• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Стефане пак ти отговаряш и имаш мнение по моите въпроси (благодаря)!
Естетиката е важна за мен защото нещата се правят веднъж, а не после да бодът очи.
Финанси има ли правим...няма ли ,чакаме докато има.
За гнайса и аз не намирам такъв ,затова питам. Никога не ми е харесвало безразборното
нареждане ,поне малко да са на редове.
Знам че, не ти се нравят изкуствените неща но да попитам ,различаваш ли тук (на пръв поглед)
изкуственото от естествения камък .(Мога да обесня как съм го направил ако някой се интересува .)Това тук е навътре и нависоко, не знам на сайванта дали ще е удачно заради капчука.

Прикачен файл

thgchgcv.JPG
Stefan2000 - специалист
Отговарям, защото сезона е такъв, имам повече време. Забранил съм си дори да мисля за ходене на село тия месеци. Крайно неефективно ще е. Замръзил съм и колата, та да сведа разходите до възможния минимум. Чакат ме всевъзможни данъци, винетки, абе знаете как е, всички сте на тоя хал.

Та за камъкът ти, като гледам снимката, има разлика в нишата. Колко е добре или зле, може да се каже само на живо.
Страшно трудно е с намирането на свестен камък. А като си помисля само, как някои го пилеят за бутобетон :evil:
ivouz - специалист
Дааа, камъка особено в Добруджа е труден за намиране .Аз, за бутобетона събирам камъни където намеря по пътя понеже ми предстои доста дълга ограда.Хубавия го купувам(50лв/куб.)
Веднъж се минах като се пазарих за камък от готов зид като купих 5 куб.,а реално излязоха 3 куб.
Не правете моята наивна грешка ,не плащайте и пълнежа вътре!
Решил съм вътре върху гредореда да правя перлитова замазка с метална скара (малко е оскъдна информацията във форума )може би защото е остарял метод.Изчел съм темите за сух под но,бюджета....
Та въпроса ми е такъв.Какво значи цена 10 лв. за 120 литра за ронен стиропор. Колко квадрата с
дебелина около 4-5 см. могат да се направят?Съотношение със цимент ?
Благодаря за отговорите!
Stefan2000 - специалист
Единственото с което мога да съм ти полезен.
И все пак е перлит, а не ронен стиропор. Май не е същото.

Прикачен файл

PerlitoBeton.JPG
PerlitoBeton.JPG (48.98 KиБ) Видяна 2502 пъти
M.Yankov - специалист
Да се включа по въпроса с гнайса понеже съм още пресен с подобен проблем :)
Имам всякакви размери. Работата опира до финикийските знаци обаче.
При цена 4-8лв за обикновен дялън камък, то окрайчен (рязан) е 25-30лв за квадрат. Размери всякакви (дължина и ширина)
Има един вид който е оптимален вариант - парчетата след рязания камък. Обикновено са с две прави страни, а цената им е ок.7-9лв. Огледално ако се редят може и да се докара до вид на зидария.

Изображение
Изображение
Изображение
ivouz - специалист
Точно за това говоря!Може би с по голяма фуга.
M.Yankov - специалист
ivouz написа:
Точно за това говоря!Може би с по голяма фуга.
По голяма фуга с дървени клинчета под всяка "плочка" и перфектно имитира зид. Ще стане супер!
ivouz - специалист
Без клинчета ,различна големина изглежда по хаотично и естествено но ,на редове.
ivouz - специалист
Въпрос ,на който надявам се ,да отговорите!
Какво да сложа върху кирпич така че, да мога след това да го шпакловам с мрежа.
Измазването отпада защото не мога да мажа не се справям.
Ще стане ли с пяна и дюбели или.....?Някакви идеи?

Прикачен файл

S5300863.jpg
Последна промяна от ivouz на вт фев 10, 2015 1:47 pm, променено общо 1 път.
krismarg - специалист
Една идея от мен, понеже и аз ще ремонтирам подобна къща.

Понеже височината от каменните основи до стрехата е малко, мисля да направя дървена конструкция от импрегнирани летви захванати за ребрата на покрива или на тавана, а отдолу към каменните основи. Вата или ЕПС между летвите плътно. Отгоре дервена ламперия или зален картон с грунд и полимерна боя. Отдолу се затваря за да не влизат мишоци.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "От стара къща "стара къща"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: