• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vaniosl - специалист
Здравейте,нуждая се от малко помощ в избора на конвектор/и за отопление през зимата.Надявам се да ми помогнете за правилното подбиране на уредите.Насочил съм се към конвекторите Adax Glamox.Стаята,която мисля да отоплявам е с размери 4x4x2,70.Стаята е тухлена с алуминиева дограма,но без изолация.Две от стените са вътрешни и две са външни.Според вас,какъв конвектор ще е подходящ?И най-вече един ще бъде ли достатъчен?И последно,което искам да ви попитам според вас кое е по-добре един конвектор от 2000вата или два по 1000вата?Ще ма ли някаква разлика според вас в отоплението?Благодаря ви предварително.
qkimov - помощник
Здрасти. Миналата година бях на същото положение като твоето. Стаята която отоплявах е 3,5 / 3,5 на 2,6 височина. Трябваше да достигна температура от 22-25 градуза заради новородената реколта. Тогава доста се бях загледал в същия модел на АДАКС но в крайна сметка купих на ТЕСИ 2000вата. Смело мога да кажа че не съжалявам и за миг за избора, а цената бе почти на половина по ниска. Апартамента (стаята) е панелен с лоша дограма. Много бързо дигаше градусите, а за през ноща го държахме на първа степен и беше доста приятно.
На АДАКС са също много добри и не мисля че ще съжаляваш за избора. Успех.
nikolovvd - майстор
Според мен два конвектора по 1-1.5 kW е по-добре от един 2 kW. Това си е лично мое разсъждение и не се базира на някаква теория. Мисля, че през два ще минава повече въздух.
От друга страна с парите за един АДАКС с механичен терморегулатор, може да купят поне 2 на Дипломат или Теси с електронен такъв, а има е цветово разнообразие.
vaniosl - специалист
И аз клоня повече към два конвектора по 1500вата и да отварям вратата към кухненския бокс и ще паснат добре,но тук имам друго питане.Ако са два конвектора дали трябва да работят свъзано т.е. единия да е мастър ,а другия подчинен или става и двата да са с механични терморегулатори и дали така ще работят в синхрон?
nikolovvd - майстор
АДАКС имат такава система. Между другото, конвекторите им могат да се оборудват с всякакви устройства. Какво имам пред вид.
Ако си купил конвектор с механичен терморегулатор преди 1-2 години и сега имаш повечко пари, можеш спокойно да си купиш електронен терморегулатор и да го сложиш на мястото на механичния.
Ако миналата година си купил 3-4 конвектора, кой с механичен, кой с електронен терморегулатор, но ти е писнало да ходиш от стая в стая и да настройваш температурата на всеки отделен уред, можеш да си купиш система за едновременно управление на всичките си уреди. Просто вадиш терморегулатора и поставяш новият електронен блок, а от дистанционното настройваш.
dj_kosta - помощник
Здравейте, пред голяма дилема съм, изчетох много страници във форуми, много технически спесификации отностно панелни конвекторни радиатори.
Положението е следното, искам да си взема 1 конвект. радиатор за спалня, около 14 кв.м,в панелен блок като имам в стаята 2 външни стени с външна изолация (8см) на едната, а другата е долепена до другият блок. Спрял съм се на два модела конвекторни радиатора Adax Glamox TPA 20 ЕТ (2000 W) и Noirot Spot E (2000 W) / Noirot Melodie Ebvolution (среден модел 2000 W).
Проблема не е в цената на уредите, дилемата е, че хвалят много ADAX и Noirot, преимуществата, за които чета за Noirot са , че има безшумен нагревате, от различни алуминиеви сплави, които гарантират дълъг живот и след време не издават (пукащ) звук при загряване.Другото което ми направи впечатление са режимите му за работа Икономичен, Програмируем и Комфортен. може да се задават. Отрицателното за повечето хора е, че казват той е къс, което прави по-трудно отоплението.
За Adax няма да коментирам, много положителни черти има от дизайн до характеристиките че спестява 25 % елекроенергия. Единственото което е ,че е доста дълъг 1,66 м.
Е колеги, вие какво бихте ме посъветвали?

Благодаря предварително! :)
dj_kosta написа:
Здравейте, пред голяма дилема съм, изчетох много страници във форуми, много технически спесификации отностно панелни конвекторни радиатори.
Положението е следното, искам да си взема 1 конвект. радиатор за спалня, около 14 кв.м,в панелен блок като имам в стаята 2 външни стени с външна изолация (8см) на едната, а другата е долепена до другият блок. Спрял съм се на два модела конвекторни радиатора Adax Glamox TPA 20 ЕТ (2000 W) и Noirot Spot E (2000 W) / Noirot Melodie Ebvolution (среден модел 2000 W).
Проблема не е в цената на уредите, дилемата е, че хвалят много ADAX и Noirot, преимуществата, за които чета за Noirot са , че има безшумен нагревате, от различни алуминиеви сплави, които гарантират дълъг живот и след време не издават (пукащ) звук при загряване.Другото което ми направи впечатление са режимите му за работа Икономичен, Програмируем и Комфортен. може да се задават. Отрицателното за повечето хора е, че казват той е къс, което прави по-трудно отоплението.
За Adax няма да коментирам, много положителни черти има от дизайн до характеристиките че спестява 25 % елекроенергия. Единственото което е ,че е доста дълъг 1,66 м.
Е колеги, вие какво бихте ме посъветвали?

Благодаря предварително! :)
Ползвам Adax Glamox TPA 15 с механичен терморегулатор, монтиран на стена за спалня 11кв.м. с тухла + изолация. Пускам го само през през нощта на 19 градуса. През деня температурата в стаята е около 14 градуса.
Откъм отопление съм доволен, след като вдигне необходимата температура включва за 1-2сек след което почива около 5мин.
Обаче, издава издава пукащ звук и то не при нагряване, а при изстиване. Звука е неприятен. При загряване пак пука, но леко и почти не се забелязва. Може би, се дължи на големите интервали през който се включва нагревателя (преди да включи радиатора става изцяло студен).
dj_kosta - помощник
Значи не е от най-тихите конвектори. Понеже ще се монтира в спално помещение, явно няма да е приятен пукащият звък.
dj_kosta - помощник
Днес говорих с Фирма VIMAX, която продава конвекторни радиатори Adaх и ги попитах относно модела и проблемите, които създава по време на работа относно шумът при изстиване, и г-на по телефона каза, че за пръв път чува такова оплакване и до сега никой не се е оплакал от този модел радиатори.
Svetoslavoff1 - майстор
dj_kosta написа:
Днес говорих с Фирма VIMAX, която продава конвекторни радиатори Adaх и ги попитах относно модела и проблемите, които създава по време на работа относно шумът при изстиване, и г-на по телефона каза, че за пръв път чува такова оплакване и до сега никой не се е оплакал от този модел радиатори.
Здравей,
От 10-ина години имам ADAX в спалнята с мех регулатор като режима на ползване е подобен на този на _зип_, но никога не се е проявявал такъв ефект.
Моят е с размери шхв 105х35см, 1200Вт. Стаята е 4х3,5м. Препоръчвам ти варианта с леко извита напред горна част. В друга стая имам по-евтин без извивката и над радиатора в двата края след време се появи леко потъмняване на цвета на латекса като окадяване. Препоръчвам ти вариант с по-голямо отношение ширина/височина
Успех с избора.
Последна промяна от Svetoslavoff1 на чет фев 05, 2015 8:43 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ в избор на конвектор/конвектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: