• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Е ами това са китайски мега пиксели. Равняват се на нашенски кило пиксели.
Намерих я с различни "мега" пиксели - 130, 200, 300, 500 ...
Предполагам става дума за кило пиксели - 640х480= 307 200 пиксела. Това си е 0,3М или 300к
Моя дето го взех преди 1-2 седмици е с някаква такава резолюция.
Сега си търся де съм наврял микро картата че да го пробвам като хората. :?
Иначе си бачка. Бачка като за 20$ - резолюция на пръв поглед някъде 640х480.
На тези светодиоди не може да се разчита за нощното виждане освен ако не навреш нещо до самия обектив.
Евтините неща вършат евтина работа, а не както някои други си плещят. :-D
:partyman:
Иван Шопов - помощник
Здравейте,

Името ми го има написано вляво и съм собственик на ÄLLTIMECAMS.

Позволявам си да се включа във Вашата дискусия по две причини:
- Намесили сте името на фирмата ми;
- Забелязах подвеждащи твърдения, които биха заблудили някого.

Държа да отбележа, че винаги сме били "ЗА" честността и почтеността в отношенията - търговец-клиент. Винаги описваме всичко ясно, точно и честно, създаваме демонстрационни клипове от България и не ползваме някакви си от нета. Може да изтеглите упътването за експлоатация на интересен за Вас продукт без да го купувате. Причината е именно в прозрачността и желанието ни да сте убедени, че ще платите за нещо, което ще върши очакваната работа. Първи в България въведохме и продължаваме да работим по менютата на български на използваните камери, а представителният ни офис е на разположение лично да тествате харесан продукт преди да си го купите. Инвестирахме и във "Вашата галерия", в която ежедневно публикуваме видеозаписи на нарушители и неадекватни шофьори.

След тази кратка "визитка", чиято цел е да Ви даде представа за начина ни на работа и разбиранията за почтеност, започвам по първия въпрос:
hidrazin написа:
mitev75 написа:
Резгледай тук. http://www.a........
И какво точно да разгледа? Китайски камери на двойна, тройна, четворна цена.
За такова дето струва 25-30$ искат по 200 лева. :lol:
Позволявам си да се обърна първо към Вас, защото сте изразил мнение - нещо, което е Ваше право, но аз лично смятам за невярно и подвеждащо.
Ако бяхте разгледал внимателно, щяхте да установите, че има сериозна разлика между камерите "за 20-30$$ и тези в нашия магазин. Както вероятно знаете, в Китай човек може да си купи маратонки за 5$ и за 100$. И двата комплекта изглеждат еднакво, но едните се държат като джапанки, а другите ползвате с години. Дадох примера за да разберете, че предлаганата от мен стока е от втория тип. Не държа да Ви убеждавам на дълго и на широко - достатъчно е да погледнете отзивите от клиентите ни, да проверите анкетата за типа обслужване и качеството на стоката или просто да потърсите из интернет за негативни отзиви за нас. Отсега Ви уверявам, че няма да намерите нито един от който и да било от нашите над 500 физически клиента до момента.
Като допълнение ще вметна задължителната по закон двугодишна гаранция, която освен, че много търговци пропускат би трябвало да е сигурен показател за Вас, че качеството е на ниво. Ако не беше така, отдавна трябваше да сме фалирали заради непрекъснати рекламации. Казвам всичко това за да сте сигурен, че две снимки в нета, които изглеждат еднакво не гарантират липсата на разлики в реалността. Тъй като не искам да правя реклама по какъвто и да било начин в тази тема, при желание от Ваша страна ще Ви дам на ЛС линк към подробна статия за сравнение на два "еднакви по вид продукта".

Като допълнителен пример, ще използвам предложената от някой камера в Ebay. Склонен съм да се обзаложа с всеки от Вас, който реши да я поръча, че описанието не отговаря на истината. Ето Ви малко повече информация за този модел, която няма да намерите никъде.
Използваният процесор е Novatek 96220, при който заради ниската му производителност се използва интерполация. Лошото качество на образа (пикселизирано изображение) е едната страна, другата е бавната работа на този чип, поради което често видеорегистратора или не се включва достатъчно бързо или не успява да запази последния запис.
При цитираният модел не се използва и стъклена леща, а пластмасова. Това означава, че разликата в качеството на образа е сериозна и най-лесно ще я забележите на тъмно.
Ако погледнете примерните снимки в описанието, ще забележите "шума в картината" при намалено осветление (вечер). Ето това е резултата от Novatek и пластмасовата леща. Подчертавам, че снимките са подобрени и реалната картина не е като на снимката!

Минава към заблудата на г-н hidrazin, която отдавам или на техническа грешка или на непознаване на материята. Цитирам:
hidrazin написа:
Е ами видял си му цената. Ще работи като нещо за двадесетина долара. Разбира се няма да е HDMI.
Ако бяхте погледнал секцията за често задавани въпроси, щяхте несъмнено да отбележите, че HDMI е интерфейс за предаване на данни, а не символ за качество. Ако не вярвате на мен, вижте какво казва Уикипедия.

Предполагам, че сте имал предвид "Full HD"или "HD". Дори и там, всеобщата заблуда е, че това е размер на изображението в пиксели. Ще добавя още един цитат, а след това и отговора:
hidrazin написа:
Е ами това са китайски мега пиксели. Равняват се на нашенски кило пиксели.
Намерих я с различни "мега" пиксели - 130, 200, 300, 500 ...
Предполагам става дума за кило пиксели - 640х480= 307 200 пиксела. Това си е 0,3М или 300к
Моя дето го взех преди 1-2 седмици е с някаква такава резолюция.
Сега си търся де съм наврял микро картата че да го пробвам като хората. :?
Иначе си бачка. Бачка като за 20$ - резолюция на пръв поглед някъде 640х480.
Резолюцията на изображението лесно може да проверите с всеки плейър. Достатъчно е да влезете в информацията за клипа и ще бъдете 100% убеден.

Не бъркайте мегапикселите с разделителна способност!

Изображение

Реално за едно FullHD видео са нужни 2 мегапиксела.

Много по-важни са използваният обектив и матрица, процесорът, WDR технологията и софтуера естествено - все неща, които при евтините модели липсват.

За тези, на които им е любопитно да опознаят нещата в детайли цитирам колега от друг форум:

"Само да ви кажа, че мегапикселите са на последно място във форумулата за качество на изображението. Моля ви не се зомбирайте по надписи и рекламни трикове.
Ако искате мога да кача снимка 5 мекапиксела правена от апарат фулфрейм на 6 години
и 41мегапиксела снимка правена от телефон на 1 година
Хубаво е да разделим нещата на 2 основни насоки снимки и видео..
При видеото мегапикселите на камера не играят никаква роля..
Най-важните неща за добро качество на изображението са:
- качествен обектив (светлосилен, широкоъгален и остър какъвто тази камерка няма.. има някаква пластмаска..която е все едно да гледате през силиконови очила)
Много камерки от този клас пишат 120° да обаче не по хоризонтал както е стандарта,
а напреки измерено едва ли не като инчове на дисплей.. което според мен е подсъдимо в една бяла държава.

Изображение

Изображение

- Стабилизация НЕ ЦИФРОВА, а оптична или механична.
Пример за оптична

Пример за механична

Пример за цифрова няма да давам.. :Mr Green Fun

- качествена матрица (по-светлочувствителен с ниски нива на шум и тнт..)
За да го разберете по лесно си представете, че вие трябва да нарисувате картинка
в размерите на сензора. В кои сензор ще нарисувате най-хубава картинка? Естествено, не само размера на сензора има значени,
а и неговото качество и технологията на изработка.
Изображение

- за видеото специално: процесор (качеството при 60fps и при 20fps e различно)
Не намерих видео 20fps срещу 60fps, но и с ТОВА може да придобиете представа."

По повод на светодиодите:
hidrazin написа:
На тези светодиоди не може да се разчита за нощното виждане освен ако не навреш нещо до самия обектив.
Това е абсолютно вярно и те се използват само при заснемане при абсолютна тъмнина на близко разстояние (20-50см). Не очаквайте да Ви помогнат на пътя! Видите ли камера за автомобил с една камара светодиоди може да сте сигурни, че Бай Хой ги е поставил за да Ви направи впечатление и качеството е ниско. При качествените видеорегистратори се използва както вече споменах стъклена леща, WDR, друг процесор и т.н. за да се получи качествено изображение.

И за да не съм голословен, ето примерно ВИДЕО за камера с използвана интерполация, пластмасова леща и лош процесор.
Може да го сравните с това ВИДЕО, което за разлика от предишното е правено вечер, тоест при по-трудни за заснемане условия.

Не забравяйте от "настройки" (зъбното колелце) да укажете 1080P.
hidrazin написа:
Евтините неща вършат евтина работа, а не както някои други си плещят. :-D
С това съм абсолютно съгласен и наистина няма как съвременните технологии и качеството на изработка да струват жълти стотинки. Това е причината цените на моделите да са различни от "евтините масовки", които вярвам - ще изхвърлите само след няколкодневна употреба. Нека не забравяме, че качеството и гаранцията за него си имат цена. Купите ли си хляб за 5 стотинки е нормално да очаквате да е мухлясал. При техниката е същото.

И за финал ще отбележа, че не съм дал нито една препратка към моя сайт, нито искам да ползвам темата като реклама. Отделих време и се потрудих да напиша всичко това за да може Вие да бъдете по-ориентирани. Купувайте каквото пожелаете - това са Вашите пари и може да ги харчите както намерите за уместно. Не си купувайте нищо от нас, вземете си го от където решите, че си струва. За нас лично е преимущество да има повече камери в автомобилите, защото това повишава безопасността на всички ни по пътищата на България.

Моля Ви само за 2 неща:

1. Не бързайте да обвинявате някого в злонамереност и "кожодерство", само защото сте видели "реплика на репликата на репликата на нещо смислено" на ниска цена, предлагано от Бай Хой.
2. Не се сърдете на никого освен на Вас, защото народът е абсолютно прав в поговорката "Не съм толкова богат, че да купувам най-евтиното!".

Надявам се, че съм бил полезен, а ако имате нужда от допълнителна информация - с радост ще я предоставя.

Поздрави и с най-добри чувства!
lov - майстор
:-D Ще стане интересно само се моля админите да не затрият темата :axe:
hidrazin - майстор
Добре дошъл. Доста полезна информация. Предполагам ще е интересна за доста потребителите във форума.
Почти всичко описано е вярно, разбира се с някои леки забележки.
Иван Шопов написа:
1..... да проверите анкетата за типа обслужване и качеството на стоката или просто да потърсите из интернет за негативни отзиви за нас. Отсега Ви уверявам, че няма да намерите нито един от който и да било от нашите над 500 физически клиента до момента.

2.Ако бяхте погледнал секцията за често задавани въпроси, щяхте несъмнено да отбележите, че HDMI е интерфейс за предаване на данни, а не символ за качество. Ако не вярвате на мен, вижте какво казва Уикипедия.

3.Резолюцията на изображението лесно може да проверите с всеки плейър. Достатъчно е да влезете в информацията за клипа и ще бъдете 100% убеден.
1. Предполагам повечето разумни хора отдавна са спрели да вярват на анкети и положителни мнения публикувани в някой магазин.
Относно търсенето в Интернет - погледнах набързо. Основното което разбрах че че сте залели доста форуми с рекламите си. Доста е досадно.
Та в навалицата от реклами не успях да намеря някакви отзиви - положителни или отрицателни. Обещавам да потърся по-подробно.
А иначе 500 физически клиента са си доста скромно число. От личен опит - купувал съм неща от магазин с мноооого добри отзиви и хиляди продажби. И пълен боклук.
Разбира се това съвсем не означава че продавате некачествени неща. Просто това е масова практика у нас.
Та не се сърдете че някой се съмнява в предлаганите от вас неща. Който иска е свободен да дойде при вас и да провери.
2.Определено сте прав. Така е и това е моя грешка и недоглеждане.
Също така е вярно че наличието на HDMI интерфейс въобще не е гаранция за качеството на камерата. Имат го и ментаците.
И другите неща са верни - за лещите, матрицата, процесора ....
3. Това не е така. И евтина камера с фалшива резолюция пак може да ви покаже в информацията за клипа че е с мноооого висока резолюция. Нищо че на записа не можеш да различиш куче от крокодил.
И все пак ако толкова държите може да направим едно сравнение. Аз ще поръчам от Китай някой от вашите модели,
вие ще ми пратите същия модел от вашите камери и после с няколко съфорумници дето са ми наблизо ще се съберем да направим записи и да ги сравним.
После ще публикуваме резултатите.
Успех!
Иван Шопов - помощник
Добре заварили и благодаря за бързия отговор.

По повод на написаното от Вас:
hidrazin написа:
1. Предполагам повечето разумни хора отдавна са спрели да вярват на анкети и положителни мнения публикувани в някой магазин
Претендирам, че съм разумен и вярвам на това, което не може да се манипулира. Затова и написах "анкета", защото отзивите лесно могат да бъдат променяни. Ако приемем, че сте прав, то би ни излизало доста скъпо да купуваме от всеки един продукт за да се уверим лично. Доверието не винаги е порок, поне за мен.
hidrazin написа:
Основното което разбрах че че сте залели доста форуми с рекламите си. Доста е досадно.
Не знам за Вас кое е доста, но ако погледнете по-подробно ще стигнете до извода, че в момента са основно 3. Да, има и други, в които има останали стари теми (автомобилни най-вече естествено) и смятам, че това е нормално. Познат съм в тези среди като автомобилен състезател и Шампион на България и винаги заставам с името си (както и в този форум). Нали разбирате, че личното ми присъствие в тези форуми не бележи началото си с "ALLTIMECAMS"?
Рекламните теми са платени от мен и не виждам нищо лошо в това. В крайна сметка се опитваме да популяризираме продукт, който не е познат и често срещан на българския пазар. Нима трябва да очаквам внезапен интерес и да не инвестирам и реинвестирам в реклама? В този ред на мисли ще забележите, че и по основни ключови думи се класираме в челната тройка. Споделям го не като гордост, а като довод, че не разчитаме на спорадична реклама, а бавно, но целеустремено се опитваме да вървим напред.
hidrazin написа:
Та в навалицата от реклами не успях да намеря някакви отзиви - положителни или отрицателни. Обещавам да потърся по-подробно.
Ще се радвам да прочета резултата, а с привкус на хумор ще отбележа, че липсата на негативни мнения вече е позитивен резултат. Вероятно сам знаете, че добрата слава се трупа с години, а лошата плъзва за броени дни. Ненапразно почти всеки форум си има "черна тема", в която потребител споделя негативните си преживявания и се опитва да предпази останалите.
hidrazin написа:
А иначе 500 физически клиента са си доста скромно число. От личен опит - купувал съм неща от магазин с мноооого добри отзиви и хиляди продажби. И пълен боклук.
Разбира се това съвсем не означава че продавате некачествени неща. Просто това е масова практика у нас.
Със сигурност има и такива моменти. 500 физически клиента за подобен продукт не мисля, че са малко. Не продаваме хлюб, лютеница или кашкавал, а и цената не е 2.50лв с ДДС.
Не вярвате в анкети и отзиви, не вярвате в двугодишна гаранция, тогава заповядайте в офиса ни (с предварителна уговорка естествено) и ще Ви запозная с регистъра за рекламации (е, при нас има и такова животно). Ако и този официален документ не вдъхва доверие, наистина съжалявам, но не мисля, че мога да направя повече. Не се и чуствам длъжен, но аз пък обичам истината и прямотата.
hidrazin написа:
3. Това не е така. И евтина камера с фалшива резолюция пак може да ви покаже в информацията за клипа че е с мноооого висока резолюция. Нищо че на записа не можеш да различиш куче от крокодил.
Интерполираният образ също ще Ви покаже, че е 1920х1080 (теоретично Full HD), но картината ще е пикселизирана и неясна. Затова и споменах, че не само резолюцията е определяща или приоритетна. Написах как да проверите размера и (респективно и кадрите в секунда), защото бяхте споменал, че това е важно за Вас.
hidrazin написа:
И все пак ако толкова държите може да направим едно сравнение. Аз ще поръчам от Китай някой от вашите модели,
вие ще ми пратите същия модел от вашите камери и после с няколко съфорумници дето са ми наблизо ще се съберем да направим записи и да ги сравним.
После ще публикуваме резултатите.
Нямам нищо против, дори мога да Ви улесня по няколко начина:

а) Лично ще Ви заведа при мой дилър и колега, който разполага с копия (на външен вид) на предлагани от нас модели и може да направите сравнение.
б) Ще Ви предоставя модел на псевдоконкуренцията (наричам ги така, защото продават без гаранция, публикуват неверни описания, не издават фактура или дори касов бон и прочее, което не ме кара да ги възприемам като конкуренти). Може да го сравните с наш, а на външен вид разликите са нищожни. Ако желаете на ЛС мога да Ви изпратя линк към статия и видеосравнение за да спестя от времето Ви.
в) Чувствайте се поканен в офиса (след уговорка за ден и час с мен) за да направим заедно тестовете с Вашите и моите устройства. Автомобилът за тест, компютърът за разглеждане на записите и целият приложен софтуер е от мен.

Във варианти А и Б може да си спестите инвестициите, но ако все още сте предубеден мисля, че вариант В е перфектен и ще е най-евтин за Вас.
hidrazin написа:
И какво точно да разгледа? Китайски камери на двойна, тройна, четворна цена.
За такова дето струва 25-30$ искат по 200 лева. :lol:
crez написа:
Хидрата е прав, сравних цените, действително са бая завешени. Хидра искам да чуя твоето мнение за това което съм постнал по-горе
hidrazin написа:
Та не се сърдете че някой се съмнява в предлаганите от вас неща. Който иска е свободен да дойде при вас и да провери.
Пускам тези три цитата наведнъж за да бъде по-лесно обяснението.
Не се сърдя на никого - отдавна съм надраснал възрастта, в която човек смята, че всички са срещу него.
Мнението Ви очевадно е важно и в известен смисъл меродавно за останалите потребители и това е чудесно. Не намирам за коректно и морално да изказвате "вярно твърдение", което не сте проверил лично. Както виждате думите Ви имат своята тежест и е логично, че освен Вас поне още един човек вече мисли по същия начин. Нямам против да разсъждавате както намерите за добре, единственото, което не ми допада е категоричността за нещо, което няколко пъти се опитвам да докажа, че не е вярно.

Не ме разбирайте неправилно, но не ми е присъщо по християнски да подавам и другата буза. Смятам, че човек за да бъде нечий коректив, трябва на първо място да е постигнал повече в същата област. Не го приемайте като обида или заяждане - всеки се развива в желана от него посока и няма как да разбира от всичко на максимум.

Надявам се, че ме разбирате правилно, а ако желаете може да ме намерите и на скайп (alltimecams-ivan) за да Ви дам линковете и оригинални (непипани,непреработвани и прочее) видеофайлове, които да сравнявате, когато имате време и желание.

Поздрави!
nikolovvd - майстор
hidrazin написа:
Също така е вярно че наличието на HDMI интерфейс въобще не е гаранция за качеството на камерата. Имат го и ментаците.
На моя регистратор HDMI конектора се използва за свързване на GPS-а. :roll:
lov - майстор
Аз пък ще се опитам да изровя някоя пластмасова лещичка към то на 20 години дето хората тогава не ги е било срам да монтират в професионална фотографска техника.
Така че можем да обсъдим и спекулацията на темата пластмасова оптика и стъклена направена чрез пресоване на обикновено стъкло и оптика изработена от оптично стъкло по класическата технология. Макар че има и още един вариант пластмасова и ''пластмасова'' но поради много ниската да не кажа пренебрежимо малка разлика в цената на материала отдавна не се правят такива идиотщини.
Иван Шопов - помощник
Nikolovvd,
Бихте ли показал видеорегистратора си? Заинтригувахте ме.

Lov,
Ако търсим поводи за конфронтация, вероятно ще намерим по-удачни.
Нека помислим... Казвате "професионална техника", нали? Логично е да е била максимума за "онова време", скъпа, но надеждна и невероятно добра.

Сега да погледнем видеорегистратор за 50 - 100 лв, който не е "професионален". Евтин е, използва най-често интерполация, "Full HD" е само рекламен трик, а надеждността му е неизвестна. Нима очаквате в него да има адекватен конкурент на професионалната техника, дори и от "едно време"? Ясно е, че за да е ниска цената още при производителя е пестено от всичко.

Некоректно е да сравняваме професионална техника с еднодневна такава. Вярно е, че има страхотен прогрес от "едно време" досега, но също толкова вярно е, че и в днешни времена, както и тогава постиженията и качеството не са евтини.

Пак казвам - не искам да споря или да се доказвам по някакъв начин. Опитах се да бъда полезен с информация и да защитя доброто ни име.
Ако смятате публикациите ми досега за излишни или очаквате да се надприказвам с някого - просто ми изтрийте акаунта. Свободното ми време не е кой знае колко, а и е ценно за мен. Не бих искал да го изразходвам в негативни емоции, камо ми да ги създавам.

Поздрави!
lov - майстор
Господин Шопов с цялото си уважение към Вас ви уверявам че по никакъв начин не се опитвам да търся повод за конфронтация. Но пък си признавам честно когато отявлено някой се опитва да рекламира недостатъците на своята стока като предимство веднага ми светва червената ламба. Айде пак поредната уловка за балъци. А нали се сещате че за оптични системи съотношение цена качество може доста дълго да спорим. И точно за това ви споменах пластмасова оптика. И вообще дали си заслужава след като една професионална оптика се предполага че ще се използва минимум 15-20 години докато един такъв регистратор или каквато е да е подобна електроника 4-5 години.
Признавам си че дори не съм си направил труда да погледна какво предлагате и вероятно имате качествени артикули и не ви обвинявам в това. Но се опасявам че попаднахте в този форум както се казва на неподходящото място в неподходящото време и неподходящите хора за да се опитвате да спорите с тях.
Ако се навиете и представите модел който примерно изтестваме с аналогичен тип китайско менте и се окаже наистина по качествен обещавам, че ще ви стана безплатен рекламен агент.
stanetzz - специалист
Ето едно клипче, заснето с първия ми регистратор- почти като този от първия пост в темата, за около 30-40$ тогава. ЦЪК!
Не, че нищо не се вижда, но разликата със сегашната ми камера (купена преди 2 години от АлиЕкспрес за 130$) е доста осезаема- ЕТО клипче от нея (пусни на 1080p).
Вече всеки може да си направи сметката, доколко има смисъл изобщо да се ползва евтина камера, на която е абсурд да разчетеш регистрационен номер. И дали да дадеш 50-ина лв отгоре на български търговец, и да разчиташ на гаранция, или да си я поръчаш по-евтино от Китай, и ако се развали, да си я биеш ý главата.
Относно разликите в цената- ЕТО резултати от търсене на камера GS1000 в АлиЕкспрес- излизат такива и за 30$, и за 150$. Само че разликата в съдържанието на корпуса на едните и на другите е колосална. Също и в качеството.
ЕТО един полезен форум по темата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Видиорегистратор, плюсове и минуси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: