Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
mitko64 написа:
Eто нещо хитро пак в Германия http://www.lidl.de/de/florabest-telesko ... re/p192485
По- добро решение пак на тази фирма ел трион с телескоп 550 Вт 4 или 4,5м в разтегнато положение. Пролетта беше на промоция.
Дължина на шината май 35 см /разтегателния телескоп е алуминиев с шестоъгълно сечение. Преди 3 седмици се справи с клони на орех 20 и 12-14 см диаметър
ZEDYCUS - майстор
griffin
Споменете и на какво става фрезера след такова рязане, аз оня ден копах едно пдч и буквално предните 1-2 милиметра от фрезера бяха сдъвкани хихих :).
Моя доктор ми дава да го пипам(пдч-то) :lol: и ако е качествен фрезера кара много. Явно си бил на много високи обороти, за да го сдъвче веднага. На плотовете(топовете за грифин :) ) е дебел ламината,а с един прав фрезер на Тренд 1/4 (оказа се за обработка на Кориан- бонус към фрезата беше) досега съм напаснал вече 5-6 без да кърти. :partyman:
prascho - майстор
Не схванах каква е разликата между плоска и закръглена част на основата на едно ПДЧ?
ZEDYCUS - майстор
Спирам да спамя. Става въпрос за основата на оберфрезата. :-D
mitko64 - майстор
lov написа:
Същото като функция чисто китайче върши същата работа и като здравина вероятно не отстъпва на това вероятнозащото го ползвам от няколко години на сериозно натоварване. Към то 150 дръвчета всяка година а го купих на шега за да си свърша работата само и струваше 15 кинта.
И аз имам китайче Орион за 16 лв. и прът бояджийски за 12 лв., но тези със скритото въже са скъпи, а мен поне ме вбесява заплитането на въжето, отделно пръта се товари не по оста(на това може да се измисли нещо) и се гъне като въдица.
themask - специалист
mitko64 написа:
lov написа:
Същото като функция чисто китайче върши същата работа и като здравина вероятно не отстъпва на това вероятнозащото го ползвам от няколко години на сериозно натоварване. Към то 150 дръвчета всяка година а го купих на шега за да си свърша работата само и струваше 15 кинта.
И аз имам китайче Орион за 16 лв. и прът бояджийски за 12 лв., но тези със скритото въже са скъпи, а мен поне ме вбесява заплитането на въжето, отделно пръта се товари не по оста(на това може да се измисли нещо) и се гъне като въдица.
Както казал мъжът, чиято жена му направила стриптийз за 5 лева - евтиното си е евтино :wink:
pachosz - специалист
EDI написа:
Дa, кaто при циркулярa.С оберкaтa могaт и плотове дa се режaт, стaвa перфектен ръб.Aз и сегa режa, aмa със стяги имaлко по-бaвно стaвa нaстройкaтa нa водaчa.
Много отдавна не съм правил тоя фокус с линията.
Ползвам си шаблон, в случая може и права линия да е, ама фрезер задължително за копиране, с лагер. С него кеф ти право, кеф ти криво... какъвто шаблона, такъв и детайла.
Ей такива ползвам сега, даже ги давам да ги заточват като почнат да къртят, щото хич не са евтини. Евтините обаче почват да къртят след 3-5 метра, а тоя кара над 50-60 метра преди да почне да кърти.
Изображение
Като пуснат и Парксайд такива, от тях ще си вземаме :wink:
EDI - майстор
А,а ще пуснат челен с лагер, има да чакаме. :lol: Аз от няколко години така си режа плотовете, понеже нямам голям циркуляр, а на ръчния не мога да вярвам.Според случая или ползвам прав, като водя по плочата на фрезата, или прав с лагер по линеала, ама зависи какво режа..А СМТ-то от снимката си е скъпичък, но си заслужава.Моя вече го карам няколко години и си е идеален все още, режа само дърво и то в любителски количества.
ZEDYCUS - майстор
С тоя фрезер ще трябва два пъти да режеш нещо, един път грубо със зегето и един път цялата дълбочина с фрезата по шаблона с макс 3мм отстояние(плот 3-4 см :? ) На един пас по шаблона малко трудно. :lol: А зависи колко е дебел и шаблона , може да не стигне и работната дължина на копир фрезера. С правия фрезер с копир втулка подаваш по малко без да тормозиш фрезата за криви детайли. :partyman:
mitko64 - майстор
To зависи сигурно какви плоскости режеш. Преди няколко дни се заиграх да си превя от рендето щрайхмус( идеята я взех от форума), та се наложи да се фрезоват няколко ПДЧ плоскости . Едните бели от мивка(жената я донесе навремето от Германия), тях нямаше проблем. Взех обаче едни вратички от гардероб, преди 30 години и изненадата ми беше огромна когато започна да хвърля искри правият фрезер. Предполагам в ПДЧ- то има пясък.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: