Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
swetlio написа:
И така да докладвам :)
Доста кондензатори смених , но накрая попаднах на читави уж са италиански :) (kam34 благодаря за линка http://conis-trading.com/ хората правят и доставка с куриер).
Благодаря на всички отзовали се и помогнали :partyman:
Ох.... не се радвай че си попаднал на читави. Точно това имах в предвид като те накарах да сложиш двата последователно. Това което е написано на тях не отговаря на истината. Че не са за това напрежение. Или по точно са брак и някой гладен търговец ги е взел за жълти стотинки и сега ги продава за истински даже.
За това е почнал да се товари с единия от 25mF. Даже ме съмнява, че вече е направил и ликаж защото това не е работното му напрежение.

Всъщност двата по 50mF вързани последователно имат сумарен капацитет 25mF но пък работното им напрежение би трябвало да се сумарното на двата. Макар че при това качество вероятно е доста по малко. То всъщност един господ знае но пак е повече от това което се достига на тях така че ще карат.

Това последното е за да си знаеш какво става и да си имаш едно на ум.
teon - специалист
...да не отварям нова тема...препоръчайте ЧИТАВ работен кондензатор 10мф/400в...евентуално-марка,фирма,адрес за покупка...
hidrazin - майстор
teon написа:
... ЧИТАВ ...
Оххххх.... Погледни тук:
http://pepina.org/elementi.php?redx=200&c=110&grup=8&t
Гледай някъде към средата на страницата дето пише:
8µf/425V/475V, 8uf -2+8% DUCATI metal
Гледай да е в метален корпус. Бягай от тези пластмасовите, уж талянски. :-D
:partyman:
teon - специалист
...благодаря,разгледах каталога...а ще има ли съществена разлика в работата на машината при смяна с 8мф?...става въпрос за български шмиргел ШД500/175- 500вт./220в./2.6А/50хц/10мф/400в...
FM STEREO - специалист
Ще потегля по трудно,все пак проверката е висша форма на доверие.
teon - специалист
...той сега е така- за това искам да го сменя...иначе кондензатора може да се каже че е нов и в началото си тръгваше с нормална инертност, но сега времето за развъртане като че ли се увеличи...не ми пречи и така да е ,стига за мотора да не е пагубно...
FM STEREO - специалист
Ако старият е бил 10мкф. сложи пак такъв, с 8мкф-аратовия хем ще тръгва по трудно,хем има по голяма вероятност да изгори двигателя.
teon - специалист
...благодаря...ще търся 10мф...замислям се и над варианта който по-горе в темата е ползвал колегата...в моя случай 2х20мф свързани последователно, стига да има достатъчно място за поместването им...
kolev_k - специалист
ESPACE написа:
Смени магазина.
И гледай хубаво какво купуваш!Преди време купих 2 работни от реномиран магазин в Русе.Единия гръмна и ми подхвърли шмиргела както си работеше(не беше закрепен шмиргела).После се загледах и видях че са в драскотини.Т.Е.2-ра употреба.
lov - майстор
Айде пък сега за един шмиргел чак такова старание. Туряй някакъв и колкото изкара. Това не е помпа да работи по няколко часа нонстоп. Пък може и да не си карък и да уцелиш.

Тема "Компресор и гърмящи кондензатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: