Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Антония - специалист
В Аква Нова предлагат мебелите за баня на американската фирма Tonusa -- доста са симпатични на външен вид, отговарят изцяло на представата ми как трябва да изглеждат едни шкафове, че и са на много добра цена. Единственият ми проблем са мивките -- не са порцеланови, а от нещо, което на английски му викат cast-polymer, на български не знам как се казва, може би "отлят полимер". Та... изглежда ми малко афиф тази материя. Струва ми се, че може да се надраска с поглед даже. Консултантът в Аква Нова ме уверява, че дори и да се надраска, повърхността се оправяла с автопаста, но на мен думите му ми звучат не особено убедителни.

Изображение

Та въпросът ми е: някой имал ли е опит с мивки от подобен полимер, издържливи ли са, драскат ли се, потъмнява ли им цветът, чупят ли се. Въобще всеки потребителски отзив е добре дошъл :)
battoni - специалист
Неби трябвало да имате проблем с тези мивки,от такива матеряли се правят и доста кухненски, който ги има на нащият пазар включително и на доста реномирани марки.Но дори и да се случи нещо или мивката ви омръзне има доста такива или от този тип ,порцеланови (за в-ху плот или шкаф както е в този варянт) и винаги може да се подмени .:shock: Така че сие ок.
Последна промяна от battoni на нед апр 13, 2008 8:29 pm, променено общо 1 път.
XpacTa - специалист
Може ли да дадеш пример за тази много добра цена. Видях минимални цени от около 600 лева. Вярно че включва и смесител, но все пак... Да не би от много гледане на шкафове по две три хиляди лева да е почнало да ти се струва че тази цена е нормална, защото аз всеки път като тръгна по магазините се усещам че по някое време цени от хиляда лева почват да ми се струват нормални.
Антония - специалист
Да ти кажа, и аз се чалнах вече от обикаляне и "дизайнерски предложения", та не съм сигурна дали съм права да пиша "много добра цена" :?

Става дума за долен шкаф с две чекмеджета (около 70 см), мивка от полимер, стоящ смесител (доста добре изглеждащ) + горен шкаф с огледало + колона (около 1,20 висока) за 1200 лева. От водоустойчив MDF, цветът е светъл дъб. Нещо подобно на това, но не съвсем (малко по-различни са шкафовете, батерията е друга, цветът е по-светъл):

Изображение

Едни гърци ми искаха 2 хиляди за горен+долен шкаф с мивка, без колоната и смесителя. Намерих някакви испански по 3 бона. Единствено PVC мебели съм намирала за по-малко пари, което значи, че или съм луда калинка и не нацелвам верните магазини, или наистина това е най-добрата оферта на пазара в момента.
XpacTa - специалист
Аха. Ами щом са ти на сърце ги вземай. И на мен много ми харесват, но... накрая сигурно и аз ще взема нещо такова. УжасТ.
Антония - специалист
Какво да ти кажа, три шкафа колкото две от евтините кухни... Сърцето ме боли, разбира се :)

Утре ще ходя отново в офиса на Амик, едни български производители, които правят доста прилични мебели от PVC и MDF, обаче готови имат само чисто бели варианти. Ако искаш друг цвят се прави специална поръчка със срок за изпълнение месец и половина -- миналата сряда ме известиха, че най-най-ранната им възможна дата е 25 май. Иначе са с по-ниски цени. Гореспоменатата комбинация излиза под 900 лева с порцеланова мивка Метрон, но без батерията. Та... ще им мрънкам за по-бързо изпълнение, да видим дали ще ми се върже някой на акъла :)
XpacTa - специалист
А тая батерия с две врътки не ти ли се струва малко неудобна. В нас сме с такава в банята и не е проблем, защото топлата вода не е много топла. Иначе дано да имаш успех в убеждаването и после да се похвалиш
Антония - специалист
Батерията на шкафовете в Аква Нова е стояща едноръкохваткова, сравнително висока (т.е. удобна за използване, не от дребосъците, дето не може да си завреш ръцете дори под чучура). Иначе ние в момента сме с две врътки в банята -- ама не ни работи циркулационната помпа от години, уж събрахме пари за ремонт, а то прокапал покривът и засилиха всички фондове по ремонта му, след което никой не ще да дава пари за втори път за помпата... познай дали въобще пускам студена вода, при това сме само на 3 етаж. Комшиите над нас не ги мисля дори.
rap66 - специалист
Убеден съм, че в банята МДФ не трябва да влиза (ако банята не е 20м2 с прозорци естествено), колкото и да е водоустойчив. Преди 4 г. правих ремонт на банята и сложих пластмасови шкафчета. В момента крачетата и почти всички панти са ръждясали и трябва да се сменят. Няколко пъти смесителя "просълзява". Ако беше някаква плоскост, сигурно щях да сменя и шкафчетата. Така че само пластмаса.
Антония - специалист
rap66, мисля, че проблемът е в некачествените мебели, а не в MDF-a :) Ако пантите и крачетата са от ръждясващия тип -- ако ще златни да си направиш шкафовете, все ще имаш проблеми. Затова и човек е склонен да инвестира малко повече пари в добър обков, да не му се налага да съжалява за избора си след време.

Тема "Мивка за баня от полимер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: