Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milo65 - специалист
Според мен е възможно да ти е от затворената клапа, но и от не добре изолиран комин. Нека хората с повече опит да кажат. При мен клапата е напълно отворена.
batboby - напреднал
alex_serviz написа:
batboby написа:
... През нощта Р1 беше 0.7/20сек..., сутринта намалих на 0.6/20сек...
По-добрия вариант според мен е 1.4/40 сек ( съответно 1.2/40 сек ), и за другите степени - също по-голям цикъл. Да има време новопостъпилите студени пелети да се загреят, да започнат да отделят газ и да се осъществи и пиролизно горене.
Аз също бях намалил цикъла при мен на половина, но го върнах на първоначалните стойности.
Това сега мога ли да го променя без да гася горелката?
filmatoplo - майстор
Както си гори горелката си влизаш в менюто и си правиш нужната промяна по настройките.
batboby - напреднал
filmatoplo написа:
Както си гори горелката си влизаш в менюто и си правиш нужната промяна по настройките.
Сега го пробвах, става въпрос дистанционно, не става. Изписва, че горелката трябва да е в STANDBY.
alex_serviz - специалист
Ако си при горелката - както ти каза Филма. Иначе дистанционно - обръщаш я в STANDBY ( цъкни с левия бутон на мишката на STATE ), след това променяш порциите и циклите, записваш/задаваш ги в горелката, след това си я пускаш отново да работи.
stilian20 - специалист
ico_3 написа:
Нищо не казахте за моя проблем а положението се влошава.Вдигнах темепературата на котела на 75 градуса помпата тръгва на 65 градуса и задържам температура на водата над 60 градуса и въпреки това теча се увеличава.Възможно ли е да е това че клапата на комина е почти затворена вие вашите как ги държите
С изолация на целия комин би трябвало да се реши проблема.
Evgeniy - майстор
За, тези, които си свалят статистика с програмата - поиграх си и направих един макрос дето рисува графики и представя данните в малко по-човешки вид:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Отворете файла (примерно с двойно щракване), като разрешите макросите.
Заредете си вашият CSV файл. След това идете на tools - macro и изберете macro1 - run.

Имайте предвид, че:
- десетичният разделител на файла е точка. Ако при вас е запетая, трябва да го подмените в notepad.
- обработват се максималния брой редове. Ако имате записи от половин ден, ще видите половин графика.
- стойностите са в часове, като 1.5 часа = 1:30, за горивото в килограми, като се пресмятат само тези, натрупани през времето на записа.

P.S: Поради оплакване от колеги че не се получава добре графиката на статистиките при различни версии, а също и при офис на български промених макроса да работи на офис 2003, 2007 и 20010.
Ако инсталацията е на български ползвайте файла NPBC - BUL.xls, ако е на английски - NPBC.xls.

Прикачен файл

Greyko.zip
(23.14 KиБ) Свален 177 пъти
Последна промяна от Evgeniy на чет фев 12, 2015 3:05 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
LazarGanev написа:
От една седмица съм на слънчоглед - поне 2-3 дни няма проблеми. Днес е неделя, сутринта изхвърлих пепелника, ще го оставя да се напълни и ще снимам
Днес е вторник, показвам резултата от двудневно горене на слънчогледови пелети. Ще оставя котелът да работи още 2 дни без да чистя пепелника.

Прикачен файл

IMAG0399.jpg
alex_serviz - специалист
Усещам как повечето ще минете на слънчоглед ( или поне ще пробвате ). :!:
plamenmaistora - специалист
Evgeniy написа:
За, тези, които си свалят статистика с програмата - поиграх си и направих един макрос дето рисува графики и представя данните в малко по-човешки вид:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Отворете файла (примерно с двойно щракване), като разрешите макросите.
Заредете си вашият CSV файл. След това идете на tools - macro и изберете macro1 - run.

Имайте предвид, че:
- десетичният разделител на файла е точка. Ако при вас е запетая, трябва да го подмените в notepad.
- обработват се максималния брой редове. Ако имате записи от половин ден, ще видите половин графика.
- стойностите са в часове, като 1.5 часа = 1:30, за горивото в килограми, като се пресмятат само тези, натрупани през времето на записа.
С коя програма отваряш файла? :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: