Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_mil4ev - специалист
Харесва ми като идея. Къде ги видя тези пакети? Със обикновеното зарядно обаче няма да мога да ги зареждам или се бъркам?
hidrazin - майстор
stefan_mil4ev написа:
Със обикновеното зарядно обаче няма да мога да ги зареждам или се бъркам?
Няма да можеш.
:partyman:
Имам в къщи батерии 18650 (3.7V Li-Ion) чистак нови, по 3500mA. 3 от тях ли да сложа вместо стария пакет батерии или е по-добре да вградя това: http://panda-bg.com/product.php?lang=bg&code=365040
lov - майстор
Тези 18650 са предвидени да отдават малък ток. И ако са със защита просто ще изключат а ако я няма се палят. Другия акумулатор става стига да можеш да го събереш и да имаш после необходимото зарядно за него защото и той ще си замине бързо ако не се зарежда правилно.
И вообше живота на батериите зависи най вече от зарядното усройство. За съжаление евтините инструментчета са оборудвани с измиуслени зарядни. Изключение може би правят такива с литиеви батерии и то до някъде защото там просто няма как да се получи защото има после БУМ.
Този акумулатор не се ли зарежда с обикновено зарядно за акумулатори? А какви Li-ion батерии ще ми препоръчаш в такъв случай?
gogyto - специалист
Брех, добре се е получил сряза на батерията, май че
трябва и аз да се оглеждам за дремел, че имам няколко батерии тука за рециклаж..... :roll:
lov - майстор
Отвори ''Чичо Гошо'' и напиши това lipo 14.8v battery.Може и да смениш напрежението на пакета който търсиш, че не знам какво те сърби точно. Не искам да давам директен линк защото ще се сметне за реклама. Па гледай и си избирай по цена капацитет и марки колкото искаш но преди това се запознай всеки един от видовете батерии как се зареждат. Защото за теб обикновено зарядно може да значи едно а за друг такова с което си зарежда акумулатора на колата и познай на това малкото акумулаторче кат му изпраскаш 5А какво ще му се получи.
Аз ползвам това което се вижда на фона на първата снимка с батерията на скила.
В крайна сметка пратих батерията за рециклиране. Не ми се занимава с направа на заредни. Обаче сега видях, че винтоверта е за 9.6V, а батерията му е 12V. Така го взех употребяван с умрялата батерия. Сега ме притеснява новата батерия да не му вземе акъла.
moimoimoi - майстор
ти колко мислиш че му е акъла :lol:
па обади се на г-н рециклатора да я направи 9.6в
а зарядното с което я зареждаш универсално ли е?примерно от7.2-14.4волта?
Има хляб в него все още :) Обадих се да я направят каквато трябва да е, иначе зарядното си е оригиналното, универсално. Все пак за 50лв го взех. Колкото и да искара файда е. Хареса ми защото има и ударна функция и нямя да нося перфаратор да дупча стени за няколко дупки.

Тема "Рециклиране на капсулована батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: