Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
alex_serviz написа:
При този страничен монтаж на горелката ( визирам като при Лазар ), като се наложи чистене/чегъртане на огнището ще е голям гърч. Ако е на вратата пък ще е бая по-ниско и пепелника ще стане плитък. Изобщо, както казват хората: Две добри има само в покера! Не, че знам да играя покер, де!
Със следващия котел положението ще е по-добро ( имам в предвид по-високата врата, ако така я направят ).
Най добре ще е да може да се чисти отгоре като при Боша ама при мене сега малииии върху плочите можеш да си готвиш а при Грейкото се топли водата =D>
n.ganev - майстор
alex_serviz написа:
Със следващия котел положението ще е по-добро ( имам в предвид по-високата врата, ако така я направят ).
Ще!
Какво да се прави? - Така е в слънчогледовата нива. Иначе в гората е по друг начин.
Майсторе, слагай гърнето с бобеца :yawinkle: . А на мен ми се смеят, че си суша там в тавичката шипки и глог :lol: .То там си суша и обувките след лов ама ако ги бях снимал както са кървави някой ще си помисли, че и суджука пека там и ще вземе да ми открадне пецата Баси :? .
Последна промяна от n.ganev на чет фев 12, 2015 10:19 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Може да кара поне още ден-два, но изхвърлих пепелта - три равни пепелника. Разбира се може казанчето да е по-високо и дълго, но и така не е проблем. Прави пухкав налеп, който е по-здраво прилепнал към ламарините, отколкото пепелта от дървесните пелети, но се сваля лесно - пробвах с една лопатка от аксесоари за камина, остъргах най-достъпните зони. Димогарните тръби не съм ги чистил около месец. От дървесните пелети остава полепнал пепел по стените, който се сваля с мека четка, докато от слънчогледовите налепа иска стъргане, макар да не е трудно. Не знам как ще е при ниска температура на котела - аз съм с трипътен вентил Термовар на 61*С и реално температурата се върти около 68-70*С със слънчогледовите и до 75*С с дървесни. Досега (втора зима) горивната камера не съм я чистил, не е имало нужда, но пък и в суспенд не е влизала. Суспенда от една страна е по-добре от режима на често спиране и пускане, но от друга страна е по-кофти от постоянна работа.
Не знам за бобеца, ама моя стар котел го подарих на един клиент и той веднага му намери приложение - сложи му фурничка на комина и е готов за Трифон Зарезан - докато реже асмата пържолите са готови :)

Прикачен файл

IMAG0386.jpg
n.ganev написа:
alex_serviz написа:
Ще!
Какво да се прави? - Така е в слънчогледовата нива. Иначе в гората е по друг начин.
Майторе, слагай гърнето с бобеца :yawinkle: . А на мен ми се смеят, че си суша там в тавичката шипки и глог :lol: .То там си суша и обувките след лов ама ако ги бях снимал както са кървави някой ще си помисли, че и суджука пека там и ще вземе да ми открадне пецата Баси :? .
Преди няколко поста буренце с ракия сега суджук май няма да е зле да дойде човек при теб за обсъждане на някоя схема за свързване на пелатна горелка :-D
brat4eda_81 - специалист
направихте вече фурор с тоя слънчоглед ,днес говорих с един производител разправя страшни работи ,само до бой не са стигнали още за тея люспи, първо му се молили да ги взима ,чудел се какво да прави и инвестирал в линия за пелети 30 бона , а сега нестига че плащал за люспата а ми се почвили и такива които предлагат по висока цена и му подбивали пазара :axe: :rolleyes:
n.ganev - майстор
Супер! Сега се чудя дали да не викам майстора с боба, да вземам суджука, да предложа на Филма да вземе Алжирка и да палиме гащите и - Варна! или пак да ходя на Узана че вечерта тъста ме е канил да черпи за рожден ден :? . Май ще помисля до Зарезан. Иначе още чакам да ми донесат костилки от сини сливи ама трябва да измисля механизиран начин да ги начупя по на половина че ще са от едри сливи - " Стенлей".
Видях, че има нов отговор. brat4eda_81, нали знаеш вица за това колко дявола пазят в ада казана на българите :yawinkle: ?
Всичко е относително със слънчогледа е по евтино но пък и доста по мръсно трябва си чистене които е карал на дървени и може да си ги позволи ще продължи на тях.Който не може да си отдели известно време на ден за котела едва ли ще остане на слънчогледови.
n.ganev написа:
Супер! Сега се чудя дали да не викам майстора с боба, да вземам суджука, да предложа на Филма да вземе Алжирка и да палиме гащите и - Варна! или пак да ходя на Узана че вечерта тъста ме е канил да черпи за рожден ден :? . Май ще помисля до Зарезан. Иначе още чакам да ми донесат костилки от сини сливи ама трябва да измисля механизиран начин да ги начупя по на половина че ще са от едри сливи - " Стенлей".
Видях, че има нов отговор. brat4eda_81, нали знаеш вица за това колко дявола пазят в ада казана на българите :yawinkle: ?
Лошо няма даже се чудя дали да не си направим някъде един семинар :drinkers: на собствениците на Грейко да обсъдим новости да дадем предложения и препоръки :partyman:
filmatoplo - майстор
Не сме ние ,мафийката не спи ,от днес нататък тези суровини са заети ,край с евтинията и чуденето какво да се прявят костилки ,люспи и други .
n.ganev - майстор
maistora1965 написа:
n.ganev написа:
alex_serviz написа:
Ще!
Майторе, слагай гърнето с бобеца :yawinkle: . А на мен ми се смеят, че си суша там в тавичката шипки и глог :lol: .То там си суша и обувките след лов ама ако ги бях снимал както са кървави някой ще си помисли, че и суджука пека там и ще вземе да ми открадне пецата Баси :? .
Преди няколко поста буренце с ракия сега суджук май няма да е зле да дойде човек при теб за обсъждане на някоя схема за свързване на пелатна горелка :-D
maistora1965 написа:
n.ganev написа:
Лошо няма даже се чудя дали да не си направим някъде един семинар :drinkers: на собствениците на Грейко да обсъдим новости да дадем предложения и препоръки :partyman:
Малка сватба и банкет до 20 човека ги спретвам за 45минути, ракията е гроздова преварена 43градуса и 3секунди и я консумираме с блажно мезе - нали сме Балканджии :drinkers: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: