• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
А може би по нагоре над надзида и останалото от стрехата да се отстрании да се изравни тавана

Прикачен файл

стреха.jpg
стреха.jpg (96.69 KиБ) Видяна 2517 пъти
chapara - майстор
Такова нещо имах и аз предвид, но съм скаран с компютърното чертане :-D
ivouz - специалист
И аз не съм особено добър, на ръка мога да го нарисувам по добре!
M.Yankov - специалист
ivouz написа:
И аз не съм особено добър, на ръка мога да го нарисувам по добре!
Точно за това става въпрос... записва се в тефтера с идеите :prayer: :)

Въпроса е конструктивно дали ще се справя. Коментирано ли е някъде подобно "удължаване" на покрив!
ivouz - специалист
Ще се справиш, не е толкова сложно !Ние тук за какво сме, ще помагаме макар и не физически.
Поздрави и успех в начинанието =D> ,записвам се да следя темата изкъсо че и аз скоро май ще влизам във филма :-k ама ще докладвам отделно като започне голямото излагане :axe: засега само ще спамим :rolleyes: и ще се радваме на твоите успехи. действай смело и дано има повечко приятели,помагачи покрай тебе че да вие по сладка ракийката след работа :partyman:
M.Yankov - специалист
Сърце юнашко не трае :rock:
Либето замина на изпит днес и реших вместо да ходя на бира с приятели да ида на обекта :-D
От вчера, вече имам електричество :partyman: След работа, по пътя за дома минах и взех няколко крушки и една торба лепило - за корекциите по стените. Това ми беше и занимавката тази вечер :)
За моя ГОЛЯМА радост повечето пукнатини по стените се оказаха големи, черни и гадни паяжини :-D Като избърсах хубаво нещата въобще не изглеждаха толкова зле, както на пръв поглед. По-сериозните пукнатини се оказаха на местата откъдето минава кабел. Имаше и съвсем тънки, които и латекса би запълнил, но за всеки случай разрових и тях, Със секача отворих до здрава мазилка на по проблемните места, а по-тъкните зачоплих с отверка. Сега като се замисля може би по-добре щеше да е първо да напръскам с бетон контакт и върху него лепилото.... но свърши вече. Едната стая е изкърпена :)

Направих една-две снимки...
... снимал съм и козирката. Като добавка към по-горните постове - Мисля, че 1.00м, 1.20м удължаване на покрива няма да е никакъв проблем. Точно толкова е нужно да закрия цялата веранда... а и наклона е минимален и няма да захлупи. Само не знам ако хвана удълженито само за гредите на стряхата, дали ще е достатъчно да удържи тежеста на керемидите..! От долу мисля да запечатам с ламперия, хем стои по-красиво хем ще удържа допълнително...

Изображение

Изображение

А това ще е мястото за банята
Изображение

Изображение

Изображение
ivouz - специалист
Показах ти къде трябва да стъпиш с новите ребра за да нямаш страхове!
crez - майстор
Би трябвало да подмениш и ел.инсталацият преди да започнеш друг ремонт(особeно в банята)
Последна промяна от crez на пон фев 09, 2015 9:40 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: