Към Лазар Ганев:Нали правеше замервания на калоричността на различните пелети от различните производители?Продължаваш ли, или се отказа??? Щеше да постнеш таблицата с резултатите.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Да,започнах,имам някои резултати, но в резултат на някои промени на странната ОИ останахме 2-3 дни на студено и за не ям бой - махнах набързо топломера, защото май погрешно обвиних него за слабата циркулация. Сега ще трябва дата слагам пак и да пробвам наново. Много са малки отворите на топломера и придружащите го кранове, макар по характеристики да отговаря. Сега ще сложа големи кранове, поне само топломера да е спънка. Иначе самите резултати са нормални. Отначало бях много шокиран от ниска калоричност, но причината се оказа неочаквано ниско КПД на котела - 65% и като взех предвид се получи нормална калоричност 4,5-5Kwh, каквато се декларира, само при едни евтинки се получи 3,5.
димитар кисиов
- специалист
лазаре според твоя клиент използваики строителна дървесина ,колко пелети икономисва .правел ли е проби при приблезително еднакви атмосферни условия .аз в момента наблюдава работата на смесен режим и съм учуден от пренебрежимо малката разлика в икономията на пелети .мисля си дали не се бъркам с разликата на атмосверните влияния .дали прословутата икономия не се оказва майка на мизерията . ще наблюдавам работата със и без още малко и пак ще сметна може ли някъде да бъркам в сметките според теб.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами зависи от гледната точка - понеже къщата е голяма и студена, отоплява се нередовно, то когато решат да стоплят отиват 4-5 чувала пелети на ден. Дъските на двора са безплатни, без друго пречат, така че като влязат в котела спестяват по 5 чувала пелети. Ако трябва дърва да се купуват на нормални пазарни цени икономията е никаква, но идеята на Експерта е основно да се горят пелети, а като ти падне някой отпадък - я палет, я отрязано дърво от градината, клони, да не се чудиш какво да ги правиш.
Evgeniy
- майстор
Evgeniy написа:Получава се средно по 1.5 чувала - 22.5 кг.за 24ч. пелети от слънчогледова люспа за изминалия месец.Така.
Преди 10 дни заредих 170 кг букови пелети добро качество, според всички, ползващи ги. Те ме топлиха 9 дни и в бункера имаше около чувал останал в края на 9тия ден, като не броим количеството в шнека. Ако приемем, че разхода е 18 кг за 24ч., то равносметката е следната :
- по голям комфорт при дървесните
- за 9 дни пепелта е колкото за един ден слънчогледови. Не по тегло, но слънчогледовите си стоят със рехава структура с голям обем.
- Ценово ще се изравни резултата, ако буковите са на цена 250 лв за тон.
- Ако приемем, че буковите са 4.8 Кв/кг при това сравнение слънчогледовите излизат 3.84 Кв/кг. (Това може и да не е точно така, поради по-малката големина и оттам влошено подаване на въздух между самите пелети, което не прави перфектното изгаряне)
Не претендирам за коректни настройки нито при слънчогледовите нито при буковите. Това е относително сравнение.
n.ganev
- майстор
Да , ама не - както обича да казва един от любимците ми Петко Бучаров. За да бъдат в джаза и да разберат доста неща Евгений, хората четящи и искащи да научат някои неща трябва преди това да се позаинтересуват да знаят кой къде се намира. Инж. Гичев, аз лично знам за постиженията / адмирации и ще ПИТАМ / съжалявам че не мога да отделя време но бях много радостен от това което видях. Специални ПОЗДРАВИ!
batboby
- напреднал
Вчера най-накрая успях да пусна софта за интернет визуализация на работата на горелката. Пускам данни за работата при външна температура -9°С и вътрешна 23,5°С. Топля къща около 200кв.м + БГВ. Подаваната вода към подовото е 35°С. През нощта Р1 беше 0.7/20сек и при това положение температурата в буфера беше 80°С и разход около 1.4кг на час, сутринта намалих на 0.6/20сек като t° на котела спадна на 75°С, а разхода вече е около 1.2кг. Всички данни са при горене на слънчогледови пелети.

ico_3
- специалист
Нищо не казахте за моя проблем а положението се влошава.Вдигнах темепературата на котела на 75 градуса помпата тръгва на 65 градуса и задържам температура на водата над 60 градуса и въпреки това теча се увеличава.Възможно ли е да е това че клапата на комина е почти затворена вие вашите как ги държите
alex_serviz
- специалист
При мен миналата година без ламарина в бункера на котела ( Дакон, е тогава беше и с друга горелка ), нямаше никакъв теч по комина. Даже беше изчистил повечето остатъци от теч по външната част на комина, останали от въглищата. Но тогава и t димни газове беше значително по-височка.
Тази година със сложена ламарина в бункера t димни газове спадна драстично, но за сметка на това тръгнаха едни течове от комина - не ти е работа!
Та явно е въпрос на някакъв баланс/компромис между висока t димни газове или течове по комина...
Нали знаете приказката: Не може онова нещо пъхнато там, където не трябва и душата в рая!
Тази година със сложена ламарина в бункера t димни газове спадна драстично, но за сметка на това тръгнаха едни течове от комина - не ти е работа!
Та явно е въпрос на някакъв баланс/компромис между висока t димни газове или течове по комина...

Нали знаете приказката: Не може онова нещо пъхнато там, където не трябва и душата в рая!

alex_serviz
- специалист
batboby написа:... През нощта Р1 беше 0.7/20сек..., сутринта намалих на 0.6/20сек...По-добрия вариант според мен е 1.4/40 сек ( съответно 1.2/40 сек ), и за другите степени - също по-голям цикъл. Да има време новопостъпилите студени пелети да се загреят, да започнат да отделят газ и да се осъществи и пиролизно горене.
Аз също бях намалил цикъла при мен на половина, но го върнах на първоначалните стойности.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература