Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kazaka1984 - напреднал
Здравейте интересуваме как се процедира с инаталациятата в кухнята. Мисля да си правя нова кухня но ме притеснява това че много уреди ще са свързани на два контакта и се интересува как стаеат нещата за да не стопя контактите и да прецакам цялата инсталация.някаква защита ли се слага и как се прави
DundyTheCroc - майстор
Ще е по-лесно ако споделиш какви и с каква мощност са уредите, както и сечението на кабелите, стигащи до въпросните контакти.
nv952 - майстор
:? В цялата кухня ли имаш само два контакта? :?: Аз в панелка имам 5 контакта.
Иначе печките за вграждане и плота са свързват на отделен кръг.Димек пуска се нов кабел от таблото до мястото на печката.
хич не ти завиждам ако живееш в панел.Като почнеш да прекарваш кабела съседите ще те "заобичат" много. :-D
Слага се и ДТЗ на печките.
И както каза колегата,кажи какво мислиш да слагаш.
Пък най добре ще е и да пуснеш няколко снимки.Все още не се плаща. :wink:
mendi - напреднал
Най добре направи два отделни кръга - един само за печката с 4мм2 и един за останалите уреди.
Предпазителя на печката - 25А, на кръга за "малките" консуматори - 16А.
valentino76bs - майстор
nv952 написа:
:?
Димек пуска се нов кабел от таблото до мястото на печката.

Слага се и ДТЗ на печките.

Пък най добре ще е и да пуснеш няколко снимки.Все още не се плаща. :wink:
И що се пуска нов кабел?
И защо се слага ДТЗ НА печките?
И викаш плащането от определена дата ще го включиш в ценоразписа,тц тц тц...
Абе кога стана калайджия кога ...ех ех...
nv952 - майстор
..........
Май нещо много те дразня :?:
Да си видял,че е от Бургас.
Изказах мнение...което все още в този форум е право на всеки потребител :!:
kazaka1984 - напреднал
Не в кухнята имам 3 контакта.но едва ли са сързани на отделен кръг.та значи трябва да пусна нов кръг от самото табло.а как сепуска този кръг.мисля в кухнята да слагам печка за вграждане плот с два котлона към 2.9 kw абсорбатор пералня и хладилник може и микровълнова печка.неможе ли в самата кухня да се сложи някакъв предпазител или нещо друго за да се избегне пускането на отделен кръг
nv952 - майстор
kazaka1984 написа:
та значи трябва да пусна нов кръг от самото табло.а как сепуска този кръг.мисля в кухнята да слагам печка за вграждане плот с два котлона към 2.9 kw абсорбатор пералня и хладилник може и микровълнова печка.неможе ли в самата кухня да се сложи някакъв предпазител или нещо друго за да се избегне пускането на отделен кръг
Извинявам се kazaka1984,беше грешка,че се включих.
Игнорирай по-горните ми мнения.Успех с кухнята. :)
valentino76bs - майстор
kazaka1984 Тука http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 11&t=49310 можеш да попрочетеш нещо!
nv952 написа:
..........
Май нещо много те дразня :?:
Да си видял,че е от Бургас.
Изказах мнение...което все още в този форум е право на всеки потребител :!:
Не човек не ме дразниш,изказвам мнение за другото си прав!
И никъде не пише ,че е от Бургас.А ако е направо му направи оферта на човека :) лошо няма!
nv952 - майстор
valentino76bs написа:
Не човек не ме дразниш,изказвам мнение за другото си прав!
И никъде не пише ,че е от Бургас.А ако е направо му направи оферта на човека :) лошо няма!
Понеже е малко късно е много ми се спи.... :? за кое друго викаш че съм прав :?:
Няма отърване ейй. :rolleyes:

Тема "ел.инаталация в кухня помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: