• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
Напълно е възможно.
nv952 - майстор
В допълнение-Разстоянието между двете кръстовища е не повече от 500м Вярно е че заради нещо си дето строят стават огромни задръствания ама 42л при положение че той казва че гори 10л.
Аз единият път се нахаках там и нямаше как ....вече се схванах на хорото и за 10 мин минах.
Нямам се на идея колко литра гори двигател на място но според мен около 1-2л на час. :?
Пък може и повече не знам. :)
ivanovbg - майстор
На празен ход зависи. Бензинките са около литър , а и отгоре в зависимост от температурата на колата. Ако е още студена.... Това ще рече, че за 10 мин около 0,16литра гориво. минал си 0,5км и се почва сметката, с 0,36литра - километър.С 36литра при същата скорост ще минеш 100км :wink: А като прибавиш и разхода за фарове, парно, нагревател задно стъкло... Напълно нормален разход е 42/100. Само фаровете харчат 0,1литър бензин на час.

Средния разход го смята компютър, не Хидразин :lol:

:partyman:
Gadnyara - специалист
Егати, какво толкова - 42л/100.
При отчитане на разхода при Мазда6 (от статията) показанието не се превключва от [л/100км] в [л/ч], когато колата е спряла. Ако го имаше, както VW например, щеше да показва около 20/100 и отделно към 1.5л/ч и статия нямаше да има. :cool:
schuldiner - майстор
hidrazin написа:
Ако някой не знае какъв е разхода на автомобил при работа на място.... Ми да пита.
:partyman:
Как се смята? На мен по косвени данни ми е около 60% от разхода на ход, ама няма как да засека по-точно. А на някои "умни" разходомери като не пипаш педала просто отчита нула.
montoya - майстор
Те затова разходомерите са умни, на предавка при спускане има едно нещо дето му викат принудителен празен ход, т.е спускаш наклон на някоя предавка, не пипаш педала на газта, оборотите са над 1200-1300, в двигателя НЕ влиза гориво, разходомера показва 0.0
ArturDent - Почти Безобиден
montoya написа:
... не пипаш педала на газта, оборотите са над 1200-1300, в двигателя НЕ влиза гориво, разходомера показва 0.0
Да бе, да не влиза...
Я изгаси колата и на скорост се спусни по същия баир... май ще има разлика.

Или ако любител на екстремното, по наклона натискаш съединителя, изгасяш двигателя и пускаш съединителя.
После се молиш колата ти да не дизел, щото ще излетиш през джама.

Принудителния празен ход без разход на гориво го има само в дебелите книги.
kuuuuuul - майстор
При спускане по наклон(и не само по наклон) с вдигането на кракът от педала дюзите се изключват. :!:
nv952 - майстор
ArturDent написа:
montoya написа:
... не пипаш педала на газта, оборотите са над 1200-1300, в двигателя НЕ влиза гориво, разходомера показва 0.0
Я изгаси колата и на скорост се спусни по същия баир... май ще има разлика.
:? Лятото направих точно това....просто за опит.
Пак по надолнище (от село към Бургас без трафик) изгасих двигателя и колата по инерция си върви.Когато вкл на 4-та колата сама си запали и продължи да да се движи на 4-та скорост.
DundyTheCroc - майстор
Гасенето при спускане на съвременен автомобил с усилвател на волан, спирачки, ABS и т.н. за мен е самоубийство. Спуска се на подходяща скорост без газ, при обороти в диапазона 1300-1500 и нагоре подаването на гориво автоматично спира. Според ситуацията може да се спуска и на свободна скорост.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: