• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
joe007 написа:
Да покажа и аз какво съм спретнал(с помоща на колегата :) )
Котел работещ с отработено масло направен с подръчни материали.
Тука е горивната камера и съда с маслото+"горелката"(в кавички защото горенето реално е в камерата.Изображение
Сглобяване на топлообменника
Изображение
Топлообменника с горивната камера
Изображение
Изглед отгоре
Изображение
Сглобен
Изображение
Камерата отвътре след горене.
Изображение
П.С. Съжалявам за големичките снимки.
Колега има интерес към твоята печка на отработено масло , дай телефон или мейл .
m.lukanov1951 - специалист
filmatoplo написа:
joe007 написа:
Тука е горивната камера и съда с маслото+"горелката"(в кавички защото горенето реално е в камерата.Изображение
Сглобяване на топлообменника
Изображение
Топлообменника с горивната камера
Изображение
Изглед отгоре
Изображение
Сглобен
Изображение
Камерата отвътре след горене.
Изображение
П.С. Съжалявам за големичките снимки.
Колега има интерес към твоята печка на отработено масло , дай телефон или мейл .
Това съм го виждал в един руски сайт.
joe007 - специалист
m.lukanov1951 написа:
filmatoplo написа:
joe007 написа:
Това съм го виждал в един руски сайт.
прати сайта че ми стана интересно :)
ktch_1964 - специалист
Колеги благодаря ,че повдигнахте отново темата за отопление с масло. На последък освен за пелети не се пише нищо друго.
Аз от 5 г. се отоплявам на отработено олио,като за целта съм преправил дизелова горелка да работи на олио,това с цената на
много време и опит-грешка. Недостатък на горелката е,че иска много чисто гориво . Този сезон по идея и чертежи от един руски
форум съм си спретнал горелка Бабинктон и с нея се родих,в момента се топля на старо палмово масло от заведенията като
запазвам олиото за колата. Горелката работи на:старо олио,палмово масло,моторно масло,дори съм я пробвал на мазут.
pipilica - майстор
Тва е интересно би ли дал подробности за тая горелка, кое как си направил. Колко харчи на киловат, ако си засичал точно.
ktch_1964 - специалист
pipilica написа:
Тва е интересно би ли дал подробности за тая горелка, кое как си направил. Колко харчи на киловат, ако си засичал точно.
Колега,ако си добре с руския отиди на "форумхаус-ру" от там ще почерпиш много информация,но има много за четене.
Моята горелка харчи около 1,5л на час и аз на око определям,че е около 12-15 киловата може и да не съм прав.
idealist - специалист
ktch_1964 написа:

Моята горелка харчи около 1,5л на час и аз на око определям,че е около 12-15 киловата може и да не съм прав.
Това означава ли, че за 24 часа гориш 30-ина литра гориво ?
Изобщо, дай инфо за разхода и времето на отопление на денонощие или седмица, или месец.
ktch_1964 - специалист
Колега Идеалист,това за расхода е много относително понятие и зависи от много фактори. При мен горелката работи от средата
на ноември,по коледните и новогодишни празници си беше студ и тогава расхода беше около 24–28лита за24 часа.
Горелката грее котел БУРНИТ-ВБС 25 и топля 130 кв. м. и200л бойлер.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Някой знае ли нещо за печка работеща с отработено масло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: