Мечтата на всяка домакиня
blade_x - напреднал
prascho, отговарям по ред на номерата :)

1. Голямо чудене и маене беше, къде да бъдат плота и фурната. Дали отделно, дали заедно. Обаче предвид положението на отдушника и пътя за тръбите за ширма (ако трябваше да минават някак пред джоба на ВИК) решихме да не си усложнявам живота и да го направим до комина. Сега, верно е близо до мивката и няма много място, но жена ми казва, че и е добре. Не е върха на сладоледа, но не е нещо фрапиращо неудобно. А и като цяло няма място за кой знае какви варианти.
2. Ами решихме, като ще е гарга, рошава да е. Няма да правим полвинчати работи. Всичко от едно. За вратичките от МДФ да речем - решихме като омръзнат тези да смени с МДФ и хоп - нова кухня :lol: А и ако е различен мат`ряла мен лично ще ме дразни. Да се е оскъпила 100ина лв повече така кухнята. ПДЧто е 18мм ORMA, Андалусия. Много добре стягат винтовете, няма превъртане, не съм си играл дори да правя фаски (така ли се казваше) да влизат главите на винтовете.
3. А пералнята е най-яката работа :prayer: Това Bosh-че не мърда и на йота дет се вика. Дори и на 1200 оборота хода му да е 2-3 мм. Просто е уникално балансирана. А добре, че съм проектирал по 2см от страните, че от дясно трябваше да местя шкафа на ляво една страница разстояние почти - заради перфектни прави стени естествено.
Последна промяна от blade_x на вт фев 03, 2015 11:32 pm, променено общо 1 път.
blade_x - напреднал
Ето малко напредък по кухнето. Остават малко чела, дръжки, тук-таме лайсни и естествено LED осветлението. То щв е последно - да му се накефя максимално.

Прикачен файл

IMG_8518.JPG

Прикачен файл

IMG_8519.JPG

Прикачен файл

IMG_8520.JPG

Прикачен файл

IMG_8521.JPG

Прикачен файл

IMG_8522.JPG
prascho - майстор
Благодаря.

Доста мебели е събрала тази малка по площ кухня. Пък ми се струват и функционални. Разположението на печката не е лошо. Колкото по-кратък път на аспиратора до комина толкова по-добре тегли.

Начи работиш с видии. По колко слагаш на Г-образна сглобка /по два броя или/? Фазерът отзад с пирончета ли го хвана или му прави канал? Сигурно си ползвал услугите на "Роси" :?:

Кой е модела на пералнята?
blade_x - напреднал
Събра да, ама като аз седнах и я направих. В началото беше като идея. Бях нахвърлил няколко кутийки из Solid-a, така просто за визия. :lol:
Отидохме в една мебелна фирма да видим какво ще ни предложат. Няколко пъти казахме, че държим да има много шкафове и чекмеджета, за да има къде да слагаме нещата.
Дизайнерката (15г. била дизайнер на мебели) избичи такъв проект, че хванах жената под ръка и и казах, че аз ще я правя. Нищо че ще ми е за първи път.
Материала нямаше да е с такова качество със сигурност. Обкова, водачите... опс то нямаше да има чекмеджета изобщо... :evil:
Та си седнах на Д-то и започнах. Тук из форума, четох доста, гледах дизайни. Като цяло няма много технически кусури или и да има само аз си ги знам... :lol: За дизайн не претендирам да е нещо фешън - важното е на половинката да и харесва и да е функционална.

Сега относно видиите и сглобките. Доста се чудих дали да ползвам евровинт или нормални видии. Евро-то щеше да ми отвори повече работа с пробиване на отвори. А и колеги тука, дето са си направили кухните казаха да не се занимавам с глупости :lol: . Така че взех 3,5х5мм и напред смело.
На долните шкафове дето са 60см дълбоки съм слагал по 3 на дъно-страница. За по-плитките и горните по 2.
Фазера отзад е с видии също. Абе като ще правя нещо да е както трябва. Така е и за цялата кухня от едно пдч. Не правя кухня всяка година. Така като се отвори шкаф изглежда по-завършен, цялостен. Де да знам, това си е мое виждане :)

И да от Роси е ПДЧ-то. Доволен съм от обслужването. Имат голям избор на шарки. И гардеробът от там го разкроих. И този дето ми предстои да правя пак от там ще е сигурно. И секция и бюро ще има в бъдеще... :lol:
Само един недостатък имат РОСИ - не правят отвори за минификсове. И като доиде време за секция... ще го мисля.

И всичкото това кухне излезе под 2000 лв материал, разкрой, обков... без ел. уредите. Като се сетя за какъв проект ми искаха 2200...... :x А като се сетя кухнята на кръсниците за 2500 какво е... :axe:

И последно, че стана роман - модела на боша сега не го знам. Ако държиш, ще го видя като се прибера и ще драсна.
prascho - майстор
Чисто визуално за да се ориентирам - с каква широчина са вратичките на горните шкафове? /на стената над миеката, печката и пералнята/. Предполагам около 300мм?
blade_x - напреднал
Поред фурна-мивка-пералня -> 294мм - 269мм - 294мм. Без кант.

Пералнята е Bosh модел WAB24262BY
prascho - майстор
Мерси :).

Всъщност 1200 оборота не са ли малко? Колко време я ползвате. Аз се бях замислил за Миле втора ръка с поне 1400 оборота, но за сега съм леко пасивен.
blade_x - напреднал
Ми достатъчни са сякаш. Жена ми е доволна - зимата за 1-2 дена на въжето и са готови. Лятото сигурно за ден. От 2 месеца някъде я ползваме.
colyo - специалист
Много се "втелясвате" бих казал:)))) До преди 10-ина година всичко над 600 оборота беше глезотия. На мойта жена съм и забранил да я пуска над 800, че после дрехите нямат гладене........но това си е мое виждане.
prascho - майстор
Последно време се чудя кагато се слагат дръжките по средата на вратите хоризонтално в долния край как разбирате на къде се отварят - наляво или надясно? Може би е въпрос на навик и за 1-2 дни се свиква....

П.П. Пералнята е 560мм, а някак си стърчи напред повече отколкото трябва. Може и снимките да ме лъжат...
http://techmart.bg/products/product_details/28872

Ако крана не е зад нея, то би трябвало съседните шкафове да са на 570мм корпус + 18мм врати = 588мм. Около 10мм плотът стърчи пред вратите за визия :). Та при тази пералня дори би могло да се монтира отпред врата за да се скрие... :?

Тема "Кухня - от проект до реализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: