Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
димитар кисиов написа:
имате ли наблюдения как работи горелката при поставяне няколко пъти на ден дърва в котела ...
Настоящия котел е предвиден именно за комбинирана работа пелети/дърва:
n.ganev написа:
... В този си вид котела е разработен за комбинирана работа - пелетна горелка която разпалва твърдо гориво / за по-бързо /... :-D .
димитар кисиов - специалист
ясно е че котела може да работи с дърва и пелети едновременно .ще се икономисат ли
пари от икономията пелети ако няколко пъти на ден се слагат ненацепени дърва без да се спира работата на горелката .имали резон да се прави тази гимнастика или е бесмислино защото и дървата не са без пари какви са ви наблюденията . :? :? :? :?
filmatoplo - майстор
За да се горят дърва иска скара, дървата ще направят пепел която ще задръсти скарата -след това пламък на горелката няма да премине през нея. За мен двете горива по този начин са несъвместими, ако в котел на дърва се пущат пелети от шнек докато гори дървата по може, ама пак е тъпо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами зависи - имам клиент, който има доста кубици отпадък от строителна дървесина - греди, дъски, шперплат - поне за 2-3 години - гори си ги в Експерта, пък нощно време и като дойдат "децата" (синът и снахата) минава на пелети. Котел с високо КПД, който без никакви преустройства минава от едното гориво към другото, дори и автоматично. Няма много такива. Наистина е добре да се погледне скарата дали не е събрала пепел, но тя е наклонена, което помага за самопочистване
n.ganev - майстор
LazarGanev и filmatoplo, здравейте! Миналата седмица видях новата скара която преминава тест и за сега не се е задръствала, но се работи по въпроса за скарите, а и не се знае какъв кофражен остатък ще бъде подаден и какви гвоздеи ще попаднат в огъня - LazarGanev има опит с тези неща :lol: .
filmatoplo - майстор
Не визирах котела на Грейко, там може и да стане. Сега повече ме драска разработка на котле с голям шепелник който посредством горелка Грейко да горя слънчогледови пелети. Тествам такива и съм доволен от калоричност, но правят пепел която в моя случай чугунения котел не може да поеме. Мисля върху висок пепелник около 50 см .пепелта е финна бяла като сняг но затрупва горелката за 8 часа. Заслужава си заради цената на пелетите и възможността да ги гори горелката.
n.ganev - майстор
Дерзай, че ще помагаш :cool: . Днес мислех да пробвам едни пелети #-o ама бях забравил, че трябва да карам НаШта в Ловеч на Род. среща - Малиииииииииииииии к'ви майки видях докато чаках #-o . И утре еден / времето е наше /.
filmatoplo - майстор
Окото трябва да се оплаква от време на време, да е прецизно за горелките :wink:.
LazarGanev - "Велик майстор"
От една седмица съм на слънчоглед - поне 2-3 дни няма проблеми. Днес е неделя, сутринта изхвърлих пепелника, ще го оставя да се напълни и ще снимам
n.ganev - майстор
Абе то - очи пълни пък ръце празни :-D .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: