• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 47
Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
С ръка на сърце мога да кажа, че рендето е едно от най-удовлетворяващите инструменти които съм хващал. Отне ми около 30 мин. да го подкарам ( просто ми е за сефте, следващият път ще е по-малко ), но си заслужаваше. Снимах само единия детайл, че бях доста развълнуван, а и правехме още 2-3 неща ;)

Това беше след слепването :
Прикачен файл:
1.jpg
след няколко минавания с рендето :
Прикачен файл:
2.jpg
И финалният резултат :
Прикачен файл:
3.jpg
Интересното е, че му трябваше много малко шкурене и стана идеално !!

Резултата ще постна утре, че сега чака лакиране.А цялото нещо ( не мога да го определя как се казва, нещо като кът за кучето) беше направено от една много стара изхвърлена рамка и 2 плота останали от кухнята.

А това ... красота :
Прикачен файл:
Photo0086.jpg
Прикачен файл:
Photo0087.jpg
За сега лека от мен !!!

ПС : Много съм доволен :partyman: :partyman: :partyman:
bimbaeco - майстор
Браво за резултата, Ла Бамз.
Hplane, снимай винта, защото не разбрах какъв точно е проблемът.
ZEDYCUS - майстор
Когато работата стане със собствени усилия, удовлетворението е голямо. :supz: Поздравления за успешното възстановяване на рендето. Ще ме зарибите да подкарам рендетата от прадядо ми. :partyman:
cvetomir_77 - специалист
На какво попаднах в Ebay.

Прикачен файл

Screenshot.png
la_bamz - специалист
Хех, готина колекция :)

Ако някой реши да си поръчва и иска да избие някой лев, мога да се включа с едно или две от по малките блок рендета :)
bimbaeco - майстор
Според мене това са много пари за тази колекция. Ако купувате блок-рендета, препоръчвам 220, 9 1/2 и 60 1/2 заради удобната настройка на ножа. На 9 1/2 и 60 1/2 даже и отворът на гърлото може да се настройва.
Това е по-добра сделка:
http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Woodw ... 56703f59ca

Прикачен файл

$_57.JPG
Bradley - специалист
Ще помоля ако някой има повече инфо за стоманите използвани за ножовете на stanley made in UK и USA - има ли разлика в стоманата, ако е една и съща или са аналози на различни производители има ли разлика в твърдостта и прочее интересна и полезна информация :drinkers:
bimbaeco - майстор
Това е сравнителен анализ на ножовете на различни производители:
http://www3.telus.net/BrentBeach/Sharpen/bladetest.html
На сайта има още полезна информация за заточване на инструменти - вижте линковете отгоре.
За ножовете на Стенли говорят, че тези, правени преди 1970, са по-добри от сегашните (което важи и за самите рендета като цяло). Относно мястото на произвеждане - в САЩ хвалят английските, а в Англия - американските. Това ми се струва малко като историята за двамата съседи, които спорели чия ливада е по-зелена - на всеки му се виждало, че чуждата е по-хубава :-D .
Аз имам около 10 рендета. Всички са с оригинални ножове и почти всички са направени между 1940 и 1960 г. Има голяма разлика от нож до нож, но не съм успял да определя причините за това, защото на тях нито пише коя година са произведени, нито къде.
Hplane - специалист
http://olx.bg/rchno-rende-na-stanley-ba ... -i69308268
Bradley спомена че търсиш Stanley no.4, но цената е леко висока
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума: