• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idealist - специалист
ktch_1964 написа:
......
Благодаря !

Нека се абстрахираме от вид строителство, изолация, вид на дограмата и др.
За мен е важно да разбера режимът на работа в продължение на 24 (168, 710 и т.н.) часа.
Или казано по друг начин:
Горелката работи .... мин. , почива .... мин. за 24 часа.
...или струва ли си да се захващам да изработя за себе си подобна горелка и евентуално котел ?
ktch_1964 - специалист
Горелката при студена система работи около час и полвина до 60гр,системата е 240л.вода и чугунени радиатори.
После преминава в поддържане на температурата на водата на старт-стоп ,работи 15-20мин и почива 30-35 мин.
Това е хубавото на тази горелка,че може да работи и с по мръсно гориво,горивото го филтрирам само през стар
дамски чорапогащник.
idealist - специалист
ktch_1964 написа:
Горелката при студена система работи около час и полвина до 60гр,системата е 240л.вода и чугунени радиатори.
После преминава в поддържане на температурата на водата на старт-стоп ,работи 15-20мин и почива 30-35 мин.
Това е хубавото на тази горелка,че може да работи и с по мръсно гориво,горивото го филтрирам само през стар
дамски чорапогащник.

Благодарско !
turbocharged - специалист
Един литър отработено масло го изкупуват за преработване на 0.60 лв. Това е цената сега понеже петрола е евтин. Преди беше 0.70 и дори 0.80 лв. Къде е далаверата да го гориш. Да не говорим, че е забранено.
fbr - майстор
Къде има гориво с идентична калоричност на тази цена. И къде я пише тази забрана. А тези които продават сертифицирани горелки за такова гориво, как се вписват в тази забрана.
ktch_1964 - специалист
turbocharged написа:
Един литър отработено масло го изкупуват за преработване на 0.60 лв. Това е цената сега понеже петрола е евтин. Преди беше 0.70 и дори 0.80 лв. Къде е далаверата да го гориш. Да не говорим, че е забранено.
Колега къде съм писал ,че горя отработено моторно масло това, че съм пробвал не значи ,че използвам.
ktch_1964 - специалист
Колега Идеалист,какво е равитието по горелката при тебе? Реши ли да я правиш,или още събираш информация?
lz2skt - специалист
М ,да ако има кой да ти го купи маслото е по-добре да го продадеш,а с парите да си вземеш подходящо гориво за котела ....аз взимам от един комшия-майстор по някой литър и си го горя в работилницата.Правих горелка за котела ми Бош Солид 2000 с гравитачно подаване на маслото,но липсата на евтино масло и зацапването на огнището ме отказаха.Горелката сега съм я курдисал на една пернишка печка и ми върши работа но я паля рядко.Без подходящ центробежен вентилатор снабден с реостат нещата трудно ще се получат.Горелката е копие на тук видяната на съфорумеца Раптор.Върши работа,но само ако ти е подарък маслото...ако пък разполагаш с сериозни количества,по добре да се продадат ..вместо тепърва да мислиш за горелка и прочие и парите да се похарчат за друг вид отопление.
idealist - специалист
ktch_1964 написа:
Колега Идеалист,какво е равитието по горелката при тебе? Реши ли да я правиш,или още събираш информация?
Благодаря,че се интересуваш, но ме налегнаха проблеми от друго естество.
Когато настъпят по-добри времена ...
Това не пречи да се трупа инфо и съответно да се изчистват вероятни проблеми.
petrol c20xe - напреднал
Здравейте направих такава печка като от чертежите на колегата RAPTOR но нещо не гори както трябва не знам дали вентилатора който ползвам е достатъчен той е от парно на УАЗ задното парно също така и тръбичката по която капе маслото съм е пуснал по надолу спазил съм да капе точно в центъра и от долу на тръбата за въздух съм пробил дупки 3 мм единственото е че тази тръба за въздуха е на 60 мм от дъното ако има голямо значение това .Няма стабилно горене според мен дайте съвети
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Някой знае ли нещо за печка работеща с отработено масло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: