Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче - майстор
Кактусите са перфектни. Жалко, че от тях не става ракия. :? Пък и за салата не стават :lol:

Сега сериозно. Започни преустройството с такт. Малко по малко. Започни с ремонт на покрива. След това направи двойна плътна фасада по периметъра с височината на къщата. Постепенно съседите ще свикнат с твоите ремонти. Схващаш ли ми мисълта?
Didaki - помощник
Проблема е че съм на 500 метра от общината и ще ми скъсат задника =D Трябва да го направя някак си законово а нямам излишни пари :(
Чираче - майстор
Ами то не може хем душата в рая ,хем..... :lol:
ftubusa - специалист
=D> Може би са хиляди. Аз като един запален цветар те аплодирам.
pipilica - майстор
Може що да не може, ще е много идейно. Ми иди ги питай в общината, не съм сигурен ама май не е изрично упоменато с какво да е покрита къщата.
И един въпрос как мислиш да проветряваш щото нали се сещаш като напече летото какво става под поликарбоната. А и още как ще поливаш, къде ще се оттича водата, занчи трябва и хидро изолация тва са още кила на тавана.
Мда хубави са му кактусите.
ftubusa написа:
=D> Може би са хиляди. Аз като един запален цветар те аплодирам.
Ето да видиш десетки хилядиИзображение
Didaki - помощник
Благодаря,радвам се че ви харесват кактусите :) Относно проветрението мисля да направя на всеки скат кепенци и да ги открехвам лятото а освен това и мощен вентилатор за да не се застоява въздуха,поливането става с лейка,саксия по саксия а под плотовете ще сложа плитки тави в случай че на места се утича вода,освен това ще хидроизолирам с битулин...А ето и какво представлява покрива ми:

Прикачен файл

002.JPG
002.JPG (68.61 KиБ) Видяна 2580 пъти
ivouz - специалист
Поздравления за красивото хоби!
Разрешение за ремонт на покрива и си ти.
Защо не го направиш като пагода,така че, част от керемидите да останат.
На мястото на зелената ограда витрина нали искаш и другите да виждат кактусите!(приятелства и търговийка може да завъртиш)
Виж как си го представям аз:

Прикачен файл

оранж..jpg
Didaki - помощник
ivouz написа:
Поздравления за красивото хоби!
Разрешение за ремонт на покрива и си ти.
Защо не го направиш като пагода,така че, част от керемидите да останат.
На мястото на зелената ограда витрина нали искаш и другите да виждат кактусите!(приятелства и търговийка може да завъртиш)
Виж как си го представям аз:
Да,точно такава идея имам да я направя,даже си бях направил същия чертеж :) Само не знам дали няма да се заядат и какви документи ще искат.... При такава конструкция ще имам 70м2 площ за цветята и покрива няма да ми опира в главата-идеалният вариант е,дано не е много сложно с разрешителните....
Didaki - помощник
Ivouz,благодаря за онагледяването,малко не ме бива в боравенето с фотошопове :( А можеш ли да ми направиш същият макет но не толкова висок,да е на един етаж прозорци,не на два да видя как ще изглежда...Предварително благодаря :)
ivouz - специалист
Вкопан в тавана.

Прикачен файл

oranj2.jpg

Тема "Мога ли да си направя оранжерия върху къщата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: