Най - вълнуващия въпрос зимно време.
margarit.simow - напреднал
filmatoplo написа:
В подписа ми има написани често ползваните горелки, те всичките си искат поглеждане, едно че са уред който гори малко по автоматизирано твърдо гориво -пелети, не гори Газ. Има си чисто механични промени дължащи се на качеството на пелетите, пепелоотделяне, и някоя конструктивна особеност. Известни са много от горните неща и всеки си решава коя горелка или котел купува.
Абсолютно съм съгласен с горното.Спор в това няма.
kalin72 - майстор
Аз не разбирам защо свързаността към Интернет се пише като супер екстра...щото модул за 30-50 лева и си в джаза :)
jabata - специалист
kalin72 написа:
Аз не разбирам защо свързаността към Интернет се пише като супер екстра...щото модул за 30-50 лева и си в джаза :)
Е как да не разбираш цената... Ако производителя ти вземе за тази велика екстра 100-200 лева, при условие че струва 30, естествено че ще я рекламираш като супер, никой няма доброволно да си признае че се е набутал с много пари.

А Това да сравняваш Торч с Herz си е направо смешно. Все едно да сравняваш ZAZ с Mercedes :-D Многоуважаваните от мене Производители на Торч, правят котли от няколко години, и трябва още много трици и хляб да изядат за да могат да натрупат опита който имат Herz.
А го слагам до Dakon за сравнение, защото никой неможе да ме убеди че една фирма която от вчера прави котли, ще направи по-добър котел от фирма която години се занимава само с това и продава продукцията си в цяла европа. Когато сравнявам цената, първо взимам 2 продукта със сходно качество, и тогава сравнявам цената. Даже бих казал че Торч-а е по-лошо качество, но понеже са копирали от Дакон, затова го нареждам там :)
batboby - напреднал
jabata написа:
kalin72 написа:
Е как да не разбираш цената... Ако производителя ти вземе за тази велика екстра 100-200 лева, при условие че струва 30, естествено че ще я рекламираш като супер, никой няма доброволно да си признае че се е набутал с много пари.
Аз пък не разбирам, защо като съм платил 2000 лева за горелка са ми спестили тези 30лв та сега да се чудя какви галимации да правя да имам интернет свързаност.
kalin72 - майстор
Ами и аз се чудя след като платих десртки хиляди за кола, преди няколко години, не са ми хакнали ESP, което е 150 лева в добавка, ама айде де.....
Смешно е да се спори по темата коя горелка/котел е по-по-най. Времето ще покаже, засега от Грейко са доволни потребителите, гори ниско качествени пелети, не иска много баене, за да работи добре, кво повече??
fox_vt - майстор
Давате ли си сметка в една горелка за 2000 лева колко материал във вид на стомана и мед има-за цената казвам :?: :?: :?: По вашата детска логика една горелка от 10 кило желязо за по 50 ст на кило се продава за 2000 лв.Ех деца сметнете и котела тогава във вид на суровина.Това било толкова ама то струва реално толкова,ми направете си сами котела някой иска ли ви пари насила.
kalin72 - майстор
Аз за теглото не споря, защото котела на Торч е с тегло колкото 16 кВт котел на Бош.
Споря за другите му качества, които никой не ги бил имал, как били супер важни и как котела бил безгрижен. Ми лошо няма, но нека рекламата да я направят клиентите, не производител/търговеца.
fox_vt написа:
Давате ли си сметка в една горелка за 2000 лева колко материал във вид на стомана и мед има-за цената казвам :?: :?: :?: По вашата детска логика една горелка от 10 кило желязо за по 50 ст на кило се продава за 2000 лв.Ех деца сметнете и котела тогава във вид на суровина.Това било толкова ама то струва реално толкова,ми направете си сами котела някой иска ли ви пари насила.
Да,болярино,даваме си сметка.По скоро я плащаме,щото не е трудно да сметнем цена-качество-тегло.
Ти,деденце,колко си голям? Ако разсъждавах по детски,щях да викна уйча ми,та да видиш колко е оня умен.
Вместо толкова емотикони,ползвай препинателните по предназначение и на място,че не ти подхожда като представител на Търнов град,център на книжнина и култура!
И в крайна сметка,защо толкова агресия,като цяло,в един форум за взаимопомощ?
krasen1 - специалист
Колега, "агресия" във форума винаги е имало и ще има, когато някой спомене за нов продукт.Създават я дистрибуторите и вносителите на котли.По-рано същото беше и когато излезе IVG S 40 както и други случаи.
fox_vt - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
fox_vt написа:
Да,болярино,даваме си сметка.По скоро я плащаме,щото не е трудно да сметнем цена-качество-тегло.
Ти,деденце,колко си голям? Ако разсъждавах по детски,щях да викна уйча ми,та да видиш колко е оня умен.
Вместо толкова емотикони,ползвай препинателните по предназначение и на място,че не ти подхожда като представител на Търнов град,център на книжнина и култура!
И в крайна сметка,защо толкова агресия,като цяло,в един форум за взаимопомощ?

Знам си аз че като не ползвам цитат така ще стане :)
Това
Аз не разбирам защо свързаността към Интернет се пише като супер екстра...щото модул за 30-50 лева и си в джаза
е причината за тоя ми пост.Ако човек за всичко мисли така то винаги най евтиното ще е най добро,но дали.
Трифонов,за правописа не бери грижа,и без това щях в бързината да закъснея за работа докато го пиша оня пост.

Онази глупост за по лекия котел според теб като разбирач по топлинни машини да не би да е вярна :-D И да стане ясно едно-най се дразня когато някой супер убедено говори неща най вече негативи за нещо което даже не го е виждал.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: