Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Дървения материал мина през сушилня, а колко процента влажност е имал не бих могъл и да зная, а и не ми влиза в работата.
ivouz - специалист
Значи да обобщим:
Ако е мокър Бохемия и Резистолия.Ако е сух може и изг. масло.
Грабвайте влагомерите........на бой......
zayko_bayko - специалист
Вадим,
Имам питане.
Покрива е направен.Керемидите са сложени.Понеже много бързах да покрия къщата/много валеше/, не съм обработил гредите и дъските с никакъв препарат.Сега на отделни места по някои греди забелязвам плесени. Подпокривното пространство е сухо, но явно някои греди са се понамокрили при строежа.
Може ли сега да се обработят дъските и гредите с "РЕЗИСТОЛ"?
Може ли с четка и валяк да се нанася или трябва да се пръска?
Колко струва?
с уважение zayko_bayko
Вадим Владимиров - специалист
Според мен за предпочитане е да се напръскат. С обикновена пръскачка. Но появата на плесен при завършен покрив не е нормално явление. Може ли по-подробно за използваните материали и технологията на покриване?
zayko_bayko - специалист
Вадим,
технологията е следната: Греди, дъски, мембрана трислойна/мисля чешка/, летви и керимиди.По време на направата на покрива валя доста силно и материала се навлажни доста. След това 'уж" изсъхна от слънцето. Плесен има само по две три греди. Подпокривното пространство е проветриво/капандурата през която ще се качвам от гаража не е сложена/, от никъде не тече, не е влажно. И като стана дума за капандура, дай информация къде да си поръчам капак за капандурата заедно със стълба, която се събира.В "нета" има само по 2,85м. а при мене от пода до тавана е 3 метра.
zayko_bayko

Тема "ИМПРЕГНИРАНЕ НА ДЪРВЕНА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: