"Елдом" 80л,вертикален,475лв. - неръждаем с неръждаема гофрирана серпентина!
ivanovbg написа:А защо е нужно да сте така язвителен? Производителите дали са глупави да го правят?mir4oto написа:При 6 метра DIN 20 имаме 1 кв.м. площ, което означава, че при по-малка температурна разлика - по-голямо количество отдадена енергия. При делта Т40 градуса мисля, че излизаше около 20 квЕ доцент Мърчо, не всички знаем нещата като тебе. Ма трябва да си много умен да слагаш 20 киловата серпентина в бойлера за да имаш топла вода и да я включваш в 10 киловатова каминка![]()
![]()
Пък и искаш да си сгрееш къщата.
И спри да мислиш![]()
agj написа:Имам и още един въпрос :Някой ползвал ли е шевни неръждаеми тръби за серпентина?Или по точно ме интересува- ще има ли проблем при навиване на серпентината?Азщо си мислите , че непременно трябва да се огъва? При родителите ми на 80 литров бойлер съм сложил 2 метрова медна серпентина от тънката тръба за водопровод. Не е огъвана, а съм я направил като нагревател с помощта на това и си работи перфектно.
Поствам първите,които ми попадат. Те тук са с добро качество, както и Теси, от родните,са със сходни параметри.
http://www.sunsystem.bg/bg/boileri-i-bu ... php?id=233