напълно разделителната способност на втория (външния) монитор.

Най-лесно можеш да пробваш следното (трябва да имаш външна мишка и/или клавиатура):
- Включваш втория монитор
- Затваряш капака на лаптопа, ако е лаптоп де, ако не - изключваш първия монитор от порта.
- Настройваш разделителната способност.

Може пък проблема ти да е от дължината на кабела - все пак говориш за 5 м. Е HDMI е по-добре...
sasi4 - специалист
Пробвах всички настройки и не става ... както и да е ... това VGA вече е остаряла работа, тия дни си взимам един HDMI 5м. и ще пиша пак.
ArturDent - Почти Безобиден
... и пак ще имаш същия проблем.
Нещо има объркано (драйвери за карта или не се разпознава правилно телевизора) за да не може да пуснеш повече от 1024х768.
Заеби това че е телевизор. Той работи като обикновен монитор.
Трябва да можеш да пуснеш по-голяма разделителна способност. Най-малкото колкото ти е монитора на компютъра.

Тема "Въпрос за HDMI кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: