От мобилни телефони до цифрови камери
lov - майстор
hidrazin написа:
Оказа се че не мога да си намеря из нас микро картата памет. :?
Сега чакам да мине китайската Нова година че да си заръчам една карта.
:partyman:
Не те съветвам от там едно е че цените са почти еднакви за качествена карта тука и поне ако е ментак ще можеш да му строшиш главата скеф.
Особенно 16 гб и нагоре дето се предлага на тънка цена е пълен ментак и явно е технологичен брак защото както и да я форматираш нищо не става или се скапва окончателно и не подлежи на възстановяване. Преди правеха този номер ама имаха поне реално 8 гб. и от там на горе си е измама. Можеха да се форматират на ниско ниво и да работят поне до реалния си капацитет но тези сега няма оправия или не е намерено решение. И с флашките е същото положение но на тях поне може все още да им се врачува :lol: и да ти излезнат без пари щото както откриеш диспут и търговеца веднага се съгласява на връщане на парите само да спаси рейтинга.
Така са ги омазали че ако не ги тестваш специално няма да разбереш или поне ще е късно като си загубил информацията. Записва си според капацитета е малко бавничко нищо че ги дават за висок клас. Виждаш си папките вътре но като отвориш или файловете ги няма или са повредени. И защо казах по горе че вероятно са технологичен брак. От 4 карти с които си играх ония дни всичките по 64 гб всяка една имат обаче различен остатъчен реален капацитет. И се върти от 5 и нещо си до 7 и нещо си но никога дори близо стандартния размер.
Ще ме извините че омазах темата с това отклонение ама утре или ще забравя или ще ме домързи да пиша.
hidrazin - майстор
sstefanov написа:
В Кауфланд има евтини MicroSD карти.
Евтини, евтини, колко да са евтини? За 32GB MICRO SD примерно и клас 10 ?
Щото от "тъпите" китайци съм си взел такава карта. Само дето има един проблем - компа ми не може да чете и записва толкова бързо колкото картата може. :lol:
Прикачен файл:
Lexar rrofi.jpg
lov написа:
... Не те съветвам от там .....
Споко. Знам за какво иде реч. Едни китайки се опитаха ама не мина. Та калпава карта 7GB с четец ми излезе за към 2$.
Де не съм изпил една водка? :-D Ама си направих кефа да станат на луди калинки. И си заслужиха двата долара за кефа. :prayer:
А картата по-горе наистина е убиец! Само дето не е 10-15 лева. И MICRO SD пак от него ще си взема.
Както всички знаят - ЕВТИНИТЕ НЕЩА ВЪРШАТ ЕВТИНА РАБОТА !!!
batkoradko написа:
Е моята е по-нюню, 60х50х15, но имам sd карта трепач 32GB. Открих и меню на руски и вече съм направил 132 клипа - незнайно как.
Дано да е трепач. Сега ще чакаме клипове за да видим какво и как снима.
И да ти е честит подаръкът!

P.S. Към lov - всичко е така. Картите са перефлашвани за да показват примерно 64GB и компа ти ги показва че са толкова.
Като почнеш да записваш, той пълни докато има реална памет. После почва да "пише" по несъществуващи адреси.
Като провериш, файловете ги има. Като почнеш да ги четеш или реконектнеш ги няма. :-D
За някои флашки има оправия. За micro SD картите няма. Трябва да знаеш колко физическа памет има и да не я надвишаваш.
Иначе за 2 долара карта 7-8GB става за музика и други също толкова маловажни неща.
Тези карти не стават и за DVR-и за коли. Има си някои елементарни програми за проверка на карти/флашки преди да се потвърди покупката.
Малко дълго стана и не съвсем по темата, ама мисля че ще е полезно. :)
Последна промяна от hidrazin на пет фев 13, 2015 12:02 am, променено общо 1 път.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Сега ще чакаме клипове за да видим какво и как снима.
Клипчетата ....тук :arrow: viewtopic.php?f=36&t=49469
Да си направя малко реклама на темата :-D
lov - майстор
hidrazin написа:
Картите са перефлашвани за да показват примерно 64GB и компа ти ги показва че са толкова.
Като почнеш да записваш, той пълни докато има реална памет. После почва да "пише" по несъществуващи адреси.
Като провериш, файловете ги има. Като почнеш да ги четеш или реконектнеш ги няма. :-D
За някои флашки има оправия. За micro SD картите няма. Трябва да знаеш колко физическа памет има и да не я надвишаваш.
Иначе за 2 долара карта 7-8GB става за музика и други също толкова маловажни неща.
Тези карти не стават и за DVR-и за коли. Има си някои елементарни програми за проверка на карти/флашки преди да се потвърди покупката.
Малко дълго стана и не съвсем по темата, ама мисля че ще е полезно. :)
Що ли краставите магаретата се надушвали през девет баира. :lol:
То ако не са прогорени по някакъв начин бот секторите вероятно може да им се бае и на тези но заради контролера на карточетеца няма как да стане трябва си друг софтуер ама не си заслужава заигравката. А и предположенията ми за технологичен брак повече клонят на там макар че от жълтурковчетата всичко може да очакваш.
Иначе за флаш паметите по едно време се бях разболял на темата то и по други причини ама още си пазя първата с която се сблъсках преди 7-8 години. То беше голям майтап и излагация ама не е за тука във форума да го разправям.
Та тогава след като не успях да го убедя човека какво пише на екрана се наложи да я разкостя и да покажа какво има вътре и колко е реалния обем. Та така се сдобих с едно кашонче с ключодържатели :lol: спиращи дъха по онова време на много компютърджии :xplode:

Прикачен файл

P1010338.JPG

Прикачен файл

P1010340.JPG

Прикачен файл

P1010341.JPG
hidrazin - майстор
lov написа:
Що ли краставите магаретата се надушвали през девет баира. :lol:
... спиращи дъха по онова време на много компютърджии :xplode:
Глей са, за крастата използвам следното:
Сто драма тикюрт, сто драма сачикабрус, сто драма мас, сто драма стипца и две щипки карапипер.
Начин на употреба - Коги те хване сърбел от наапано и от неврозност - мажиш ся три пътя ката день. :lol:
А компютърджиите нямаше да ин се спра дъха, ако можеха да видят и прочетат следното:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 8561A.html
Направо си избил рибата с правата лопата. :x Има и по-тежки случаи. Пускал съм го тук:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 40#p482558
Изображение

Ето и външен "анкерен" хард диск с две гайки бонус. :lol:

Изображение
VLADO66 - майстор
Е тва с парчето кабел направо кърти миФки.Аз също се замислям за камера само че за китайския аналог на ГоПро. http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... 0%BB%D0%B2
sstefanov - майстор
hidrazin написа:
Евтини, евтини, колко да са евтини? За 32GB MICRO SD примерно и клас 10 ?
Последно си купих точно такава за телефона за 24 лв. Беше преди около 2 месеца, не знам дали още са в промоция. До тук си работи прекрасно.
hidrazin - майстор
sstefanov написа:
Последно си купих точно такава за телефона за 24 лв. Беше преди около 2 месеца, не знам дали още са в промоция. До тук си работи прекрасно.
Какъв е модела на картата? Днес може да прескоча и да видя. Иначе дали наистина е клас 10?
Можеш ли да и пуснеш един тест за скорост за запис и четене? То за телефоните няма проблем и да е клас 4.
А днешно време на много от картите само пишат че са клас 10 а реално са 4, 6 ...
Пък понякога DVR-ите за коли и хубавите камери отказват да работят с бавни карти.
VLADO66 написа:
Е тва с парчето кабел направо кърти миФки.Аз също се замислям за камера само че за китайския аналог на ГоПро. http://bazar.bg/...
Там много скъпо бре. Същата ама с два акумулатора е към 110 лева. А това е важно, защото прочетох тук-там че батерията не издържа повече от 30-40 минути.
Преди време и аз бях ровил да си купува такава но се отказах.
Прикачен файл:
SJ4000.jpg
SJ4000.jpg (95.09 KиБ) Видяна 1520 пъти
VLADO66 - майстор
Е,линка беше на първо четене :)
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Е,линка беше на първо четене :)
Ааааа.... Добре. Притесних се да не....

Тема "видеокамера за кола" | Включи се в дискусията: